Onderzoek naar online beweegprogramma

31

Behandelt u patiënten met knie en heupartrose in uw praktijk? En wilt u 8 accreditatiepunten verdienen? Het NIVEL (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidzorg) en Tilburg University zijn op zoek naar fysiotherapeuten die mee willen doen aan een onderzoek naar de effecten van het oefenprogramma e-Exercise.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Uitzendbureau voor de fysiotherapeut

Online beweegprogramma

E-Exercise is een beweegprogramma van 12 weken waarin vijf fysiotherapiebehandelingen worden gecombineerd met de website www.e-exercise.nl. Op de website krijgen patiënten via een eigen inlogpagina wekelijks persoonlijke beweegopdrachten en informatie over alles wat met artrose te maken heeft. Het programma heeft als doel het fysieke activiteitenniveau van artrosepatiënten te verhogen. Fysiotherapeuten kunnen online zien hoe de patiënt de beweegopdrachten evalueert en welke oefeningen tijdens de fysiotherapiebehandeling extra aandacht nodig hebben. E-Exercise is zo ontwikkeld dat de website in combinatie met de fysiotherapiebehandelingen één geheel vormen.

Onderzoeksprocedure

Deelnemende fysiotherapiepraktijken worden volgens een loting ingedeeld in de e-Exercise groep of in de controlegroep. De e-Exercise groep combineert fysiotherapiebehandelingen met het online programma. De controlegroep behandelt haar patiënten gewoon volgens de KNGF Richtlijn Artrose Heup-Knie. Na afloop van het onderzoek behoudt de e-Exercise groep toegang tot het online beweegprogramma. Tevens wordt het programma e-Exercise dan beschikbaar gesteld voor de deelnemers uit de controlegroep.

Instructieavond

Alle deelnemende fysiotherapeuten krijgen vooraf één instructieavond over de onderzoeksprocedure. Er kan gekozen worden uit de volgende data: 17, 18, 24 of 25 september. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op het NIVEL in Utrecht (reiskosten worden vergoed). Fysiotherapeuten die in de periode september t/m december 2014 minimaal twee patiënten voor het onderzoek aanmelden worden beloond met 8 accreditatiepunten.

Aanmelding

Wilt u e-Exercise gebruiken in uw praktijk? Heeft u interesse om mee te doen aan het onderzoek dat in september 2014 zal starten? Geef u dan op door een e-mail met uw naam en praktijkadres te sturen naar fysiotherapeut-onderzoeker Corelien Kloek. Vervolgens ontvangt u aanvullende informatie per post. E-mailadres: c.j.j.kloek@uvt.nl.

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl