Het wordt een warme lente voor het KNGF

Nieuws over fysiotherapie en de fysiotherapeut Forums KNGF Algemeen (KNGF) Het wordt een warme lente voor het KNGF

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #17020
   Avatar fotoHans van Mourik
   Deelnemer

   De laatste weken komt er rook uit het front van de fysiotherapeuten. Dat is niet vanwege het feit dat er een nieuwe leider is, maar dat leden ongerust worden over de nieuwe plannen van haar genootschap. Veel leden zijn het oneens met de huidige gang van zaken van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)

   Het gaat een lid om een paar hoofdzaken: Het vertrouwen dat een landelijke organisatie hun belangen op een krachtige manier laat horen. Dat de organisatie een sterk merk uitstraalt. Dat een lid die in de problemen zit er een organisatie staat die met enige souplesse ondersteuning kan bieden en dat men in het algemeen haar belangen vertegenwoordigd ziet.

   Zoals het KNGF bestuur het ziet en de nieuwe structuur van het KNGF voor de toekomst ligt is het de “gemeenteraadsstructuur”. Dan mogen leden stemmen en hebben 3 jaar geen invloed meer. Voor meerdere leden is dit onverteerbaar. Je mag meedenken aan plannen en ideeën, maar de structuur ontneemt recht van inspraak. Er is een duidelijk signaal door de huidige bestuursleden gegeven dat nimmer op de rem kan worden getrapt. “Dit is niet verstandig”, volgens Hans van Mourik, zelf ruim 25 jaar lid en fysiotherapeut. “Hiermee geeft de organisatie de indruk dat de leden moeten gaan stemmen met de voeten”.

   Fysiotherapeuten geven aan, zowel in de 1e als 2e lijn, dat ze enorm in verwarring komen. Het bouwen van nieuwe organisatie naast het KNGF geeft ze meer enthousiastme en vertrouwen. Mogelijk dat men regionaal met alle leden toch nog tot een goede overeenstemming komen.
   Nederlandse Vereniging Fysiotherapeuten (NVF) i.o.

Weergave van 0 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
- Advertentie -