HWO

Als fysiotherapeuten zijn wij gewend om een oefenschema op maat samen te stellen voor onze cliënten. Er is alleen nogal wat verschil ontstaan hoe oefenprogramma’s meegegeven worden aan cliënten. Geef je de oefeningen nog steeds op papier mee? Verwijs je door naar een website? Of maak je al gebruik van gebruiksvriendelijke online platformen zoals het vernieuwde huiswerkoefeningen.nl? HWO biedt nu nog meer functies, modules en oefeningen. Heb je al gehoord van onze nieuwe tracking functie waarbij de cliënt zijn voortgang gemakkelijk bijhoudt en jij dit als therapeut simpel kan inzien. Vraag nu een gratis proeflicentie aan of volg eerst een online demo!

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FysioVacature, de vacaturesite voor de fysiotherapeut

Het vernieuwde Huiswerkoefeningen.nl: draagt bij aan zelfredzaamheid, herstel en gebruiksgemak!

Huiswerkoefeningen (HWO) vormen een belangrijk onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling en dragen voor een groot deel bij aan het herstel van de cliënt. Dit herstel vindt natuurlijk niet alleen plaats op de behandelbank en in de oefenzaal, maar juist ook in de thuissituatie. Dit is waar een service als het online huiswerkoefeningen platform HWO om de hoek komt kijken! HWO heeft als doel om de cliënt waar en wanneer de cliënt dat wil met zijn of haar herstel bezig te laten zijn. De nieuwe tracking functie van HWO draagt hieraan bij. HWO is een oplossing die de zelfredzaamheid stimuleert en tegelijkertijd extra service en gebruikersgemak biedt. Dit is nuttig vanuit het perspectief van de cliënt, maar HWO biedt ook voordelen voor jou als therapeut.

Keuze uit meer dan 10.000 huiswerkoefeningen

Voor therapeuten biedt HWO toegang tot een gigantische database met meer dan 10.000 oefeningen, waarin gemakkelijk een selectie gemaakt kan worden van de juiste oefeningen voor een bepaalde aandoening. Hierdoor kan een therapeut eenvoudig het perfecte programma samenstellen, compleet met parameters, uitleg, eigen opmerkingen en eventueel uitgebreid met eigen oefeningen. Ontdek nu ook welke nieuwe modules wij hebben toegevoegd!

Oefenprogramma staat online

Het samengestelde oefenprogramma’s staat online en is voor de cliënt toegankelijk, waardoor de cliënt ten alle tijde de oefeningen nog eens kan bekijken, en je er altijd nog gemakkelijk wijzigingen in kan aanbrengen. Dat is het gemak van werken in de online HWO omgeving. Via deze link kan er een online demo gevolgd worden, hier kun je ook terecht met al je vragen.

Koppeling met EPD systemen

Het HWO platform heeft een koppeling met Intramed en FysioLogic (en staat ook open voor koppelingen met andere EPD leveranciers). Met deze koppeling kan de agenda worden uitgelezen en kunnen oefenprogramma’s nog eenvoudiger aan een cliënt worden meegegeven. Zonder EPD koppeling werkt HWO ook gemakkelijk en snel en heeft de therapeut al in minder dan één minuut een oefenprogramma opgesteld en verstuurd naar zijn of haar cliënt.

Eenvoudig een selectie aan oefeningen meegeven via (eigen) protocollen

Protocollen zijn standaard oefenschema’s gericht op bepaalde klachten of regio’s, waar vooraf geselecteerde oefeningen in staan. Protocollen kunnen ook zelf door een therapeut worden aangemaakt, bijvoorbeeld met oefeningen die de therapeut altijd toepast bij bepaalde klachten. Door bestaande protocollen te gebruiken, of door zelf protocollen aan te maken kan veel tijd worden bespaard bij het meegeven van huiswerkoefeningen. De opgeslagen protocollen zijn ook voor al je collega’s bruikbaar.

