woensdag 28 september, 2022

De kers op de taart van VGZ-TRIAS

Weergave van 6 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #15135
   Avatar fotoHans van Mourik
   Deelnemer

   Zoals we de afgelopen jaren hebben vernomen, mogelijk verwacht gaan steeds meer ZV samen. Zo is het ook met TRIAS-VGZ. TRIAS wordt VGZ – onveranderd goed verzekerd – maar LET dan WEL goed OP.
   Vanmorgen en vanmiddag kwamen twee patiënten van VGZ/TRIAS met allebei een andere polis-folder van VGZ/TRIAS. De één met de polis-folder TRIAS/VGZ (met de margriet als afbeelding) Hierin wordt beschreven dat TRIAS aanvullend wordt VGZ beperkt aanvullend, TRIAS aanvullend extra wordt VGZ uitgebreid aanvullend en TRIAS aanvullend Totaal wordt VGZ PLUS aanvullend.
   De andere patiënt komt met de polis-folder VGZ/TRIAS (met de kersen als afbeelding) Hierin wordt beschreven de VGZ Gezin Pakket, Vitaal Pakket en VGZ FIT & Vrij Pakket. De verzekerde 1 krijgt geen VGZ aanbiedingen te zien zoals de vitaal (tot max. 1000 euro) en verzekerde 2 krijgt geen TRIAS aanbiedingen te zien 200, 400 en 600 euro. Het lijkt erop dat VGZ het beste bewaart voor haar VGZ verzekerden en dat is toch wel vreemd voor twee optrekkende partners.

   Nog een ander detail: VGZ FIT & Vrij Pakket heeft voor 2012 een vergoeding aan gecontracteerde zorgaanbieders; zoals in 2011 (volledig).
   Niet-gecontracteerde zorgaanbieder: maximaal 80% van de gemiddelde tarieven die wij (VGZ) voor 2012 met de gecontracteerde zorgaanbieders hebben afgesproken. Een mooie volzin, waar je als patiënt niets aan hebt. Wat is er dan afgesproken ??
   Groet,
   Hans van Mourik

  • #15136
   Avatar fotoKoen Overdijk
   Deelnemer

   Juist Hans en met deze laatste gebruikelijke terminologie worstel ik als niet-contractant al jaren. De KNGF neemt in hun deze teksten vergoedingsoverzicht ook klakkeloos over. De patiënt wil weten wat hij/zij moet bijbetalen als hij naar me toe wil. Waarom moeten alleen wij zo tranparant over onze prijzen zijn? In ieder geval een forse verslechtering met dit jaar, toen de patiënten met de puls AV nog tot 660 per jaar volledig vergoed kregen. Bij mijn tarief van 35 euro per zitting van een uur dus volledig. Neem ik aan dat de gebruikelijke gemiddelde vergoeding hooguit 30 euro is zal dat dus slechts 24 euro worden…Ik heb net mijn prijzen aangepast aan het handwerkersloon van 40 euro per zitting van een uur…

  • #15141

   Beste Hans,

   Mijn naam is Danielle en ik ben medewerker van het webcare team van VGZ/Trias.

   Graag willen wij met u in contact komen om uw vragen en bevindingen te bespreken. U kunt een email sturen met uw klantnummer en telefoonnummer naar klachtenwebcare@vgziza.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

   Met vriendelijke groet,

   Danielle van Geel
   VGZ webcare team

  • #15143
   Avatar fotoHans van Mourik
   Deelnemer

   Danielle,
   Zou klantnummer ook lidmaatschapsnummer van KNGF of AGB code als fysiotherapeut bedoeld kunnen worden?
   Ik neem vandaag nog contact op.
   Groet, Hans van Mourik

  • #15177
   Avatar fotoIda@DeStimulus
   Deelnemer

   Hallo Hans,
   Is er al duidelijkheid? Net als Koen contracteer ik niet en ik probeer, via mijn website en in de wachtkamer, mijn klanten zo goed mogelijk voor te lichten over de restitutiebedragen 2012. 80% van de in NL gebruikelijke tarieven is veel te vaag. Maar wat te denken van Menzis: 60% en net een belletje naar Achmea gedaan: € 14,50 per behandeling!! Wat een schandelijk laag bedrag zeg.

  • #15178
   Avatar fotoHans van Mourik
   Deelnemer

   Er is vrijdag contact geweest met VGZmedewerker. Duidelijk aangegeven wat ik graag wil. Voor beweegzorg / fysiotherapie een overzicht met alle polissenvormen, kosten en de inhoud daarvan. Dus niet zoals nu de veranderingen, want 2011 – 2012 geeft een verwarrend beeld weer. Dit zou aan de desbetreffende afdeling doorgegeven worden. We mailen nog!

  • #15187

   Beste Hans,
   Graag ontvangen we je AGB code en een telefoonnummer waar we je op kunnen bereiken. Onze zorginkoper kan dan contact met je opnemen zodat deze de volledige informatie kan geven. Het gaat natuurlijk over NAW gegegevens deze kun je aan ons doorgeven via klachtenwebcare@vgziza.nl Alvast bedankt Hans.
   Met vriendelijke groet,
   Danielle Van Geel
   VGZ webcare team

Weergave van 6 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
×