Fysiopensioen

Weergave van 1 reactie thread
 • Auteur
  Berichten
  • #20155
   Avatar fotoFysiotherapeute
   Deelnemer

   Ik ben benieuwd of jullie bekend zijn met het volgende,

   ik ben begonnen met werken in 2014, mezelf netjes aangemeld bij SPF. ( waar ik inmiddels echt meer dan klaar mee ben) eerste rekening in 2015 gekregen over heel 2014; dit netjes betaald.

   Nu heb ik het premiebedrag van 2014 ingevuld op mijn aangifte, maar de belastingdienst geeft aan dat ik alleen premie als negatief loon mag aangeven van 2014 die ook werkelijk betaald is in 2014.( fout van spf lijkt mij, zij hebben lang gewacht met rekening sturen)

   Komt dit jullie bekend voor? Ik vind het scheef dat ik de betaalde premie van 2014 nu moet aangeven bij 2015. Voor komend jaar zal ik met hetzelfde komen te zitten omdat ik pas in juni 2016 nog eens een naheffing over 2015 kreeg.

  • #20631
   Avatar fotoModus96
   Deelnemer

   Ik wil dit artikel aangrijpen om iets anders mede te delen. Een tijdje geleden heeft de Stichting Pensioenfonds Fysiotherapeuten de leden gevraagd of ze akkoord gingen met een verhoging van de pensioenleeftijd van 65 naar 67 jaar. Uit deze bevraging bleek dat de meeste leden (ik dacht me te herinneren 67%) hiermee akkoord gingen.
   Waar kan ik dit controleren. Ik geloof namelijk niet dat de meeste fysiotherapeuten tot hun 67ste willen werken. En natuurlijk, je kunt wel eerder ophouden, maar dan krijg je een fractie van hetgeen je krijgt als je 67 bent. Dus eigenlijk word je gedwongen door te werken. En dat kan voor een fysiotherapeut zeer zwaar zijn of misschien wel onmogelijk.
   Graag jullie reaktie.

Weergave van 1 reactie thread
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.