Else haar stage verhalen uit Nepal

Weergave van 5 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #10374
   Avatar fotosjoerd
   Deelnemer

   Verhaal 1.

   Hallo allemaal!

   ja daar is die dan… mijn eerste berichtje uit Nepal!

   Na een moeilijk afscheid vertrok ik eerst naar Londen Heathrow… Schijnt heel groot te zijn, zo groot dat je in de ene terminal aankomst er per bus (10 min) naar de andere terminal moet!
   En het gekke is… je komt geen mens tegen, alleen de mensen die op dat moment ook uit het vliegtuig stappen!

   Na een korte tussenstop kan ik opnieuw aan boord… bijna allemaal aziaten… geloof dat ik de enige blonde ben, naast een roodharig meisje.
   Na een lange nacht, of eigenlijk moet ik zeggen korte, want om half vijf nederlandse tijd kreeg ik mijn ontbijt.
   Vanaf Abu Dhabi weer verder naar Kathmandu…
   Erg indrukwekkend was vooral de aankomst in Kathmandu…. zonsondergang in de bergen…. en wat voor bergen!
   Visum was zo geregeld, geen lange rij, was allemaal zo klaar.
   bagage opgehaald…. tja kon niet missen die felgele tas!!!!
   Ik werd opgehaald van het vliegveld door een busje… scheuren hier door het centrum… ze rijden hier trouwens links… en toeteren nogal veel..
   Nu ben ik in het Hotel, waar ik 1 nachtje zal gaan slapen, zometeen….
   morgen wordt ik rondgeleid voorgesteld aan een arts en aan het gastgezin…
   en vanaf maandag moet ik dan aan de slag!

   tot mails…. Liefs Else

   [ Bijgewerkt ]

  • #10387
   Avatar fotoT. Schambergen
   Deelnemer

   Hoi Sjoerd,

   Grappig dit. Op dit moment is een goede vriendin van mij ook in Nepal vrijwillegerswerk aan het doen en verblijft ook in Kathmundu.
   Zij is cesartherapeute en is nog tot 21-01-2006 in Nepal.
   Wellicht treffen zij zich nog.

   Groetjes Thom

  • #10388
   Avatar fotosjoerd
   Deelnemer

   Verhaal 2

   Hallo allemaal!

   Het is nu zaterdag…. het is het heel relaxed hier!
   Gister ben ik wezen shoppen met Sarah en Shanika… 2 andere vrijwilligers.. Sarah is afgestudeert fysio… dus we hebben allemaal plannen gemaakt hoe we het gaan aanpakken.. zij is hier al even.

   We hebben de ‘goddes’ gezien… het is een meisje die op haar 6e is uitgekozen… zodra ze ongesteld wordt wordt er iemand anders gekozen… ze is nu acht er leeft in een huis met haar familie. Dat huis staat midden op een plein… echt verschikkelijk…. Ze komt niet zo vaak op het balkon… maar nu was ze er… en ze keek echt zo chagie… niet normaal…

   Verder geshopt… ik moet een slaapzak kopen, want die van mij paste niet meer bij mijn baggage…. je kan ze hier kopen voor 4000 rupee… ik waat niet hoe veel het is en ik ben slecht in hoofdrekenen, maar 80 rupee in 1 euro… beetje duur dus…
   maar met wat afdingen heb ik uiteindelijk 1300 rupee voor een slaapzak betaald die aan de binnenkant katoen heeft… geloof dat het iets van 16 euro is…

   verder hebben ze hiet echt heel veel winkels met allemaal dezelfde dingen… heel veel stoffen in alle kleuren en heel veel grote sjaals die je om kan wikkelen… in echt alle kleuren!

   Het eten hier is best heftig… veel chilli’s… gister heb ik er per ongeluk 1 gegeten… echt.. nog erger dan de flatliners in de joffer!!!!
   vervolgens smaakt de rest van je eten niet meer… je proeft allen die chilli!!

   de foto’s die ik heb meegestuurd… de eerste is van mijn vertrek… de tweede en de derde vanuit het vliegtuig de himalaya… en de vierde is van de puppies die we op de school hebben… ze zijn zo lief!!!
   er waren er 6… maar 1 is er dood en er zijn er al 2 weg…
   ze zijn nu ongeveer 4 weken oud…

   een beetje warrig verhaal… maar ik heb ook al zoveel gezien… nou gezien.. dat valt wel mee…
   wel lekker rustig beginnen zo in het weekend!

   tot mails!
   liefs Else

  • #10389
   Avatar fotosjoerd
   Deelnemer

   Verhaal 3

   hallo allemaal!

   daar is weer een berichtje… weet niet hoe lang hij wordt… de computers zijn niet echt op ergonomische hoogte… en ook al waren ze dat… dan nog zouden ze te laag zijn voor mij!

   vind het heel erg leuk om allemaal mailtjes te ontvangen van iedereen.. dus bedankt!

