‘Voorkeursleveranciers’ zorgverzekeraar TRIAS

Nieuws over fysiotherapie en de fysiotherapeut Forums KNGF Actie ‘Voorkeursleveranciers’ zorgverzekeraar TRIAS

Weergave van 13 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #7060
   Avatar fotoRob Hendriks
   Deelnemer

   Dit bericht trof ik aan op de website van TRIAS over zogenoemde ‘voorkeursleveranciers’ fysiotherapie die voor Trias onder de prijs werken (22 i.p.v. 28 euro per zitting)????
   Ik vraag me af welke fysiotherapeuten zich hiervoor lenen?
   Zie de link: – link –
   Slogan: ‘meer zorg voor hetzelfde budget’ – geldt dat laatste ook voor de salarissen van de zorgmanagers van Trias?
   KNGF – actie!

   m.vr.gr.

   Rob Hendriks

  • #7166
   Avatar fotoT. Schambergen
   Deelnemer

   Dag Rob,

   Bedankt voor dit interessant bericht. Ook dit is marktwerking, maar ook in mijn ogen een ongewenste situatie. Je kunt je voorstellen wat met het tarief gebeurt als meerdere ziekenfondsen dit gaan overnemen en steeds meer collegae zich laten verleiden tot dit soort afspraken…..geen goede ontwikkeling dus.
   Wel denk ik dat het KNGf hier niks aan kan doen, dit is gewoon marktwerking, zij het voor ons de verkeerde kant op..

  • #7167
   Avatar fotoRob
   Sleutelbeheerder

   Lijkt me een voorbeeld van marktwerking.*Rob is werkzaam via voorkeursleverancier Fysiz*Hierbij het lijstje met voorkeursleveranciers (netwerken):Voorkeursaanbieders: Contactgegevens: Club Fysio Therapie 0900 – 25 82 39 746 http://www.clubfysio.nl FysioCompany 073 – 623 2222http://www.fysiocompany.nl Fysiovisie 040 - 29 63 502http://www.fysiovisie.nl Fys’optima 0416 – 33 06 22http://www.fysoptima.nl Het Gezonde Net info@hetgezondenet.nlhttp://www.hetgezondenet.nl Fysiz 073 – 644 61 88http://www.fysiz.nl TIGRA 0900 – 288 14 43http://www.tigra.nl Top-Care Fysiotherapie 0900 – 23 58 67 273http://www.top-care.nl Topfysiotherapie 0495-532328http://www.topfysiotherapie.nl Vitaal & Fysiotherapie 06-55777820http://www.vitaal-fysiotherapie.nl

  • #7168
   Avatar fotoRob Hendriks
   Deelnemer

   Prima hoor die marktwerking maar wel tegen en reeel tarief!
   Wij investeren veel in kwaliteit (scholing, dure software, webservers, protocollen, HKZ, certificaten, EPD, effectmetingen etc.) met veel vrije tijd.
   Een tarief van 22 euro vindt ik dan een vorm van matennaaierij! ‘Topfysiotherapie’ moet ook goed beloond worden.

  • #7169
   Avatar fotoRob
   Sleutelbeheerder

   Beste Rob Hendriks,

   Voor de therapeut verandert het tarief niet. Deze werkt nog steeds voor € 28,- (prestatiecode 1000)
   Voor de patiënt wel, er gaat slechts 22 Euro per zitting van zijn/haar budget zodat dit minder snel “op” is.

  • #7170
   Avatar fotoFrancis
   Deelnemer

   Beste Rob v/d Dobbelsteen,
   Dat is eigenlijk wel heel wonderlijk.
   Trias betaalt dus 28 euro aan de fysiotherapeut, maar trekt dus slechts 22 van het patiëntenbudget af, zodat die dus patiënt voor zijn budget méér zittingen fysiotherapie kan krijgen.
   Dat betekent dus méér consumptiemogelijkheden, zowel voor de patiënt als voor de fysiotherapeut, dus worden de mogelijke kosten voor Trias hoger in plaats van lager. Immers, voor 200 euro krijgt men voor 250 euro fysiotherapie die Trias dan aan de fysiotherapeut betaalt.
   Ik vraag me af hoe Trias daar voordeel bij kan hebben, tenzij men met de “voorkeursleveranciers” een zeer strenge benchmark heeft afgesproken. Dat is voor de patiënt (en de fysiotherapeut) echter weer nadelig als men patiënten heeft met ernstiger klachten die langduriger behandeling behoeven, die dan helaas wegens die benchmark niet gehonoreerd kunnen worden.
   Ik zou nooit zo’n “voorkeursleverancier” willen zijn.

  • #7171
   Avatar fotoRob
   Sleutelbeheerder
   Francis wrote
   ….Ik vraag me af hoe Trias daar voordeel bij kan hebben, tenzij men met de “voorkeursleveranciers” een zeer strenge benchmark heeft afgesproken…..

