Herregistratie BIG-register

144

Sinds 1 januari 2009 is herregistratie in het BIG-register verplicht. Herregistratie is van belang als u wilt blijven werken in uw beroep van inschrijving. Bent u in het BIG-register ingeschreven met een diploma, dan ligt de herregistratiedatum 5 jaar na de datum van uw diploma. Anders is de datum 5 jaar na uw vakbekwaamheidsverklaring of de erkenning van beroepskwalificatie.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Uitzendbureau voor de fysiotherapeut

Ligt deze datum vóór 1 januari 2009, dan is uw herregistratiedatum 31 december 2013. Uiterlijk 6 maanden voor de herregistratiedatum ontvangt u van het BIG-register een oproep. Het algemeen beoordelingskader biedt ondersteuning bij uw voorbereiding op herregistratie.

De brieven met de oproep voor herregistratie worden in mei en juni 2013 verstuurd.

Criteria

Er gelden twee criteria voor herregistratie: de werkervaringseis of de scholingseis. Een manier om voor herregistratie in aanmerking te komen, is voldoen aan de werkervaringseis, ofwel de urennorm. In een periode van 5 jaar moet u 2080 uur als fysiotherapeut werkzaam zijn. Lees meer over de werkervaringseis…
Wie niet werkt of de urennorm niet haalt, kan een scholingstraject volgen om in aanmerking te komen voor herregistratie. Lees meer over scholing..

Bent u fysiotherapeut? En heeft u voor dit beroep een diploma van vóór 1 januari 2009? Dan ontvangt u voor 1 juli 2013 uw brief.

De oproepen worden op verschillende data verdeeld per postcodegebied (aangegeven per eerste twee cijfers van de postcode):
– 21 mei: postcodes 01 t/m 29
– 4 juni: postcodes 76 t/m 99 (+ buitenlandse adressen)
– 11 juni: postcodes 30 t/m 52
– 25 juni: postcodes 53 t/m 75

Bron: MinVWS

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl

7 REACTIES

 1. Zo en wie gaat die 85 euro betalen zie ze vragen aan het eind van de registratieformulieren?? En waarom kost dit nou zoveel…..

 2. 85 euro x 15000 fysiotherapeuten, dat is bijna 1,3 miljoen euro! belachelijk.

 3. Het is inderdaad moeilijk te begrijpen dat als je als zorgverlener zelf alle informatie keurig aanlevert, er kosten a 85 euro in rekening gebracht worden.
  Ik kan me niet voorstellen dat de de gemaakte administratiekosten dermate hoog zijn dat dit noodzakelijk is.

 4. Er zijn meer dan 400.000 geregistreerden in de BIG. (staat op de site van BIG)

  400.000 x € 85,- = 34 Miljoen !!!!!

  echt belachelijk!!!!

 5. Hallo,
  Ik heb geen reactie maar een vraag en wie kan deze beantwoorden.
  Ik ben wetBIG geregistreerd verpleegkundige en werk in een V&V organisatie en ben gedetacheerd als Transferverpleegkundige in een ziekenhuis vanuit mijn organisatie. Nu worden de 85,00 euro van mijn collega, die als Transferverpleegkundige werkt vanuit dit ziekenhuis, wel betaald voor haar en mijn organisatie V&V wil niet betalen!! Kan dit wel?? Ik vind het nogal scheef. Waarom kun je bij de één wel declareren en bij de ander niet??!!!
  Ik heb mijn registratie nodig om o.a. hulpmiddelen te kunnen aanvragen voor patiënten die naar huis gaan. Men vraagt n.l. naar mijn BIGregistratienummer!!

  Graag z.s.m. een antwoord als het kan.

  Vriendelijk bedankt alvast,
  Fifi Lang

Reacties zijn gesloten.