Vergroot het zelfmanagement, verbeter de therapietrouw

Met HWO kunnen cliënten nu zelf aan de slag gaan met hun herstel op momenten dat voor hen het beste uitkomen. Een cliënt kan zelf zijn oefeningen inzien, de video’s met uitleg bekijken en wanneer gewenst terugkijken. Dit zorgt ervoor dat hij meer betrokken is en bezig zal zijn met zijn eigen zorg.

Hoe vaak zijn cliënten wel niet onzeker over de uitvoering van een oefening, of over welke oefeningen ze eigenlijk allemaal moesten doen? Dit probleem is nu verholpen omdat de cliënt die informatie zelf bij de hand heeft. Daarnaast kan de cliënt direct na het uitvoeren van de oefening aangeven hoe de oefeningen ging, dit is onze nieuwe tracking functie. Deze feedback kan dan in de volgende behandeling besproken worden.

Alle voordelen nog even op een rijtje

Overweeg je om te starten met het aanbieden van huiswerkoefeningen middels een online platform. Hierbij vind je nog even alle voordelen van HWO samengevat terug:

  • Het online platform is altijd bereikbaar, beveiligd en toegankelijk
  • Meer dan 10.000 oefeningen beschikbaar in zowel video als foto met tekstuele uitleg
  • Een therapeut kan zelf een oefenprogramma per aandoening / cliënt samenstellen
  • Oefenprogramma kan opgeslagen worden als protocol om deze beschikbaar te maken voor collega’s en om gemakkelijk opnieuw te gebruiken
  • Oefeningen zijn voor de cliënt te bekijken via het online platform, MijnZorgApp, print & e-mail
  • Directe toegang tot huiswerkoefeningen.nl vanuit Intramed, LogicData en MijnZorgApp
  • Gemakkelijke zoekfuncties, binnen twee kliks bij de juiste oefening
  • Huiswerkoefeningen zijn in verschillende talen beschikbaar (Nederlands, Engels, Frans en Spaans)
  • Gratis online trainingen voor de hele praktijk
  • Elke werkdag staat het HWO supportteam klaar voor vragen, suggesties en feedback

Kosten van het product

HWO stand-alone kost €10 incl. BTW per aangesloten therapeut per maand. De eerste maand betreft een gratis proeflicentie. Tijdens deze proeflicentie kun je HWO vrijblijvend uitproberen, een online training volgen en kijken of het aansluit in de praktijk. De proeflicentie loopt altijd tot dezelfde dag van de volgende maand (18e een proeflicentie ontvangen = 18e van de maand erna beginnen met betalen of tot 1 dag van te voren de proeflicentie opzeggen, HWO stuurt altijd nog even een reminder).

Support

Huiswerkoefeningen.nl beschikt over een goede supportafdeling. Zij hebben een online chat beschikbaar waar je direct in contact staat met het HWO team. Hier kun je terecht voor vragen, feedback en suggesties.

Online demo Huiswerkoefeningen.nl

HWO biedt (nieuwe) klanten altijd een gratis online webinar aan zodat je optimaal gebruik kunt maken van het programma! Via schermdelen en live commentaar zullen alle functies van het programma worden besproken. Ook krijg je de ruimte om tussendoor vragen te stellen. De webinar wordt opgenomen en kan later nog worden teruggekeken voor als sommige collega’s niet aanwezig kunnen zijn, of om als naslagwerk te gebruiken.

“Wanneer wij iets binnen de behandelkamer vertellen, blijft slechts 15% hangen. De video’s in de HWO omgeving en die wij zelf opnemen en toevoegen in de HWO database kunnen herhaald worden door de cliënt zo vaak als hij of zij wil.” – Joost Wichers, De Rooy Fysiotherapie.

“Als praktijk hebben wij het nu 2 maanden intensief in gebruik. HWO werkt erg fijn en neemt veel onnodig werk uit handen. Ik ben er zelf erg over te spreken en merk dat mijn patiënten het ook heel fijn vinden werken” – Jeroen Mighout, Fysiotherapie Soestdijk