donderdag 29 september, 2022

Het cadeau van Achmea

Weergave van 2 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #15866
   Avatar fotoHans van Mourik
   Deelnemer

   Over het algemeen ben ik in de praktijkvoering best innovatief en zoek ik naar kansen om verbeteringen aan te brengen in mijn praktijk. Je kunt je van alles daarbij voorstellen en niets gaat mij daarin te ver. Behalve naast de tijdsinvestering, het kosten aspect en met name de opgelegde kosten. Want maar al te veel verneem ik; “het is maar ….. en het kost maar” En altijd exclusief de btw, die ik als praktijk toch niet terug krijg.

   Het heeft Achmea behaagd om de CQi te introduceren. Vanmorgen eens contact gezocht met de twee tevredenheidonderzoekbureaus. Ben eigenlijk al te laat, maar net of we verder niets te doen hebben dan alleen de AaaaaaCHmea club te behagen.
   Hier ben ik 1 ½ uur mee bezig geweest. Wat kost het mij aan geld en tijdsinvestering? Het ene bureau had het zo druk wegens het uitbrengen van offertes, dat ze eigenlijk geen tijd hadden om mij te woord te staan. Het andere bureau had een ratelende dame die het niet leuk vond dat ik haar onderbrak met mijn vragen. Ik ben wel te weten gekomen dat het met stip het enige bedrijf was dat met mijn softwarebedrijf werkt. En het was maar 75 euro (voor mij dus € 89,25) en al snel valt te lezen dat ik volgend jaar € 119 kwijt ben.
   Over de CQi vragenlijsten en de problemen die ik in drie jaar heb ervaren met Abakus ben ik nog niet veel wijzer geworden. Want er zijn dubbelingen in de activiteiten van zowel mijn software bedrijven en het tevredenheidonderzoekbureau. Maar de gegevens van Abakus en Intramed accepteert Achmea niet en nog voor ik dit jaar heb kunnen declareren, rekent u even mee.
   KNGF-lidmaatschap € 1020 (+10 euro omdat ik te laat betaald heb)
   Intramed € 452
   Abakus € 357
   Zorgmail € 471 (eerste jaar)
   Geschenk Achmea € 89,25 (CQ)
   Totaal € 2389,25

   We kunnen allemaal wel eens een keer klagen. Economisch gaat het sommige collega’s niet zo voor de wind en dan worden we ook nog eens verrast met onverwachte kosten. Wat mij betreft mogen de geschenken van Achmea achterwegen blijven.

  • #15873
   Avatar fototoptherapie
   Deelnemer

   Je hebt helemaal gelijk, de onkosten worden per jaar steeds hoger terwijl de vergoeding niet evenredig toeneemen. Hierbij nog wat toevoegingen: – Intramed online v.a. 368 euro per jaar,
   en eenmalige instap.
   – Parabench v.a. 356 euro per jaar
   – Website ontwerp en onderhoud, afhankelijk per
   praktijk vanaf ongeveer 1500 euro per jaar.
   Wellicht zijn er nog anderen die dit lijstje nog verder kunnen aanvullen want naar mijn idee is het nog niet compleet.
   Trea Hillebrink

  • #15874
   Avatar fotoRob
   Sleutelbeheerder

   Hoi Trea en welkom op FysioForum.

   We vragen Oefentherapeuten 49 Euro ex. BTW per jaar voor een lidmaatschap hier op FysioForum.
   Als we het vergelijken met bovenstaande prijzen, is dat best te doen :o)

Weergave van 2 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
×