Hoe hangt de vlag erbij actievoerend Fysiotherapie

Nieuws over fysiotherapie en de fysiotherapeut Forums KNGF Actie Hoe hangt de vlag erbij actievoerend Fysiotherapie

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #21203
   Avatar fotoHans van Mourik
   Deelnemer

   De contracten komen er weer aan. De afgelopen maanden heeft het KNGF al weer een strijd gevoerd met o.a. een van de verzekeraars die het allemaal niet zo nauw nemen met de berichtgeving naar de verzekerden. En dan ging het nog niet eens over de contracten. Reden van dit geschil is eigenlijk de verdeeldheid van de fysiotherapeuten in het land. Praktijken die zich verzameld hebben binnen een inkoopvereniging zijn volgens de verzekeraar veel beter. Immers deze praktijken leveren behandelgarantie. Of deze praktijken dat allemaal nakomen is nog maar de vraag. Maandag 6 augustus volgde dat gesprek met de verzekeraar en de koude is voorlopig uit de lucht, met nadruk voorlopig.

   In de driehoek patiënt, zorgverzekeraar, zorgverlener is genieten van je werk er niet meer bij.‬

   In de aanloop daar naartoe is er op de social media veel aandacht aan besteed.
   Niet alleen op Twitter, maar ook een heus Facebookgroep voor Actiegroep Fysiotherapie is daar ontstaan. Naast dat ik fervent twitteraar met hashtag #ActieFysio ben, heb ik ook twee weken kennis genomen van de Facebookgroep Actie. Mijn eerste indruk is dat het een fijne vriendengroep is, waar men elkaar veel respect toe wenst. Ben aangenaam verrast bij het stellen van vragen aan de beheerders dat ik zoveel weerstand ondervind. Dat heeft verder niets te maken met geen respect naar de leden van de Facebookpagina en hun beheerders. Op het moment dat ze als gesprekspartners meegenomen cq gezien worden als vertegenwoordigers van een groep wil ik ook wel weten met welk mandaat dat de FB-vertegenwoordigers dat voor mij doen.

   Facebook is een nest mieren
   Deze groep is louter als een “vriendenclub” van het KNGF ontstaan. Alle fysiotherapeuten verbinden en Het verbeteren van de positie van de beroepsgroep in het algemeen en van de onderlinge verbinding tussen fysiotherapeuten. Daar verschillen we van elkaar wat je onder actie verstaat. Als Actiegroep FB namens mij aanzit en overal als een soort sidekick vriendelijk lachend bijzit, wil ik wel van te voren weten welke inhoud zij namens de groep fysiotherapeuten uitspreken. Op facebook een reactie – vraag over wat is je plan – plaatsen is als of je een nest mieren met een stokje zit te porren. Iedereen schiet alle kanten op schreeuwt om respect, beheerders manen tot kalmte, vinden dat “we het goed doen met alle inspanning”, maar ja is dat actie voeren? Dat is niet mijn insteek, die vlieger gaat bij mij niet op. Je ziet het ook bij Ryanair, je moet iets laten zien dat je het echt nu eens meent en de piloten zijn heel de dag in het nieuws.

Weergave van 0 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
- Advertentie -