mijnzorg app

De HWO-AfsprakenApp is vernieuwd en gaat vanaf heden verder onder de naam ‘MijnZorgApp’!  De mobiele app is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten en oefentherapeuten en speelt in op belangrijke marktontwikkelingen zoals: de 24/7 economie, digitalisering, de hoge zorgkosten, vergrijzing en de mondige en actieve zorgconsument.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FysioVacature, de vacaturesite voor de fysiotherapeut

Steeds meer behoefte aan e-health oplossingen

Vanuit praktijken is er steeds meer interesse ontstaan in het gebruik van een mobiele app, ter ondersteuning en aanvulling op de fysieke behandelingen. Zeker nu er meer en meer wordt gewerkt met zorgproducten en zorgverzekeraars deze zorgproducten gaan erkennen en vergoeden, wordt de toegevoegde waarde van e-health en mobile health steeds actiever toegepast. Inmiddels maken al vele praktijken en therapeuten dankbaar gebruik van MijnZorgApp, of van een gedeelte van de functionaliteiten binnen de app, namelijk: de AfsprakenApp (reminders voor afspraken) of het platform Huiswerkoefeningen.nl (HWO) (oefeningen in de vorm van video’s).

Ideale mix tussen fysieke behandeling en online gemak

De toenemende vraag vanuit praktijken heeft ertoe geleid, dat er de afgelopen maanden veel tijd is gestoken in de verdere ontwikkeling van de mobiele app. Er zijn nu nog meer functionaliteiten beschikbaar voor praktijk, therapeut en patiënt. De app biedt een ideale mix tussen fysieke behandeling en online gemak!

“Ons doel is om onze patiënten zo snel en zoveel mogelijk zelfstandig met hun herstel bezig te laten zijn. Een half uur tot een uur per week begeleiding in de praktijk weegt niet op tegen alle dagen dat patiënten niet in de praktijk zijn. Dankzij MijnZorgApp kunnen patiënten thuis ook actief werken aan hun herstel. Ook nadat het behandeltraject is afgerond kunnen zij met behulp van de mobiele app het gewenste niveau vast blijven houden. De resultaten zijn hiermee vele malen beter en het herstel veel duurzamer.”– Jacco Walto, fysiotherapeut en manueel therapeut bij Dijkstra Fysiotherapie lees meer

Hoe werkt MijnZorgApp?

Als een praktijk ervoor kiest om MijnZorgApp af te nemen, dan krijgt iedere therapeut eigen inloggegevens voor de beveiligde online omgeving. MijnZorgApp is gekoppeld aan verschillende EPD software. De koppeling zorgt ervoor dat MijnZorgApp automatisch informatie uit het EPD kan halen. Hierdoor ontvangen patiënten dus automatisch afsprakenherinneringen en huiswerkoefeningen op zijn telefoon.

Iedere therapeut kan zelf een selectie maken uit meer dan 10.000 huiswerkoefeningen. Patiënten krijgen dus alleen de voor hem of haar relevante oefeningen te zien. Wanneer het tijd is voor het uitvoeren van een oefening dan ontvangen patiënten automatisch een pushbericht.Barry Sholten

“Het gebruik van de AfsprakenApp scheelt bij ons per therapeut per week gemiddeld 2 no-shows. Hiermee halen wij de kosten van de app er al uit! De combinatie van afspraakherinneringen met huiswerkoefeningen maakt de app voor ons echt uniek! Op dit moment maakt al ruim ⅔  van onze 88 therapeuten actief gebruik van de app door oefenprogramma’s te maken voor zijn of haar cliënt. Het grote voordeel van MijnZorgApp is dat de zoekfunctie vrij snel en eenvoudig gaat en dat er een ruime keuze aan oefeningen is.” – Barry Scholten, teammanager fysiotherapie Zorggroep Almere

Functionaliteiten MijnZorgApp

 1. Gebruiksvriendelijke interface.
 2. Meer dan 10.000 huiswerkoefeningen beschikbaar in verschillende talen.
 3. Na de integratie van het wetenschappelijk onderbouwde e-Exercercise programma voor artrose is nu ook het e-Exercise programma voor mensen met lage rugklachten opgenomen.
 4. Therapeut kan zelf een oefenprogramma per aandoening/cliënt samenstellen.
 5. Therapeut kan een oefenprogramma ook opslaan als protocol en deze ook gelijk beschikbaar maken voor collega’s.
 6. Patiënten ontvangen de voor hen relevante huiswerkoefeningen op hun mobiel in zowel video als foto met tekstuele uitleg.
 7. Patiënten ontvangen automatische afsprakenreminders en reminders om huiswerkoefeningen uit te voeren.
 8. Behaalde resultaten uit de huiswerkoefeningen worden automatisch geregistreerd in het EPD van Intramed.
 9. Optioneel tegen meerprijs: Branded app (app in je eigen huisstijl) en ook zo te downloaden in de App Store en Google Playstore.

Waarom kiezen voor MijnZorgApp?

 1. De mobiele app biedt een oplossing voor belangrijke ontwikkelingen binnen de zorgmarkt.
 2. No-show percentage neemt af door automatische afsprakenherinneringen.
 3. Mogelijkheid om blended therapie toe te passen in de praktijk.
 4. Biedt extra toegevoegde waarde aan je patiënten.
 5. De mobiele app is altijd bereikbaar, beveiligd en toegankelijk.
 6. Gemakkelijk en snel in gebruik voor zowel therapeut als patiënt.

Interesse in MijnZorgApp?

Je kunt MijnZorgApp een maand uitproberen zonder abonnementskosten te betalen (je betaalt dan alleen de verzendkosten) inclusief een training die maximaal 20 minuten van jouw tijd in beslag neemt. Kijk voor meer informatie op www.mijnzorgapp.com, daar vind je ook het aanvraagformulier terug.

- Advertentie -