   er is zoveel alweer gebeurd… waar zal ik beginnen?
   eerst over stage… maandag om 10 uur moest ik op het ziekenhuis zijn…. we begonnen meteen met de rondes…. erg interessant! het is een orthopedisch ziekenhuis, dus er zijn veel patienten met fracturen… externe fixaties… tracties… De hoofdarts vroeg ook dingen aan mij en aan sarah… zij is ook fysio. hij betrok ons erbij… heel leuk!
   op de afdeling zelf… het is gewoon 1 ruimte… geen gordijnen, geen hokjes….
   veel patienten krijgen UG en TENS… dat is wel jammer..
   gelukkig zijn er ook patienten die doorbewogen moeten worden en die oefeningen moeten doen… asl ik veel initiatief toon, dan mag ik wel wat doen…
   de patienten kunnen veelal geen engels, maar met handen en voetenwerk kom je een heel eind! en als het niet lukt… de andere fysio’s kunnen wel engels! er werken er 4, 1 die een diploma heeft, en 3 die geen diploma hebben, maar wel veel praktijkervaring en cursussen.

   ‘s middags ga ik naar LDC life development center, een huis voor gehandicapte kinderen….
   er is geen fysio daar, maar genoeg te doen en een apart kamertje met speelgoed en een behandelbank.

   Vandaag hadden we een uitje met de kids van LDC… heel erg leuk! Ze hebben wel een mooie tuin, maar daarbuiten komen ze niet, alleen 1 x per maand als ze naar huis gaan…
   ze vonden het erg spannend!

   over het eten… het is erg scherp hier! just HOT! echt over gaan chillies in… ze eten op zijn minst 2 x per dat warm… en meestal is het rijst met curry, hete curry!
   het eten hier is erg goedkoop, dus uit eten is altijd een optie… at kunnen we ook om normale tijden eten, en niet om 9 uur ‘s avonds!

   mijn verblijf… is een gebouw van de school… zeg maar het kantoorgebouw, beneden is kantoor, op de eerste verdieping zijn 3 kamers en 6 bedden… een een douche… als we warm water hebben, maar meestal wel. het gebouw is 4 verdiepingen, en heeft een geweldig dakterras… als het helder is, kan je de bergen zien!

   ik ga nu proberen de foto’s toe te voegen!

  • #10390
   Avatar fotosjoerd
   Deelnemer

   Verhaal 4

   hallo iedereen!

   sorry, weer geen foto’s vanaag… usbpoort doet het niet… misschien hebben ze hier nieuwe computers nodig?
   de vorige keer lukte het dus ook al niet… ik kon hem nog net versturen, maar geen doei meer zeggen! thx voor de mailtjes… het is heel leuk om iets te lezen uit nederland…!

   gister een hele leuke dag gehad… eerst naar het ziekenhuis, toen naar swayanbhunath geweest, dat is een tempel op een berg, waar ook veel apen zijn! best mooi uitzicht.. maar er was een beetje veel stof/mist/smog boven de stad….
   daarna wezen shoppen in Thamel… het toeristen gebied… veel te veel gekocht natuurlijk… maar alles is zo goedkoop hier! een hele leuke warme capuchontrui voor 600 rupee, dat is 7 euro 50!
   en verder super gelachen met Bremmy en sarah… bremmy is vandaag vertrokken richting huis… wel jammer! sarah gaat volgende week… en dan ben ik zo ongeveer alleen… nee hoor… ik ga een weekend naar bhaktapur om 2 andere nederlandse meiden te ontmoeten… en er komt nog een nederlands meisje ook in het ziekenhuis werken….
   we zullen het allemaal wel zien!
   gister op brammy laatste avond naar Ton en Jerry geweest, een cocktailbar waar je ook kan poolen… erg gezellig, zaterdag waren we daar ook… een cocktail kost hier 100 rupee… ongeveer 1 euro 25!

   na dit weekend horen jullie meer… want ik ga iets heel leuks doen! (ga lekker niet vertellen wat, want dan is het verhaal leuker?!

   tot mails
   Liefs Else

  • #10391
   Avatar fotosjoerd
   Deelnemer

   Hallo allemaal!

   het is even geleden maar hier dan toch weer een berichtje!
   alles prima hier!
   het stage lopen gaat allemaal ok!
   veel ingewikkelde casus…. breuken op rare plaatsen, veel breuken te gelijk…
   leer veel!
   verder dus de snoezelkamer opgeknapt bij LDC… nog een beetje stof, wat gordijnen en dan is hij klaar!
   er komen 2 andere fysio’s… hopelijk kunnen zij echt wat betekenen voor de kinderen daar, zij blijven 2 maanden en ik nog maar 2 weken!
   Dan ga ik nl naar Banepa, naar het kinderrevalidatiecentrum voor 5 weken!
   Heb al hele leuke verhalen gehoord. En het gastgezin daar schijnt ook heel aardig te zijn. Voor ontbijt krijg je daar donuts! Dat is eens wat anders dan rijst met linzen (bleuhg!) kan ik echt niet meer zien… deze week wel 1 keer geprobeerd de rijst te eten, maar het was echt verschikkelijk! Gelukkig heb ik nu een optie op toast met jam (jammiejammie) en af en toe cornflakes!
   Ben inmiddels weer wat kilo’s aangekomen nadat ik er zondag 2,5 verloren was… ziek geworden…

   Mijn internettijd zit er bijna op, dus hou het hierbij!
   Tot mails!

   Liefs Else

Weergave van 5 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.