Zorgverzekeraars in conflict met zorginstelling over dubieuze declaraties.

Nieuws over fysiotherapie en de fysiotherapeut Forums Mededelingen/Feedback Mededelingenforum Zorgverzekeraars in conflict met zorginstelling over dubieuze declaraties.

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #20552
   Avatar fotoMarcel
   Deelnemer

   NZa roept patiënten met klachten op zich te melden:
   “Deze situatie is onacceptabel”

   Volgens zorgverzekeraars, waaronder Zilveren Kruis en VGZ, brengt revalidatie-instelling Ciran voor intakeprocedures en behandelingen dubieuze bedragen in rekening. Volgens Zilveren Kruis worden er per intake honderden euro’s teveel in rekening gebracht. De kosten van de intake worden vergoed uit de basisverzekering. Dit blijkt uit onderzoek van ZEMBLA. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is op de hoogte van deze kwestie. Ze vindt de situatie ‘onacceptabel’ en is een onderzoek gestart. Zorgverzekeraar DSW stelt ook dat Ciran ‘medisch specialistische revalidatie’ declareert maar die zorg niet levert. DSW zegt dat ze daardoor 600.000 euro zorggeld per jaar ten onrechte zou moeten uitkeren. Zilveren Kruis gaat geld terugvorderen van Ciran.”

   “Klachten aandikken en erger maken
   Meerdere oud-werknemers vertellen ZEMBLA dat jonge fysiotherapeuten en psychologen van Ciran alles wat ze tijdens hun studie hebben geleerd moeten vergeten. “Er was maar een methode: de Ciran-methode. Alles is eigenlijk op te lossen door maar anders te denken”, aldus een oud-psycholoog van Ciran. Patiënten vertellen dat ze na de behandeling van Ciran ‘er slechter aan toe zijn’ dan voor de behandeling. Ook zeggen ze dat ze van Ciran tijdens de intake klachten moesten ‘aandikken’ en ‘erger maken’ en dan vooral hun psychische klachten.”

   http://zembla.vara.nl/nieuws/zorgverzekeraars-in-conflict-met-zorginstelling-over-dubieuze-declaraties

   Wat vinden jullie hiervan?

Weergave van 0 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.