Ketenzorg orthopedie succesvol

26

Samen met het verpleeghuis Margriet heeft het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis ketenzorg orthopedie opgezet, waarmee wordt voor komen dat ouderen in het ziekenhuis moeten wachten op een verpleeghuisplaats.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Uitzendbureau voor de fysiotherapeut

Enkele jaren geleden kwam het voor dat een oudere met een gebroken heup maandenlang lag te wachten op een verpleeghuisplaats. Voor deze groep ‘verkeerde-bed-patiënten’ is er nu structureel iets veranderd. Contacten tussen verpleeghuis Margriet en CWZ leidden in 2002 tot het ‘Ketenzorg orthopedie project’ (KOP). Met steun van de afdeling fysiotherapie en het transferpunt zorg kan de afdeling orthopedie sindsdien vrijwel alle patiënten die niet thuis kunnen revalideren in handen geven van Margriet.

Opnametijd fors terug

Het afgelopen jaar liep de gemiddelde opnametijd op de verpleegafdeling orthopedie hierdoor fors terug. In plaats van maanden verblijft een patiënt er nu tussen de zeven en tien dagen. Een enkeling blijft langer maar dan hooguit een maand. Hierdoor worden jaarlijks minstens 1250 verpleegdagen ‘bespaard’en maken de eerder vrijkomende bedden 400 extra OK’s mogelijk. Ook voor de patiënt en voor het verpleeghuis heeft het project tal van positieve gevolgen.

Bron: Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl