maandag 28 november, 2022

Vraag scholingskosten vragen werkgever

Weergave van 1 reactie thread
 • Auteur
  Berichten
  • #20764
   Avatar fotofysioSBB
   Deelnemer

   Beste,

   In september ga ik starten aan een Master opleiding bij het Avans.
   Omdat ik geen volledige werk week werk (gem 8-10 uur) gaf mijn werkgever aan maar een deel studiekosten te kunnen vergoeden. Een gesprek hierover met mij is er niet van gekomen en vanwege de vakanties duurde het te lang voordat ik antwoord kreeg.

   Nu heb ik besloten om de studie zelf te financieren dmv het levenlangleren krediet van de DUO. Waardoor ik (financieel) niet afhankelijk ben van mijn werkgever. Vanwege eerdere problemen rondom verloning, en toezegging en uitblijven van meer uren vond ik deze onafhankelijkheid zeer belangrijk.

   Na een gesprek waarin ik die onafhankelijkheid uitsprak, was het wel mogelijk om de volledige studiekosten vergoed te krijgen. Mits ik 8 jaar in dienst blijf. Ga ik zelf eerder weg dan moet dus een percentage terugbetalen.

   Na wat zoeken ben ik erachter gekomen dat de studiekosten voor de werknemer volledig aftrekbaar zijn. Wat voor hun perfect is. Maar mij nog geen garantie geeft op meer uren en salaris, omdat ik op variabele basis werk.

   A.S. dinsdag heb ik opnieuw een gesprek met mijn werkgever over hun voorstel om de kosten te betalen. Tenzij hun mij de garantie een werkweek van bijv. 30-40 uren bieden overweeg ik te tekenen.
   Maar ik had zelf een ander voorstel namelijk dat ik van hun:
   – een nieuwe laptop (+/- €1100)
   – mijn boeken (+ € 700)
   – en een deel van de wekelijkse studiebelasting uren als salaris extra uitbetalen.

   Als ze met mijn voorstel akkoord gaan, wil ik daarvoor 1 jaar schriftelijk toezeggen om te blijven. De laptop en boeken zijn dan na dat jaar mijn eigendom en wordt er ook in het voorstel voor het 2e jaar nieuwe afspraken gemaakt.

   Nu ben ik in dubio of dit genoeg/ teveel of te weinig gevraagd is.

   Graag jullie mening,

  • #20785
   Avatar fotoRob
   Sleutelbeheerder

   Hoi collega,

   Ben je er nog uitgekomen met je werkgever?

Weergave van 1 reactie thread
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
×