Fysiotherapiewebsite Hierhebikpijn.nl heeft per direct besloten haar online diensten gratis ter beschikking te stellen aan alle fysiotherapiepraktijken in Nederland. De website heeft een geavanceerd systeem dat fysiotherapeuten helpt bij het ‘diagnose stellen’ op afstand. Vanwege de coronacrisis hebben veel praktijken hun deuren gedwongen voor de meeste patiënten moeten sluiten waardoor een groot deel van de patiënten alleen nog maar online of telefonisch geholpen kan worden.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Uitzendbureau voor de fysiotherapeut

Zorgverzekeraars Nederland en de Nederlandse Zorgautoriteit hebben daarom per direct besloten de vergoeding voor fysiotherapie ‘op afstand’ te verruimen. Dit betekent dat praktijken naast een online behandeling ook een online ‘(screening), intake en onderzoek’ mogen declareren bij de zorgverzekeraar. Hierdoor kunnen patiënten die nog niet in behandeling waren bij de praktijk zich toch laten helpen door een fysiotherapeut, bijvoorbeeld via een videoconsult.

Uitdaging

Omdat veel fysiotherapeuten nog geen ervaring hebben met doen van een intake en onderzoek op afstand, heeft Hierhebikpijn.nl besloten haar kennis en ervaring op het gebied van de online intake gratis beschikbaar te stellen. Dit betekent dat de patiënt eerst zelfstandig een interactieve zelfcheck doorloopt alvorens het online (of telefonische) consult met de fysiotherapeut plaatsvindt.

Uit de zelfcheck rolt een patiëntenrapportage met daarin een screeningsformulier, uitgebreide informatie over de klachten, resultaten van het bewegingsonderzoek en specifieke zelftests. Ook is er een voorlopige uitslag met mogelijke aandoeningen die de fysiotherapeut extra handvaten geeft om de patiënt op te ondervragen. Het hele proces vereenvoudigt de online intake waardoor het online consult tussen fysiotherapeut en patiënt soepel en effectief verloopt.

Hierhebikpijn.nl heeft de afgelopen week hard gewerkt aan het beschikbaar stellen van de vernieuwde en uitgebreidere patiëntenrapportage. Dit om fysiotherapeuten van zoveel mogelijk informatie over de klachten van de patiënt te voorzien alvorens de ‘intake op afstand’ daadwerkelijk plaatsvindt.

Verergering van klachten voorkomen

Met de nieuwe maatregelingen hopen de Nederlandse Zorgautoriteit en fysiotherapeuten te voorkomen dat mensen te lang rond blijven lopen met lichamelijke klachten.

Hierhebikpijn.nl verwacht het openstellen van haar diensten in ieder geval de komende 3 maanden te kunnen bekostigen uit eigen zak. De fysiotherapiewebsite hoopt dat meer partijen mee willen denken om zo patiënten die door de coronacrisis tussen wal en schip vallen toch de juiste zorg te kunnen bieden.

Inmiddels maken zo’n 600 fysiotherapiepraktijken gebruik van de methode van Hierhebikpijn.nl. De website is met meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar uitgegroeid tot de grootste fysiotherapiewebsite van Nederland.

Gratis aanmelden

Praktijken kunnen zich hier gratis aanmelden.

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl