Mening gevraagd aangaande leeftijd aanvang studie Fysio

Nieuws over fysiotherapie en de fysiotherapeut Forums Fysiotherapie Studenten Forum Hogescholen voor Fysiotherapie Mening gevraagd aangaande leeftijd aanvang studie Fysio

Weergave van 2 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #16539
   Avatar fotojj007py
   Deelnemer

   Hallo forumleden,

   graag had ik van jullie wat feedback gehad hoe jullie over het volgende denken.
   Zelf ben ik Nederlander maar woonachtig in Paraguay. Altijd heb ik al iets in de gezondheidszorg willen doen maar het is er eigenlijk nooit van gekomen,mede doordat ik vroeger de verkeerde keuze gemaakt heb mbt studie.
   NU woon ik hier al een paar jaar en ben redelijk financiel onafhankelijk en ik dacht „ kom laat ik hier eens wat gaan studeren“. Dit mede omdat ik geen thuiszit type ben en zinvol mijn tijd wil doorbrengen. Fysiotherapie werd mijn keuze, mede ingebracht door mijn partner (welke trouwens afgestudeerd verpleegkundige is hier). Aangezien hier geen HBO nivo is wordt het onderwezen aan een universiteit. OF dit naar NL maatstaven ook echt Universitair nivo is kan ik (nog) niet zeggen…dat zal de tijd moeten leren. In NL heb ik enkel HBO gedaan….dus over WO onderwijs weet ik niks.

   Nu luidt mijn vraag: „ heeft deze studie zin als je 51 jaar oud bent als je klaar bent“???? Aangezien de totale studie 5 jaar duurt en afgesloten wordt met een thesis (zeg maar een proefschrift). Dit ook mede met het oog omdat wij tzt terug naar NL (of Duitsland dat kan ook nog) willen. Hoe staat de werkgelegenheid ervoor mbt personen die op latere leeftijd fysiotherapeut worden??Vinden jullie dit „te oud“…of zeggen jullie van….“nou doen!!!“

   DE studie behelst Fysiotherapie en Kinesiologie. In het eerste jaar hebben we vooral veel anatomie,Biofisica en ook biologie. Maar ook Spaans (communicatie) en wiskunde(!) zitten in het lespakket.Na 20 jaar uit de schoolbanken te zijn geweest (ben nu 45) is het eea zwaar aanpoten geblazen en zeker omdat hier dus alles in het Spaans gaat en veel dingen nieuw voor me zijn (afgezien dan van de wiskunde die niet zoveel voorstelt).
   Mijn originele studie (HBO economie-HEAO afgerond in 1992) heb ik wel gezien en daar doe ik al jaren niks meer mee….en heb er eigenlijk ook geen zin meer in.

   Ik wilde nog even zeggen dat ik het toch prettiger vindt om met mensen te werken (en te helpen) dan de hele dag achter een suffe computer te zitten op een of ander kantoor, dat heb ik nou wel gehad….

   vriendelijke groet uit Paraguay

   Johan

   PS: mocht ik dit niet in de goeie thread gezet hebben verzoek ik de moderator dit alsnog te doen…waarvoor dank.

  • #16546
   Avatar fotoRob
   Sleutelbeheerder

   Beste Johan,

   Deze post is inmiddels ook gedeeld op onze Facebook pagina waar inmiddels de eerste reacties te vinden zijn.
   Zie http://fys.io/6px

  • #16547
   Avatar fotoBert Mutsaers
   Deelnemer

   Dag Johan,

   Of een studie zin heeft reikt verder dan louter de kansen die ze op de arbeidsmarkt verschaft. Voor de vraag over de werkgelegenheid voor een ouder collega is slechts ten dele een antwoord te formuleren. Voorspellingen doen over de werkgelegenheid over 5 jr is lastig (flauw maar waar). Momenteel is ze binnen ons vak dalende vanwege geregisseerde krimp. In principe is instappen met een hogere leeftijd om financiële redenen en vanwege beperkte ‘plooibaarheid’ (geen feit, maar een algemeen geaccepteerd vooroordeel) extra lastig. Het bezitten van een academisch niveau (naar Nederlandse maatstaven) biedt een marginaal voordeel, maar op vacatures voor onderzoeksfuncties wordt momenteel ook massaal gereageerd, waardoor de scoringskans afneemt.

   In elk geval wens ik je veel sterkte met het maken van een keuze.

   Groet
   Bert Mutsaers

Weergave van 2 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
- Advertentie -