Deeltijd opleiding in Groningen

Weergave van 9 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #9252
   Avatar fotoGroensch
   Deelnemer

   Ik heb begrepen dat er op dit moment meerdere deeltijdopleidinge fysiotherapie zijn.
   Waaronder breda en utrecht, maar iemand heeft mij er op gewezen dat er in groningen ook een deeltijd opleiding fysiotherapie te volgen is. Is dit waar ?? Ik heb gezocht op internet maar kan hier niet veel over vinden.
   Misschien heeft iemand op dit forum een antwoord voor mij.

   Groeten,
   Max

  • #9416
   Avatar fotomartijnW
   Deelnemer

   Hoi Max,

   Groningen heeft de VOF, versnelde opleiding fysio. In mijn tijd werd er alleen op donderdag en vrijdag colleges gegeven. De stages konden niet in deeltijd. Om toegelaten te worden bij de VOF was het zo dat er een vooropleiding nodig is: bewegingstechnologie, bewegingswetenschappen, ALO etc

   Gr Martijn

  • #9417
   Avatar fotoAnita69
   Deelnemer

   Hoi,
   Het klopt dat er een deeltijdopleiding in Groningen is, bij de Hanzehogeschool. Bij de start van dit schooljaar waren er echter zoveel aanmeldingen dat er 4 VOF-groepen zijn gestart. Twee groepen volgen les op maandag en donderdag, de andere twee op maandag en vrijdag.
   Groet, VOFfer Anita

  • #9418
   Avatar fotoGroensch
   Deelnemer

   Anita weet jij waar ik meer informatie hierover kan inwinnen, want de informatie vinden voor deze opleiding is niet makkelijk??

  • #9419
   Avatar fotolsander89
   Deelnemer

   Hallo,

   Ik ben nu bezig aan mijn laatste jaar bachelor bewegingswetenschappen en zit er aan te denken om over te stappen naar de VOF in Groningen.

   Wat ik er van weet is dat je 2 dagen in de week les hebt en dat je in de laatste jaar ook te maken krijgt met stages, klopt dit?

   Verder vroeg ik mij af hoeveel tijd je ongeveer naast de contactdagen kwijt bent aan de studie. Ik ben namelijk van plan er naast te gaan werken.

   Hopelijk heeft iemand een antwoord voor mij ;)

   Grt Sander

  • #9420
   Avatar fotomartijnW
   Deelnemer

   Hoi Sander,

   De tijdsinvestering verschilt per persoon. Ik heb er bijvoorbeeld 2 volle dagen bij kunnen werken en mijn sport 2 a 3 keer in de week kunnen doen. Ik had weliswaar geen relatie of andere verplichtingen, nu heb ik een gezin en het is een stuk pittiger om opleiding en werk te combineren (doe de master sportfysio). Het is een afweging. De stages heb ik toen niet in deeltijd kunnen doen. Dit betekende 3×10 weken full time stage lopen.

   Groet Martijn

  • #9421
   Avatar fotoAnita69
   Deelnemer

   Hallo Groensch,
   Alle info vind je bij hier: – link –

   Succes!!

  • #9422
   Avatar fotoAnita69
   Deelnemer

   @Sander:
   Er wordt van ons verwacht dat we 40u aan de studie besteden, inclusief ‘contacturen’. Afhankelijk van je achtergrond kun je daar wat afknabbelen…
   Groet, Anita

  • #9423
   Avatar fotoAnita69
   Deelnemer

   @Sander,
   Ik vergat te melden dat we in 2 jaar 8 blokken info voor onze kiezen krijgen. Na elk blok een praktijktentamen en een theorietentamen. In het laatste jaar 3×10 wkn stage, plus een afstudeerproject..
   Ik werk 2 dagen ernaast en heb een gezin. Al met al wel pittig.

  • #9424
   Avatar fotolsander89
   Deelnemer

   Beetje verlate reactie van mij kant, maar Anita en Martijn bedankt voor de info! 2 dagen erbij naast werken is dus te doen de eerste 2 jaar; het derde jaar loop je stage.

   Je hebt dus de eerste twee jaar 4 blokken per jaar. Is dat dan 6 weken les volgen en daarna tentamenweek of hoe moet ik me dat voorstellen? En valt alles binnen de 2 lesdagen (ma/vrij of ma/don)?

   Grt

Weergave van 9 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.