ZZP loon

Weergave van 6 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #20664
   Avatar fotoYvy
   Deelnemer

   Hoi Allemaal,

   Ik ben door een sportbedrijf gevraagd voor hen te werken. Helaas niet in loondienst maar als ZZPer. Zij hebben al een ruimte en alle spullen verzorgd. Ik heb rondgevraagd bij collega’s en op internet gezocht naar wat een redelijk tarief is om te vragen. Ik hoorde van iemand die ZZPer is dat zij 60-65 procent vraagt. Zij laat zich inhuren op verschillende plaatsen. Ik heb dit voorgelegd aan mijn mogelijk nieuwe werkgever maar dit lijkt hem te duur. Mijn ouder werkgever zei dat 65 procent redelijk is van het tarief. Op internet staan zoveel verschillende dingen dat ik even de weg kwijt ben. Weet iemand hier meer over? Ik zoek eigenlijke en richtlijn voor wat redelijk is. Ik ben Algemeen Fysiotherapeut en ik heb mijn diploma in december 2010 behaald en sindsdien in verschillende praktijken ervaring opgedaan. Ik heb een beetje de angst dat ze zo min mogelijk voor mij willen betalen en ik wil me niet laten ‘gebruiken’ zoals ik soms wel heb laten doen omdat ik werk wilde voor mijn cv.

   Het bedrijf verzorgt dus de ruimte en heeft een accountant en secretaresse. Zij willen mij hebben om mijn big registratie ook.

   Kan iemand mij helpen? Of tips geven?

   Alvast heel erg bedankt,
   Groeten van Yvy

  • #20665
   Avatar fotoYvy
   Deelnemer

   Ps ik ben geen lid van het KNGF ivm de hoge kosten hiervan. En ook niet van de VVAA.

  • #20666
   Avatar fotoHans van Mourik
   Deelnemer

   Wat een startende therapeut zou kunnen ontvangen kun je hier vinden. destartendefysiotherapeut.nl/solliciteren/salaris-fysiotherapeut.html
   Loondienst is natuurlijk dat anders dan ZZP’r
   In dit overzicht https://www.mijnzzp.nl/Beroep/669-Fysiotherapeut/Salaris-en-tarief staat 70€. Dat is het overigens niet met twee behandelingen per uur à €28,75.
   Daarnaast is een stukje ervaring en wat je zelf inbrengt ook van belang. Alleen algemeen fysiotherapeut is het aanbod in de markt ruim. Zelf ben ik dit najaar 30 jaar (orofaciaal) fysiotherapeut met een eigen onderneming en een collega in de regio wilde versterking in de praktijk. Voor 60% zou ik de auto niet opstarten als zzp’r. Tevens moet je als zzp’r ook duidelijk de afspraken maken. Anders heb je een dienstverband. Kijk daarvoor even hier: http://www.ondernemersplein.nl/ondernemen/freelance-en-zzp/
   Ik kan mij ook voorstellen dat de ondernemer met goedkopere kracht eerst aan de slag wil.
   en… uh ik ben keurmerkfysiotherapeut en na 2 jaar sabbatical weer KNGF-lid
   Vriendelijke groet en succes Hans van Mourik.

  • #20667
   Avatar fotoYvy
   Deelnemer

   Hee Hans,

   Super bedankt. Inmiddels heeft die werkgever laten weten dat hij zelfs 60 procent al erg veel geld vind en daar niets aan verdient. Ik wil daarnaast niet eens ZZPer worden maar in loondienst, maar dat willen zij niet. Als ze al moeilijk doen over het minimum dan is er weinig kans dat ik hier ga werken. Daarnaast is er nog niets geregeld door hen, (contracten met verzekeringen aangegaan etc).

   Groetjes Yvy

  • #20669
   Avatar fotoRob
   Sleutelbeheerder

   We hebben je vraag ook gepost op Facebook: https://www.facebook.com/fysiotherapeut/posts/1480768828629713
   En daar vind je ook antwoorden op je vragen.

   We zijn benieuwd naar je volgende stap.

  • #20670
   Avatar fotoYvy
   Deelnemer

   Hoi Rob,

   Dankje voor je moeite. Fijn om te lezen hoe iedereen erin staat en wat ‘normaal’ is.

  • #21273
   Avatar fotoVos
   Deelnemer

   Ik werk als ZZP en vraag met 30 jaar ervaring 70% van het tarief. De praktijkhouder houdt dan 30% over. Er is geen arbeidsovereenkomst, ze hoeven geen premies af te dragen, reistijd te vergoeden, bij ziekte niet door te betalen etc.
   Dus ik zou vasthouden aan minimaal 60 %. Je praat dan over 36 euro per uur. Voor iemand die zelfstandig werkt, hbo geschoold is en zelf zijn zaken moet regelen is dit zelfs aan de lage kant. Vindt maar eens een loodgieter, monteur etc. Je zit dan al gauw op 50 euro per uur.

Weergave van 6 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.