   Het voordeel van Trias is dat ze “hun” klanten keuzevrijheid geven maar ondertussen wel kunnen stimuleren de zorg bij zorgverleners te halen waar ze het liefste zaken mee doen. Dit is ook nog eens sympatieker dan dit met een boetesysteem te doen.De zorgverzekeraar heeft voldoende voordeel bij de afspraken die ze met de voorkeursleveranciers heeft gemaakt. En natuurlijk wordt er gekeken of hierdoor het gebruik niet toeneemt.

  • #7172
   Avatar fotoFrancis
   Deelnemer
   Rob wrote

   De zorgverzekeraar heeft voldoende voordeel bij de afspraken die ze met de voorkeursleveranciers heeft gemaakt. En natuurlijk wordt er gekeken of hierdoor het gebruik niet toeneemt.

   Wat is dat voordeel voor Trias? Welke afspraken betreft het? Gaat het om een benchmark, waarboven je niet mag declareren? Ik ben daar zeer benieuwd naar.
   Is dat van Trias uit geen stimuleren van valse concurrentie t.o.v. fysiotherapeuten die géén voorkeursleverancier zijn, of gezien de locatie waar zij hun praktijken hebben (achterstandsbuurt, veel ouderen) niet in staat zijn aan die benchmark te voldoen?
   Moeten wij eigenlijk wel naar dit soort pijpen van de zorgverzekeraars dansen?
   Worden onze keuzen wèl of niet behandelen, wèl of niet langdurig behandelen door dit soort afspraken niet door de zorgverzekeraars bepaald?
   Laten wij, uit concurrentieoverwegingen t.o.v. collega’s, door dit soort afspraken met verzekeraars te maken, onze keuzes betreffende patiënten niet beïnvloeden door de belangen van de verzekeraars in plaats van te kijken naar de belangen van de patiënten?

  • #7173
   Avatar fotoCorHaa
   Deelnemer

   Die zogenaamde marktwerking is er helemaal niet. De zorgverzkeraar moet zich niet met de aanbieders bemoeien, maar de rekening voldoen. De patient kiest zelf zijn zorgaanbieder, en kiest dan voor kwaliteit of voor “voordeel”. Zo gaat dat in het normale bedrijfsleven ook: koop ik een goedkope mixer, die na 6 x gebruik al uit elkaar valt, of koop ik die duurdere, die na 5 jaar nog werkt. De consument mag dat helemaal zelf bepalen. Een patient zit vast aan leveranciers met contracten met zijn zorgverzkeraar. Dat is dus geen marktwerking; de rotte appels worden er zo echt niet uit gefilterd.
   Nu is het zo dat aanbieders die naar de pijpen dansen van de verzekeraar, beloond worden met een contract. In de ogen van een verzekeraar biedt een fysiotherapeut kwaliteit als hij zo weing mogelijk zittingen verbruikt. Gevolg is, dat fysiotherapeuten doodleuk de behandeling stop zetten, omdat ze anders niet “efficiënt” genoeg zijn. Die voorkeursleveranciers van Trias zijn dus ook van die “pijpendansers”, die hun eigen hachje veilig stellen.
   Stoppen dus met die contracten.

  • #7174
   Avatar fotoRob
   Sleutelbeheerder
   Francis wrote
   Wat is dat voordeel voor Trias? Welke afspraken betreft het? ….

   Met zoveel vragen zou je eens naar zo´n voorkeursnetwerk kunnen bellen. (hierboven vind je een lijstje)

  • #7175
   Avatar fotoFrancis
   Deelnemer
   Rob wrote

   Francis wrote
   Wat is dat voordeel voor Trias? Welke afspraken betreft het? ….

   <br /><br />Met zoveel vragen zou je eens naar zo´n voorkeursnetwerk kunnen bellen. <br />(hierboven vind je een lijstje)

   Ik ben slechts benieuwd naar die afspraken.

  • #7176
   Avatar fotoRob
   Sleutelbeheerder

   Hallo Francis,Had je nog geïnformeerd? Hier is een update:UVIT heeft inmiddels laten weten dat ze het voorkeursleverancierschap fysiotherapie, in de huidige vorm, in 2011 niet zullen voortzetten. Ze zijn van mening dat het huidige voorkeursleverancierschap onvoldoende meerwaarde oplevert voor haar verzekerden.

  • #7177

   Wanneer volgt ZK-Achmea met deze conclusie voor haar Pluspraktijken?

  • #7178
   Avatar fotoKoen Overdijk
   Deelnemer

   Geen contract, je eigen kwaliteit systeem, en je eigen prijs. Met zelfbewustzijn en motivatie staan voor wat je presteert. Alleen zo kan je verwachten dat je met respect behandeld wordt en je geen speelbal van de zorgverzekeraars blijft. Laat je niet kisten, gaan met die banaan!

Weergave van 13 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.