Kom in actie in de Week van de Valpreventie

Test, ervaar en kom in actie!

32

Als zorgverlener kunt u ouderen helpen de stap te zetten zo lang mogelijk vitaal te blijven. In de week van 6 oktober 2017, Nationale Ouderendag, houdt VeiligheidNL de jaarlijkse Valpreventieweek. In deze week vragen we extra landelijke aandacht voor valrisico en -preventie. We kunnen dit belangrijke issue alleen samen aanpakken dus lees hieronder wat ú kunt doen tijdens de Valpreventieweek.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FysioVacature, de vacaturesite voor de fysiotherapeut

Werken aan spierkracht, coördinatie en balans

Naarmate je ouder wordt, veranderen er dingen in je lichamelijke vitaliteit, niet alles gaat meer zoals vroeger. Je voelt je misschien niet ouder, maar er verandert wel iets. Zo neemt de spiermassa af en verandert de neurale aansturing waardoor de reactie op een onverwachte gebeurtenis trager wordt. Maar dat is niet erg, je kunt heel veel doen om zo vitaal mogelijk te blijven. Je balans, coördinatie en spierkracht kan je blijven trainen. We willen samen met u ouderen motiveren om te werken aan hun spierkracht, coördinatie en balans. U als professional speelt hierin een belangrijke rol.

Test, ervaar en kom in actie!

Tijdens de Valpreventieweek 2017 kunt u ouderen een digitaal reactietestje laten doen die ouderen op een ludieke manier bewust maakt van de veranderingen in het lichaam. Aan de hand daarvan kunt u ouderen doorverwijzen naar de inspiratiekaart waarmee ouderen uitgedaagd worden tijdens dagelijkse activiteiten zoals tv kijken, koken en telefoneren. De kaart bevat namelijk oefeningen die de balans, coördinatie en spierkracht verbeteren.

Maak kans op de Valpreventie Award 2017

Door mee te doen met de Valpreventieweek motiveert u ouderen en laat u hen op een laagdrempelige manier kennis maken met valpreventie. En u zet daaraan gekoppeld ook uw eigen aanbod in de schijnwerpers. Uw organisatie en activiteiten worden meegenomen in de landelijke aandacht. Ook maakt u kans op het winnen van de Valpreventie Award 2017 waarmee u extra bekendheid genereert en waarmee u een geldprijs wint van €500,-.

Om kans te maken op de Valpreventie Award, stuurt u een mail naar info@veiligheid.nl met vermelding van uw naam en organisatie en laat ons daarin weten wat u gaat doen tijdens de Valpreventieweek. Wij nemen uw activiteit mee in de landelijke aandacht voor deze week en vermelden deze op onze website. Direct na de activiteit ontvangen wij van u graag een foto en een kort verslag (u ontvangt hiervoor een formulier). Na de Valpreventieweek wordt de winnaar bekend gemaakt en volgt een officiële prijsuitreiking.