VGZ zet in de contractering van 2021 nog meer in op het ‘programmawerken’, dat volledig ondersteund en aangestuurd wordt door Zorg1. VGZ en Zorg1 geloven dat op deze wijze er meer ruimte is voor zorginnovatie in de praktijk.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Uitzendbureau voor de fysiotherapeut

Dat betekent dat uw praktijk in aanmerking kan komen voor de intensieve overeenkomst van VGZ vanaf januari 2021, als u kiest om de Zorg1 programma’s te implementeren in uw praktijk. Het ‘programmawerken’ kan een praktijk een hoop extra voordelen opleveren zoals: vrijheid van handelen, patiënten 24/7 kunnen begeleiden, effect van therapie aantoonbaar maken en financieel voordeel behalen.

VGZ en Zorg1 zijn ook voor 2021 met elkaar tot een overeenstemming gekomen over de voorwaarden waar een praktijk aan dient te voldoen om aanspraak te maken op de intensieve overeenkomst van VGZ. Een praktijk moet in elk geval onder een BI van 105 zitten en met 3 zorgprogramma’s werken. Gebruik dus deze relatief rustige periode ten goede en zorg dat uw praktijk in januari aan alle VGZ voorwaarden voldoet.

Mario van Til, mede-eigenaar Dijkstra Fysiotherapie over het ‘programmawerken’ en Zorg1

“Al een aantal jaren zien wij dat er bij zorgverzekeraars steeds meer een behoefte is ontstaan om een overeenkomst aan te gaan met praktijken die gebaseerd is op uitkomsten en niet zozeer op behandelinhoud. Ik verwacht dan ook dat het ‘programmawerken’ één van de belangrijkste contracteringsvormen van de toekomst gaat worden.”

“Het ‘programmawerken’ geeft therapeuten meer ruimte om een eigen behandelstrategie te kiezen. Het behandelen is nu ook niet meer tijd- en plaatsgebonden.”

“Het implementeren van de Zorg1 programma’s vergt wel tijd, betrokkenheid en flexibiliteit van de therapeuten! Het is een hele andere manier van werken. Zorg1 begeleidt dit proces erg goed. De benadering en communicatie naar en met de aangesloten praktijken is naar mijn inziens efficiënt en laagdrempelig. Zij delen hun kennis en kunde met hun netwerk en betrekken aangesloten praktijken bij belangrijke beslissingen en stappen.”

Lees heel Mario zijn verhaal op Zorg1

Lard Davidse, praktijkeigenaar Medifit Fysiotherapie over het ‘programmawerken’ en Zorg1

“Ik ben ervan overtuigd dat het ‘programmawerken’ de toekomst is voor de fysiotherapie! Ik moet wel eerlijk aangeven dat ik het een beetje had onderschat hoeveel impact het zou hebben op de manier van denken en doen in de organisatie. Als fysiotherapeut ben je zo gewend om in zittingen te denken en handelen, dat patroon doorbreek je niet zomaar even. Het is wel een heel interessant en leerzaam proces geweest voor ons. Ik kan zeggen dat we het nu ruim twee jaar na dato intern allemaal goed georganiseerd hebben.”

“De begeleiding vanuit Zorg1 heeft hier een belangrijke rol in gespeeld. Ik ben erg positief over de samenwerking. Inhoudelijk laat Zorg1 praktijken een stuk vrijer dan andere vergelijkbare aanbieders, zolang je maar voldoet aan het juist inzetten van de klinimetrie. Ik werk zelf met Intramed en MijnZorgApp. Zorg1, Intramed en MijnZorgApp zijn een hele goede combinatie. Mijn EPD is volledig ingericht op het goed verwerken van de benodigde Zorg1 data.”

“Ik heb nog als tip voor praktijken die willen starten met het ‘programmawerken’, en daarmee goede contractafspraken met zorgverzekeraars willen afspreken, start zo snel mogelijk. Er komt echt wel wat bij kijken!”

Lees heel Lard zijn verhaal op Zorg1

Geen Zorg1 contributiekosten tot september

Speciaal om u tegemoet te komen in deze financieel onzekere periode heeft Zorg1 besloten om geen contributie te rekenen tot na de zomer. U kunt dus gratis starten met de Zorg1 programma’s. U heeft op deze manier de mogelijkheid om nog ruim 6 maanden ‘proef’ te draaien met de Zorg1 programma’s.

De programma’s die wij aanbieden zijn:

  • Het Zorg1 Lage Rug Programma
  • Het Zorg1 Nek Programma (vanaf Q2)
  • Het Zorg1 Schouder Programma (vanaf Q3)

Wilt u weten of uw praktijk in aanmerking komt voor de intensieve overeenkomst van VGZ?

Neem contact met ons op via info@zorg1.nl. Bekijk ook op https://www.cooperatievgz.nl/zorgaanbieders/paramedische-zorg/inkoopbeleid alle voorwaarden die VGZ stelt. Het hanteren van de voorwaarden staan in principe vast, mits VGZ een reden heeft om naar aanleiding van het Coronavirus het termijn met betrekking tot de implementatie uit te stellen.

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl