thimvan der laan

Weergave van 32 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #9236
   Avatar fotopauwel
   Deelnemer

   ga in september beginnen aan de hogeschool thim van der laan.ben superenthousiast dat ik ben aangenomen.ben benieuwd naar ervaringen met deze school,hoe de opleiding op deze school is,studenten die al bezig zijn.alle info en/of bevindingen zijn welkom.bedankt!!!! een blije pauwel !amazed

  • #9322
   Avatar fotoFabrice
   Deelnemer

   aangenomen ?? is er een ingangsexamen ofwat ??

   greetz

  • #9323
   Avatar fotopauwel
   Deelnemer

   heb mavo diploma,dus heb eerst een toelatingstest moeten maken.een soort van eigen 21-plus test.tijdje geleden dat ik gestudeerd heb,vandaar…

  • #9324
   Avatar fotoFabrice
   Deelnemer

   hmmmm … weird systeem bij jullie ;)

   maar allé is nogaltijd beter dan die stoemme demotte van bij ons (belgië) met zen klote contigentering :'(

   ==> – link –

  • #9325
   Avatar fotopauwel
   Deelnemer

   is particuliere school,dus hebben een eigen systeem van aanname,maar uit de test kwam dat ik op vwo-denkniveau zat,dus ben blij.gaat nl niet overal zo hier
   gr.

  • #9326
   Avatar fotobas001
   Deelnemer

   Ben zelf in 2003 afgestudeerd bij Thim op de OOM opleiding. Goede ervaringen al was het wel wat rommelig soms. Dat is overigens op de overige opleidingen ook dus daar moet je je niet al teveel zorgen over maken. Ze zijn druk bezig om de opleiding steeds gestructureerder te krijgen; ik heb het idee dat ze goed bezig zijn.
   Dat je bent toegelaten daar moet je niet al teveel waarde aan hechten, zoals je al zegt; het is een particuliere dus commerciele opleiding. elke student die begint aan de opleiding brengt geld in het laatje. als je het niet haalt val je vanzelf wel af.
   weet goed waar je aan begint; iedereen is aan het begin superenthousiast en toch is met kerst bijna de helft al gestopt.
   Succes ermee

  • #9327
   Avatar fotoEefje Lange
   Deelnemer

   Niet teveel waarde aan hechten, dat je aan bent genomen. Zelf ben ik 2 jaar geleden afgestudeerd, maar ben niet enthousiast over de opleiding. Erg rommelig en veel vriendespolitiek!!! Waarom geen “normale” Hogeschool? Is financieel veel aantrekkelijker!

  • #9328
   Avatar fotoFabrice
   Deelnemer

   ik denk dat het overal zo wel is hoor … wij waren begonnen met 80 man denk ik … uiteindelijk 25 door & we zitten met 40 man omdat er 15 iaj doen (2de & 1ste jaar samen dus)

   denk dat het overal zo wel is … 1ste jaar dat nu begonnen is nog erger … laatste examen 8 man door & 35 gebuisd … het is gewoon een harde selectie :(

  • #9329
   Avatar fotopukkie
   Deelnemer

   Ik ben nu bezig bij Thim, 2e studiejaar van de 3-jarige OOM. Vorig jaar is de opleiding weer eens op zijn kop gezet, inclusief toetsing, maar ben er in principe wel tevreden over. Veel gaat er rommelig, ad hoc. Daar staat tegenover dat het steeds beter gaat en ook dat als je zelf iets hebt er ad hoc iets geregeld kan worden. Mijn ervaring is dat er veel kan, dat je veel hulp kunt krijgen, maar dat je er wel zelf achteraan moet. Maar dat kan, ook de lijn naar de directeur is kort.
   Onze klas is nog bijna compleet. Parallelklassen hebben wel afvallers, maar dat komt niet door de studie doorgaans. Vaak spelen werksituaties, zwangerschappen, verhuizingen naar het buitenland een rol. MAar de opleiding is zwaar. Je moet er veel tijd in steken en dat gaat ten koste van een hoop andere dingen.
   Voordeel van de oom-klassen is dat het allemaal supergemotiveerde studenten zijn die er veel voor over hebben om het te halen.
   Ik ben eigenlijk wel benieuwd met wie je je intakegesprek hebt gehad…..

  • #9330
   Avatar fotopauwel
   Deelnemer

   geloof gelijk dat t hard werken is.zal wel een omslag zijn voor mij,ben nu 7 jr. militair.dus zal t leren weer op moeten pakken.en dit nog even in combi met t militair zijn.ga 4 jarig oom doen.kon ook 3-jarig doen maar dat lijkt me iets teveel van t goede.heb trouwens t intake-gesprek gehad met jeroen van der laan.nog een vraagje:hoe zit t met de stages in de eerste jaren,ik begreep dat dit niet veel was maar moet er wel rekening mee houden op t werk.zie de reacties wel weer binnenstromen,b.v.d.pauwel

  • #9331
   Avatar fotopukkie
   Deelnemer

   Jeroen is m.i. wel geschikt, soms wat kort door de bocht.
   Je zult niet de eerste militair op school zijn, ik ken er meerdere, die het blijkbaar ook prima kunnen combineren.
   De stages bleken vorig en dit schooljaar niet verplicht te zijn, maar werden wel dringend aangeraden. Maar dit kan volgend schooljaar weer anders zijn. In ieder geval moet je 32 uur stage lopen, maar dit mag je verdelen zoals je wilt. Ik heb dus meerdere weken 4 tot 6 uur gedaan. Het is erg leuk en je leert er veel van, dus zeker een aanrader.
   Als je je trouwens al wat in de stof wilt verdiepen, het boek Fysiologie in sport, revalidatie etc. van Fox is een aanrader. Is geen studieboek bij Thim, maar wel heel toegankelijk en de dingen staan er een stuk gemakkelijker in dan in de andere boeken. Voordeel is dat je je al een beetje heb ingelezen in de stof en dat je er niet heelmaal blanco tegenover staat. Vooral de eerste weken zijn zwaar!!!!

  • #9332
   Avatar fotopauwel
   Deelnemer

   bedankt,hier kan ik wat mee.had al begrepen van jeroen dat t de eerste weken flink werken was.ga dat boek zeker halen.was al wat dingen aan opzoeken,met name over anatomie,omdat ik weet dat dit veel stampwerk is.harstikke bedankt,hier kan ik wel ff op verder teren,maar info is nog steeds welkom.gr pauwel

  • #9333
   Avatar fotoFabrice
   Deelnemer

   hmmm … is wel nice dat jullie al 32u stage kunnen lopen int eerste jaar … vorig jaar had ik 4dagen stage, kweet niet hoeveel uren ik had gemaakt … maar het waren er wel veel … van iets voor 8 tot 22u meestal… waren zware dagen maar wel super fijn & leerrijk … vooral als ge ook dingen mag doen :) … is fijner dan zo op de mensen hun vingers te kijken ;)

  • #9334
   Avatar fotoRemi
   Deelnemer

   Weet je ook of er al veel aanmeldingen zijn voor de opleiding die jij gaat doen? (Pauwel)
   En heb je je al definitief ingeschreven voor de opleiding?

  • #9335
   Avatar fotopauwel
   Deelnemer

   zou niet weten hoeveel aanmeldingen er al zijn.moet de inschrijfpapieren nog insturen.maar er is geen loting als je dat misschien bedoeld.alleen een intake gesprek,maar dit is meer informatief.

  • #9336
   Avatar fotopukkie
   Deelnemer

   Voor anatomie gebruiken wij het boek Vorm en beweging van Lohman. Zelf heb ik laatst de Prometheus atlas (uitgever – link –) erbij gekocht, erg handig en mooi.
   Blok 1 is de bovenste extremiteit (arm, schouder), blok 2 de onderste (been, heup). Je leert eerst de basale dingen, botpunten en de voornaamste spieren. In latere blokken komt de verdieping en krijg je ook de details erbij.

   Qua aanmelding…. Over het algemeen worden er nog vrij laat mensen aangemeld. Helaas kun je dan niet meer in de lessen meekijken omdat dan al de tentamens bezig zijn of het vakantie is. Op een gegeven moment zijn de klassen wel vol, dus dan zou je pech kunnen hebben.
   Het intakegesprek is informatief en selecterend. Je zou dus een negatief advies kunnen krijgen en dus niet toegelaten worden op de opleiding.
   Voor de dagopleiding zijn er volgens mij ook veel late aanmeldingen. Ik vermoed dat mensen zich eerst aanmelden op de reguliere hogescholen en als ze daar uitgeloot worden naar Thim gaan. Het collegegeld is wel veel hoger (maar inclusief boeken), maar je verliest geen jaar.

