maandag 3 oktober, 2022

Werken met VAR-WUO. Help!!!!

Tags: ,

Weergave van 1 reactie thread
 • Auteur
  Berichten
  • #17364
   Avatar fotoJoreel Siegel
   Deelnemer

   Hallo collega’s,

   ik heb een aantal vragen over werken met een VAR-WUO.
   Ik ben gevraagd voor een praktijk te gaan werken met een var verklaring maar ik zit na flink wat research op het net nog met flink wat vragen hierover.

   Wat mij iig duidelijk is, is dat het idee van een VAR-WUO is dat het voor de werkgever duidelijk is dat deze geen werkgeverslasten hoeft af te dragen. Dit komt dus op mijn bordje terecht. Normaal werk je met een percentage van de omzet die je uitbetaald krijgt. Maar….
   1: wat ben je ongeveer kwijt aan deze werkgeverslasten?
   2: moet je BTW betalen over wat je uitbetaald krijgt?
   3: moet je alle verzekeringen (zoals een aansprakelijkheidsverzekering etc) dan ook nog zelf afsluiten of val je onder de praktijk waar je werkt?

   ik heb veel gelezen over dat de belastingdienst zeer kritisch kijkt naar mensen die met VAR-WUO langere tijd ergens werken omdat dit vaak een verkapt loondienstverband is. Een aantal dingen die kenmerkend zijn voor een VAR-WUO is dat je echt als zelfstandige werkt, dus baas over jezelf bent.
   4: hoe zorg je ervoor dat hier uiteindelijk geen misverstand over ontstaat bij de belastingdienst en dat je geen naheffingen krijgt?
   5: hoe zit het met reiskostenvergoeding? Mag je met je opdrachtgever een reiskostenvergoeding afspreken zonder dat het gezien word als verkapt loondienstverband?
   6: zo nee, mag je de brandstofkosten dan aftrekken van je omzet? Ik las namelijk ergens dat als je regelmatig en voor langere tijd naar hetzelfde werkadres rijdt het gezien word als woon-werk verkeer en daar gelden andere regels voor??
   7: maak je een contract met de werkgever en zoja, wat moet hier zoal in verwerkt zijn?

   Als jullie nog meer tips hebben voor mij hou ik me graag aanbevolen!

   alvast bedankt voor de reacties.

  • #17889
   Avatar fotodroog20
   Deelnemer

   Goedemiddag,

   Ik heb eigenlijk precies dezelfde vragen. Weet u hier zelf al iets meer over?

   Alvast bedankt

Weergave van 1 reactie thread
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
×