Functional Movement Screen

Weergave van 0 reactie threads
  • Auteur
    Berichten
    • #7957

      Deze cursus is door het KNGF geaccrediteerd met 13 punten voor de algemeen practicus en algemeen sportfysiotherapeut en 1.2 CEU’s toegekend door FunctionalMovement.com

      Ajax, Feijenoord, AZ, Willem II, NAC Breda, KNSB, Borussia Dormund (Dld), Middlesbrough (UK), Aston Villa (UK), de TVM schaatspploeg en NOC-NSF zijn u reeds voorgegaan!
      Deze cursus is het product van jaren research en innovatie. De filosofie hiervan is het ontwikkelen van oefen/trainingsprogramma’s die gebaseerd zijn op individuele bewegingspatronen. Het systeem is effectief in revalidatie en kracht- en conditietraining omdat de focus ligt op de zwakke schakel.

      Het systeem bestaat uit:

      Functional Movement Screen
      Reactive Neuromuscular Training
      Core Training
      Specifiek, is de Functional Movement Screen een beoordelingssysteem voor het screenen en documenteren van functionele (fundamentele) bewegingspatronen. Door het onderzoeken van deze patronen is het mogelijk om functionele beperkingen en asymmetrie eenvoudig te identificeren. Beperkingen in fundamentele bewegingspatronen kunnen negatieve invloed hebben op functionele training en de propriocepsis verstoren.

      Een van de doelen van deze cursus is om duidelijk te maken dat de voordelen van het gebruik van dit orthopedische screening proces liggen in het feit dat functionele bewegingspatronen de basis zijn van goede core training. De basis van het systeem is de Functional Movement Screen score en de bewegingspatronen die direct gekoppeld zijn aan de meest effectieve correctie oefeningen om disfuncties in de bewegingspatronen te herstellen.

      Reactive Neuromuscular Training(RNT): dit zijn een serie van technieken die zogenaamde skilltraining en ‘conditioning’ combineren om op effectieve manier motorlearning en neuromusculaire input te verbeteren. Deze technieken zijn ontwikkeld om zo min mogelijk gebruik te maken van verbale en visuele methodes tijdens het aanleren van een beweging. Er wordt gebruik gemaakt van een externe stimulus/kracht, door bijvoorbeeld het gebruik van een ‘Cookband’, waarop het individu reflexmatig reageert om vervolgens ‘zelf’ correctie te krijgen van verstoorde bewegingspatronen.

      Core Training bevat technieken die zijn ontwikkeld om de ‘core’ op efficiлnte manier stabiliteit aan te leren die nodig is in verschillende ADL situaties en ondersteunt tevens in het ontwikkelen van kracht. De basis voor dit type training is het verbeteren van zwakke bewegingspatronen en asymmetrie door middel van een serie van correctie strategieлn die uiteindelijk leiden tot een hoger niveau van trainingsactiviteit.

      Voordelen van de Functional Movement Screen en oefeningen strategieлn.

      Verbetert functionele en atletische performance
      Helpt om potentiлle blessures te verminderen tijdens sport en training
      Omvat een eenvoudig classificatiesysteem om de atleet/cliлnt zijn bewegingspatronen te screenen
      Kan eenvoudig worden toegepast door (top)sport begeleiders en algemene fitness professionals
      Identificeert fysieke disbalans of zwaktes in de bewegingsketen
      Herstelt disbalans en zwaktes in ‘kracht’ met simpele correctie oefeningen
      Stelt trainers in staat om betere individuele trainingsprogramma’s te maken met betere resultaten!
      Leert de trainer en atleet/cliлnt om het verschil tussen bewegingskwaliteit en bewegingkwantiteit te identificeren
      Stelt fysiotherapeuten, kracht en conditie specialisten, personal trainers en (athletic) trainers in staat om trends en feiten in huidige blessurebehandeling te zien in relatie tot preventie van ‘non-contact’ blessures
      Stelt fysiotherapeuten, trainers en begeleiders in staat om potentiлle oorzaken en effecten te leren zien die een relatie hebben met micro-trauma en chronische blessures in relatie tot bewegingsasymmetrie.

      Kijk voor locatie en prijzen op:
      http://www.humanmotion.nl/seminars.php?sem_id=41

Weergave van 0 reactie threads
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.