Welk declaratie programma en/of EPD voor een kinderfysiotherapie praktijk

Nieuws over fysiotherapie en de fysiotherapeut Forums Automatisering ICT Hardware Software Internet en Beveiliging Welk declaratie programma en/of EPD voor een kinderfysiotherapie praktijk

Weergave van 6 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #14832
   Avatar fotoMiranda Naber
   Deelnemer

   In januari start ik met een Kinderfysiotherapie praktijk en ik zie door alle informatie op het internet over diverse programma’s en EPD het bos niet meer.. Wat raden jullie aan?

   Het wordt iig in het begin een eenmanspraktijk, ik wil online kunnen werken en er moet worden voldaan aan de verslagleggingseisen voor Kinderfysiotherapie.

   Groet Miranda

  • #14858
   Avatar fotoAndré de Wit
   Deelnemer

   Beste Miranda,

   Er zijn diverse programma’s om te declareren… maar waarom -zeker in het begin- maak je geen gebruik van declaratieservice?
   Je kunt dan starten en groeien, zonder dat je veel tijd verspeeld aan het declareren, afkeuringen, herdeclareren en overleg met zorgverzekeraars.

   Wij, Promeetec (www.promeetec.nl) bieden deze service tegen een geringe vergoeding en zonder opzegtermijnen ect.

   Als je meer informatie wenst over deze declaratieservice kan je me altijd bellen 040-2300392 en of mailen naar adewit@promeetec.nl

  • #14864
   Avatar fotoRob
   Sleutelbeheerder

   Beste André de Wit,

   Zou je in je reactie voortaan ook de vraag van de topicstarter willen beantwoorden en niet alleen ruimte maken voor reclame?

   Help Miranda met ervaringen. Die hebben jullie als declaratieservice vast ook.

  • #14893
   Avatar fotoStefan Reijers
   Deelnemer

   Beste Miranda, Helaas kan ik je niet helpen het goede antwoord te vinden. Wel deel ik je probleem. Welk huidig administratie/epd systeem is top? Mijn huidige systeem niet. Ik noem hem niet omdat dat hun ontwikkeling in de weg kan staan. Ik heb heel wat systemen gezien, maar alle nieuwe systemen zijn minder gebruiks vriendelijk als de oude.
   Dit omdat er van invul items uitgegaan wordt ipv het verhaal.
   Verder reageer ik ook even op de reclame actie. Mijn inziens is het goed als je als startende praktijk juist precies weet wat er met je declaraties gebeurt. Dat leert je denken over de toekomst en bij bijna alle systemen valt het best mee. Als je maar (een beetje) weet waar je meebezig bent.
   Nu als allerlaatste zou ik zeggen laat de software leveranciers langs komen of ga er langs. En bel je oude stage adressen of je leraren op om te vragen met welk systeem ze werken en waarom ze wel of niet te vreden zijn.
   succes

  • #14894
   Avatar fotoAndré de Wit
   Deelnemer

   Beste Miranda en Rob,

   Het was niet mijn bedoeling om specifiek ons product onder de aandacht te brengen. Natuurlijk kan je uit ieder pakket declaraties aanmaken…. en natuurlijk gaat het niet om onrust te verspreiden. Maar mijn ervaring is juist dat de eerste maanden de declaraties niet lekker lopen en je onnodig veel tijd kosten.

   Laat ik de vraag dan anders beantwoorden.
   Pakketkeuze hoe:
   -Stel een vooraf op welke functie noodzakelijk zijn voor je praktijk. Heb je wel alle functies nodig die een pakket je bieden wel nodig? Je betaald ook de functies die je niet gebruikt.

   -laat je niet imponeren door de gelikte schermen in demo’s

   -Net als de tip hierboven, laat softwareleveranciers langskomen. Maar maak op basis van oa tips van mede vakgenoten een zg short list 2-3 leveranciers. Het is zinloos om 7-10 leveranciers langs te laten komen.

   -Maak een afweging of je software op je je eigen PC wilt installeren of dat je webbased software wil gebruiken.

   — tips voor het declareren:
   Kijk ook eens op de website van Vektis ei.vektis.nl naar de standaard PM304 (de retour tegenhanger is PM305) en lees daarbij ook goed de zg invulinstructies. Uiteraard zullen de pakketen deze regels wel toepassen maar je weet dan waarover je het hebt.

   Zorg dat de contracten met de zorgverzekeraars zijn afgesloten zijn voordat je deze pat gaat helpen. Veel zorgverzekeraars nemen het debiteurenrisico over. Mijn tip maakt daar gebruik van!

   Je bankrekening nummer wordt bij de zorgverzekeraars vastgelegd bij het opstellen van de contracten met de zorgverzekeraars. Dus deze kan niet worden meegegeven in de declaratiebestanden die je digitaal verstuurd naar de zorgverzekeraars!
   Doorom is het belangrijk om bij iedere zorgverzekeraar.. maar zeker bij de zg volmachten zoals Aevitea, IAK en Nedasco specifiek eenmalig door te geven wat je rekeningnummer is voordat je gaat declareren. Zo heeft Aevitea daar een speciaal formulier op hun website staan. Ook dit voorkomt onnodig herdeclareren.

   Zodra je je AGB code hebt (voor zorgaanbieder/praktijk) kan je speciale digitale certificaten bij Vecozo aanvragen. (www.vecozo.nl)

   Vecozo kent twee typen certificaten: Systeem en Persoonlijk!!
   Ze zijn gratis vraag deze dan ook aan. Of je een systeem certificaat nodig hebt hangt af van je software programma. Als deze een module heeft op controle op verzekerdengegevens heb je dus ook een systeemcertificaat nodig. Het persoonlijk Vecozo certificaat is nodig om zelf in te loggen op de website van Vecozo.

   UIteraard succes…

  • #14896
   Avatar fotoMiranda Naber
   Deelnemer

   Zowel André, Stefan als Rob erg bedankt voor jullie uitgebreide reacties en tips! Hier kan ik zeker iets mee!

   Ik vind het erg lastig om als nieuwe ondernemer mijn weg hierin te vinden.
   Ik neem zeker jullie advies ter harte en nodig een aantal leveranciers uit.

   Mochten er nog meer mensen tips adviezen hebben dan hoor ik die graag!

  • #14988

   In onze praktijk software is voor de kindefysio de verslaglegging volgens het NVFK en zijn tevens een aantal klinimetrie testen voor de kinderfysiotherapie opgenomen (oa AIMS en BSID II), check eens de site van inEPD. Spannende tijd! Astrid

Weergave van 6 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
- Advertentie -