Voor fysiotherapeuten is het up-to-date houden van kennis en vaardigheden vanzelfsprekend. Maar ook een goed lopend ‘office management’ verbetert de kwaliteit van dienstverlening en verhoogt rendement. Een praktijkondersteuner in een fysiotherapiepraktijk houdt allerlei ballen in de lucht; van administratie tot agendaplanning en van facilitaire zaken tot communicatie. Terwijl diegene vaak niet echt opgeleid is voor officemanagement. Verhoog het werkplezier: zorg voor gemotiveerde en loyale medewerkers!

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FysioVacature, de vacaturesite voor de fysiotherapeut

Vanaf 6 oktober 2021 start in Hoofddorp op het SpotOnMedics Eventcenter weer een leergang van de opleiding Officemanagement van de Wittemeer Academy.

Een opleiding waarbij praktijkondersteuners:

  • leren slim veel ballen in de lucht te houden;
  • de kwaliteit van de dienstverlening verbeteren en dus het rendement van de praktijk verhogen;
  • efficiënt leren werken en daardoor minder werkdruk ervaren.

Persoonlijk en specifiek.

In de opleiding Officemanagement staan persoonlijke ontwikkeling en de specifieke praktijksituatie voorop. De aanpak is interactief en praktisch: voor aanvang is er een inventarisatie waarbij individuele leerwensen en situaties in kaart gebracht worden. De groep bestaat uit ongeveer 12 deelnemers. Zodat er genoeg persoonlijke aandacht gegeven kan worden, maar deelnemers ook van elkaar kunnen leren. Er is altijd voldoende ruimte om in te gaan op persoonlijke vragen en wensen.

Het opleidingsprogramma programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Persoonlijke leerweg, missie, visie en strategie + Marketing en communicatie
Dag 2: Gastvrijheid en gesprekstechnieken + Privacy
Dag 3: LEAN + Contractering en ontwikkelingen in fysioland
Dag 4: Workshop Timemanagement + Kwaliteitssysteem
Dag 5: Workshop Energiek aan het werk + Eindopdracht

Interactief aan de slag

Deelnemers gaan samen met ervaren docenten uit de fysiotherapiepraktijk aan de slag met alle ontwikkelingen in de fysiotherapie en hoe zij hier als officemanager op in kunnen spelen. Zij bekwamen zich in operationeel management en marketing en ervaren daarbij waarom het van belang is dat zij hiervan op de hoogte zijn. Actuele wet- en regelgeving wordt besproken: zo kent de veelbesproken privacywetgeving ook in de fysiopraktijk nog steeds z’n haken en ogen. Het beleid en de contractering van zorgverzekeraars komt aan bod. Gekeken wordt naar gastvrijheid en klantbeleving binnen de praktijk, naar interne en externe communicatie en het inzetten van social media en websitebeheer. Er is aandacht voor de LEAN methode om zo efficiënter te gaan werken. Kortom: alles wordt ingezet om op alle vlakken persoonlijke effectiviteit en groei te bereiken.

Er worden verschillende workshops gegeven door gastdocenten, o.a.:

  • Energiek aan het werk;
  • Andere onderwerpen die aan bod komen zijn: agendabeheer, contractbeheer, outlook-tips, het stellen van doelen binnen het werk en gesprekstechnieken.

Andere onderwerpen die aan bod komen zijn: agendabeheer, contractbeheer, outlook-tips, het stellen van doelen binnen het werk en gesprekstechnieken.

Daarnaast worden uiteraard ook de bij de inventarisatie naar voren gekomen persoonlijke leerwensen behandeld. Na afloop van de opleiding zijn de deelnemers onderdeel geworden van een kundig netwerk van officemanagers binnen de fysiotherapiepraktijk!

Ervaring uitgelicht

Maartje van der Ploeg, praktijkondersteuner, over de Wittemeer opleiding Officemanagement:

“Voor mij als praktijkondersteuner was deze opleiding echt perfect op maat. Alle onderdelen van het vak werden besproken, en ook het uitwisselen van praktijkervaringen was heel waardevol. Ik heb geleerd wat mijn sterke punten zijn, maar ook waar ik en mijn praktijk kunnen groeien. Aanrader!”

Lesdagen

De opleiding bestaat uit 5 lesdagen van 15.00 – 20.00 uur. De opleidingsdagen van de eerstvolgende leergang zijn: 6 oktober, 20 oktober, 3 november, 17 november en 1 december 2021.

Locatie: SpotOnMedics Event Center, Hoofddorp

Meer informatie en inschrijven via Wittemeer.nl

Investering

€ 1.095,- inclusief cursusmaterialen, diners en consumpties.

Over Wittemeer Academy

Wittemeer Academy is ontstaan vanuit de behoefte aan kennis over de bedrijfsvoering van een eigen praktijk. Ervaren professionals uit het vak, die met specialistische kennis ambitieuze ondernemers in de zorg helpen groeien.

Inmiddels is Wittemeer Academy uitgegroeid tot een veel breder opleidingsprogramma dan bedrijfsvoering alleen. Office management, coaching, vitaliteit, ergonomie op de werkvloer, re-integratie, slaap, persoonlijke effectiviteit; misschien niet alles, maar veel disciplines waar zorgprofessionals mee te maken hebben komen samen bij Wittemeer Academy.

- Advertentie -