  • #9337
   Avatar fotokrieff
   Deelnemer

   Hallo, ik doe de deeltijd opleiding voor fysiotherapie in Breda aan de avans hogeschool en deze opleiding bevalt goed! Hiervoor is momenteel geen loting maar ik dacht dat er wel een aanname gesprek plaats vindt. Voor boeken zou ik eens op marktplaats kijken, er staan veel complete lijsten aangeboden

  • #9338
   Avatar fotoMariekebr_26
   Deelnemer

   he,

   Ik ga ook in september starten met de 4-jarige OOM opleiding van Thim van der Laan. Na 6 jaar ben ik het secretaressewerk meer dan zat. Hoeveel ga / kun jij werken naast je studie? Waar vindt jij gratis geschikte anatomieinfo? Leuk om nu vast een medestudent tegen te komen!

  • #9339
   Avatar fotoellen26
   Deelnemer

   hoi Marieke, ik mag ook in september aan deze opl beginnen. Ik zou graag wat voor studie doen om het wat makkelijker te maken. heb je misschien wat tips. Groetjes Ellen26

  • #9340
   Avatar fotoMariekebr_26
   Deelnemer

   heeh, leuk zeg. Ga je de vierjarige OOM doen? Tips hmmm! Vast wel wat, maar stuur me anders even een privemailtje zodat ik je mailadres heb. Gaat vast makkelijker.

  • #9341
   Avatar fotopauwel
   Deelnemer

   hoi,id leuk om er alvast 2 tegen te komen die ook de oom 4-jarig gaan doen in sept. ga sowieso t eerste studiejaar bijna helemaal combineren met t militair zijn.waarbij ik wel een aangepaste plaatsing heb waarbij ik kan studeren.lijkt me wel zo makkelijk.wat ik daarna ga doen aan werk weet ik nog nie.hoop misschien al als sportmasseur aan de gang te kunnen als t allemaal goed gaat.heb wat connecties gelukkig in die richting.heb t boek van fox gekocht,wat eerder staat beschreven in deze reacties.moet zeggen dat ik in t begin toen ik eraan begon dacht dat ik er weinig van zou snappen aangezien ze gelijk met fikse termen gaan smijten,maar t is goed te doen voor een `leek`.denk nog wat van anatomie erbij zou een goede voorbereiding zijn.hoor t wel weer..
   gr pauwel

  • #9342
   Avatar fotoellen26
   Deelnemer

   Hallo, ik ga alle vier jaren combineren met militair zijn, dat zal niet gemakkelijk zijn, ik heb ook een functie gekregen waarbij ik het wat rustiger heb. waardoor ik eventueel overdag ook nog eens in de boeken kan duiken. en daarom wil ik ook graag wat voor studie gaan doen om het wat ruimte te geven. vind het toch wel leuk om te horen dat het wel te doen is voor een leek, want veel mensen om mij heen zeggen dat het eigenlijk onmogelijk is. nou niets is onmogelijk, als er maar een wil is.
   Groetjes Ellen

  • #9343
   Avatar fotopauwel
   Deelnemer

   he ellen,ook militair,toeval.denk je dat je t laatste jaar ook kan combineren met de studie?volgensmij besteed je dan veel tijd aan stages.lijkt me niet echt hendig om te combineren met dienst.je hebt tenslotte nog wel een voltijd-contract.dat gaat mij niet lukken.maar je kan t zo spelen dat je kan leven voor een jaartje(laatste jaar) van de ww van defensie,als je t een beetje slim speelt.heb je ook voldoende tijd vooor je stage.ben trouwens benieuwd of jij je complete studie betaald krijgt mits je t haalt.ik moet t nog maar zien te regelen bij de kmarns.ze zij hier niet zo gemakkelijk.de rustplaatsingen liggen hier trouwens ook niet voor t oprapen ,aangezien er heel veel de dienst uit gaan.ben al wat verder in t boek en t is een aanrader.gr pauwel

  • #9344
   Avatar fotoRemi
   Deelnemer

   Hey,

   Gaat een aardige militaire klas worden in september!!
   Wij, Remi en Dennie gaan ook in september beginnen!!
   Wederom 2 militairen…….
   Tot dan Groetjes…….

  • #9345
   Avatar fotoMariekebr
   Deelnemer

   sowee! Dan moet ik me als secretaresse wel heel veilig voelen. Wees wel lief voor me:)) Ik heb al bericht gekregen dat ik toegelaten ben. Is bij julile alles al rond? Ik moet alleen nog een nieuwe baan zoeken. Bij mijn huidige werkgever kan ik niet parttime werken.

