HBO Opleiding Bedrijfskunde voor Fysiotherapie

Nieuws over fysiotherapie en de fysiotherapeut Forums KNGF Acreditatiecursussen HBO Opleiding Bedrijfskunde voor Fysiotherapie

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #19787
   Avatar fotoFydee
   Deelnemer

   Van zorgverlener naar zorgondernemer groeien, dat kan! Met de HBO opleiding Bedrijfskunde voor Fysiotherapie leer je hoe je kunt denken als een ondernemer, marktkansen kunt omzetten in dagelijkse praktijkvoering, je omzetresultaten kunt verhogen, doelgroepen kunt benoemen en je medewerkers kunt aansturen, motiveren en betrekken bij de praktijkvoering.

   De fysiotherapiemarkt is mede door de marktwerking in de zorg, de steeds hoger wordende eisen van zorgverzekeraars en de financiële crisis, volop in beweging. De dagen van alleen behandelen zijn voorbij. Het wordt steeds belangrijker om naast goede zorg ook goed praktijkmanagement en ondernemerschap te leveren om de concurrentie voor te blijven. Echter, je bent als fysiotherapeut nooit opgeleid om een praktijk te managen, in producten te denken en producten te vermarkten. Daarnaast is ook niet iedereen een geboren ondernemer.

   Gelukkig! Praktijkmanagement, producten vermarkten en ondernemerschap kun je vanzelfsprekend leren!

   Wat kun je verwachten tijdens de HBO opleiding bedrijfskunde voor fysiotherapie?
   In de eerste les formuleert je jouw persoonlijke doelen en de doelen van de praktijk die je door het volgen van deze opleiding wilt behalen. Een doel voor de praktijk is in ieder geval het formuleren van een PMC (Product Markt Combinatie) die je gaandeweg de opleiding ontwikkelt en implementeert. Na het voltooien van de opleiding volgt er een evaluatie op de geformuleerde doelen. Tijdens de opleiding komen alle aspecten voor een succesvolle interne en externe bedrijfsvoering aan bod.

   Deze opleiding is geschikt voor praktijkeigenaren, praktijkondersteuners, locatiemanagers en fysiotherapeuten in loondienst met managementambities en geaccrediteerd voor 30 punten in het Kwaliteitsdeel van het Centraal Kwaliteits Register van het KNGF.

   De opleiding duur in totaal 10 dagen. De contactdagen zijn van 14.00 – 21.30 uur. Naast de contactdagen wordt er verwacht dat je je goed voorbereid en na afloop van elke contactdag krijg je huiswerkopdrachten mee naar huis.

   De kosten voor de opleiding bedragen € 3000 per deelnemer.
   De factuur dien je voorafgaand aan de opleiding te betalen.


   Praktische informatie
   :

   Begin: 18 mei 2016
   Einde: 25 mei 2017

   Locatie: Nader te bepalen

   Kosten: De kosten voor de opleiding bedragen € 2.500 per deelnemer exclusief btw voor leden van Fydee. Voor niet-fydee leden bedragen de kosten € 3000 per per deelnemer.

   Organisator: Fydee Nederland

   Heb je interesse of wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar info@fydee.nl

   Meer informatie is te vinden op: http://www.fydee.nl/event/hbo-opleiding-bedrijfskunde-voor-fysiotherapie/

Weergave van 0 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.