  • #9346
   Avatar fotoMariekebr
   Deelnemer

   Aankomende donderdag is er alvast een introductie voor degene die zich ingeschreven hebben of twijfelen om zich in te schrijven of dit nog gaan doen. Dit is vanaf 18.00 uur in Utrecht. Als je wil weten waar… stuur me dan even een mailtje.

  • #9347
   Avatar fotoMariekebr
   Deelnemer

   Sorry, namens degene die mij een verkeerd mailtje heeft gestuurd.
   Er is helemaal nog geen introductie voor ons. Het was blijkbaar voor ouders bedoeld en niet voor de toekomstige studenten. Zal wel eens informeren of ze bij Thim nog plannen hebben om een intro te organiseren.
   groetjes

  • #9348
   Avatar fotoinge
   Deelnemer

   Ejj! Ik ben ook studente aan Thim van der laan, 4jarig dagstudente. Ben bijna klaar, nu volop met eindstages bezig en scriptie! Aankomende zomer afstuderen:) T gaat ontzettend goed, op stages hoor ik ook dat studenten van Thim vd Laan meestal over meer kennis beschikken dan iig de Hogeschool Utrecht studenten. Komt waarschijnlijk doordat het daar weinig contacturen meer zijn, en dus veel zelfstandig! Ik wilde na het 1e jaar naar een ‘reguliere hogeschool’, maar het beviel me teveel op Thim! Tuurlijk heb je afvallers in de 1e jaren, maar dat is bij elke studie denk ik.
   Ik vind het SUPER!:) dat combineren is vast ook goed te doen hor, want er is altijd wel wat te regelen juist doordát de lijntjes binnen de opleiding kort zijn. Zitten ook veel sporters op top-niveau die dus ook aparte tijden etc. soms moeten hebben.
   Succes ermee!
   groetjes Inge

  • #9349
   Avatar fotoNan.
   Deelnemer

   Beste Pauwel (en aderen welke de toelatingstest bij Thim hebben gedaan)

   Ik lees dat je de 21+ test hebt gedaan, ik ben erg benieuwd hoe deze was!
   Ik heb hem namelijk de 26! Is het erg moeilijk/zwaar en kun je je erop voorbereiden??

   Ik hoor het graag,

   Groetjes,
   Nanda

  • #9350
   Avatar fotopowerstroke
   Deelnemer

   Goedenmiddag,
   Zijner op dit forum ex-OOM studenten die één en ander kunnen vertellen over stage’s, het aantal uren, de intervisie’s, enz?
   gr

  • #9351
   Avatar fotopukkie
   Deelnemer

   Er verandert nog wel eens wat bij Thim, maar mijn ervaring (van 3 jaar geleden) is de volgende.
   Aantal stage-uren was 20 uur per week. Hier waren ze echter niet al te streng op. De redenering was toch een beetje “liever 16 goede uren, dan 20 slechte”.
   Stageverdeling gaat via regio’s en koppeling met stagedocenten. Die regio’s waren toen niet altijd logisch en het kwam dus voor dat je een lange reistijd had. Zelf adressen regelen mocht ook.
   De intervisie was dacht ik 2x per maand. Dit werd vaak gebruikt om vaardigheden te oefenen.
   Combineren met een voltijdsbaan is niet mogelijk, tenzij je een adres kunt vinden waar je elke avond aan de slag kunt.

  • #9352
   Avatar fotobb25
   Deelnemer

   Wie kan me helpen??
   Heb binnenkort een toelatingsexamen bij Thim, vindt het best spannend en vraag me af op welke vakken je wordt getoest. Heeft er hier iemand ervaring mee en kan hij/zij mij een beetje op weg helpen, in de hoop dat ik mijn een beetje kan voorbereiden :)

  • #9353
   Avatar fotoThimmer
   Deelnemer

   Ik zit momenteel in het laatste jaar v thim. Ik loop dit hele jaar stage. thim van der laan is inderdaad vriendjespolitiek….je moet je lekker schijnheilig ophouden en dan kom je een heel eind. Wel is het zo dat het naar mijn idee nog steeds de beste opleiding voor de fysiotherapie in NL is. De school blijft up-to-date qua inhoud van het vak en blijven zichzelf ontwikkelen. Ik vind het alleen jammer dat de opleiding veeeel te groot word. in mijn eerste jaar was er nog maar 1 gebouw, nu zijn er 4…moet je voorstellen! het is niet meer zo kleinschalig als wat het was, erg jammer! Ik zou zeggen; ga er voor, maar maak geen fouten en hou de leraren te vriend! anders kom je er echt niet…..

Weergave van 32 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.