Fysiotherapeuten staan dagelijks in contact met de huid van cliënten. Als fysiotherapeut bent u vaak een van de eersten die in aanraking komt met eventuele huidaandoeningen van een cliënt. Het is daarom belangrijk om huidproblematiek te kunnen herkennen en juist te handelen.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FysioVacature, de vacaturesite voor de fysiotherapeut

U-Consultancy biedt een opleiding Dermatologie voor Fysiotherapeuten aan. Dit is een eendaagse opleiding die uw inzicht en kennis over huidaandoeningen als professional vergroot. Zo leert u als fysiotherapeut relevante huidproblematiek te herkennen en correcte voorlichting te geven aan uw cliënten.

Dermatologie voor Fysiotherapeuten

Als fysiotherapeut komt u dagelijks in aanraking met de huid van uw cliënten en kunt u verschillende huidproblemen tegen komen. Het is daarom belangrijk dat u in uw vakgebied deze huidaandoeningen kunt herkennen en hier gepast mee om kunt gaan.
Huidkanker, onrustige moedervlekken of de voorstadia van huidkanker zijn veel voorkomend. Tijdens uw behandelingen is de kans groot dat u dit als eerste signaleert. Om te herkennen of een plekje kwaadaardig kan zijn of kan worden is er natuurlijk ook kennis nodig over de goedaardige plekjes. Van belang is ook te weten of bepaalde huidaandoening besmettelijk zijn. Tijdens de opleiding zullen verschillende infecties op de romp, bijvoorbeeld veroorzaakt door bacteriën, virussen of schimmels, worden besproken. Daarnaast ook aandacht voor eczeem en psoriasis, twee veelvoorkomende huidaandoening in de dagelijkse praktijk.

De meeste vlekjes en plekjes kunnen worden behandeld

De opleiding Dermatologie voor Fysiotherapeuten helpt u om tijdig huidafwijkingen te signaleren in de fysiotherapiepraktijk (het signaleren van ‘rode vlaggen’) en het op tijd doorverwijzen naar de huisarts.

Praktijkgerichte opleiding

Dermatologie voor Fysiotherapeuten is een praktijkgerichte opleiding en wordt gegeven door een dermatoloog. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en casuïstieken. De didactische werkwijze is interactief en praktisch. De opgedane kennis zal na de lesdag online bij u worden getoetst. Na het behalen van de toets ontvangt u van U-Consultancy een certificaat.

Het opleidingsprogramma

De volgende onderwerpen zullen worden besproken:

  • Differentiaal diagnostiek goedaardige en kwaadaardige huidaandoeningen.
  • Het herkennen van infectieuze huidaandoeningen.
  • Casuïstiek bespreking aan de hand van eigen ingestuurde casuïstieken.
  • Wanneer is het eczeem, psoriasis of een huidinfectie?

Praktische informatie

Dermatologie voor fysiotherapeuten
Data:
– Vrijdag 5 november 2021
– Vrijdag 18 maart 2022
( 9:30-16:30 uur ). Lunch, koffie en thee inbegrepen.

Locatie: U-Consultancy
Utrechtsestraatweg 34
3438 AM Nieuwegein

De studiebelasting is 6 SBU (studiebelastingsuren) aan voorbereidingstijd; 7 SBU contacturen (onder begeleiding van de dermatoloog ); 2 SBU online toets.
Accreditatie is verleend met 7 punten voor het deelregister oedeemfysiotherapeut en voor het vrije deel door het KRF NL.
De deelnamekosten bedragen € 295,- btw-vrij, inclusief onderwijsmaterialen en catering.

Voor meer informatie en inschrijven, kunt u naar onze website: https://www.uconsultancy.nl/opleiding-dermatologie-voor-fysiotherapeuten/

Over U-Consultancy

U-Consultancy biedt al bijna 25 jaar hoogwaardige en praktijkgerichte opleidingen voor (zorg)professionals met een brede interesse in de huidzorg.
Samen met vele dermatologen en brancheorganisaties werkt U-Consultancy aan opleidingen en trainingen rondom huidproblemen voor zeer diverse doelgroepen om een vroegtijdige signalering van huidproblemen en een goede samenwerking met huisartsen en dermatologen te stimuleren.

U-Consultancy werkt nauw samen met de Nederlandse Vereniging van Dermatologie en Venereologie (NVDV) en heeft een adviesraad dermatologie bestaande uit verschillende vooraanstaande dermatologen.

U-Consultancy is geaccrediteerd door de NTRO en voldoet daarmee aan de kwaliteitseisen van het NTRO-keurmerk. Met dit keurmerk toont U-Consultancy aan dat het aan hoge kwaliteitseisen voldoet en hierop getoetst is door een externe certificerende instelling.
De opleidingen en trainingen van U-Consultancy worden op verschillende locaties in Nederland en België gegeven. Daarnaast verzorgen wij ieder jaar een studiereis op Curaçao.
Naast de bestaande opleidingen, geeft U-Consultancy ook incompanytrainingen en biedt desgewenst ook opleidingen op maat aan. Kortom, U-Consultancy staat voor professionele, praktijkgerichte opleidingen , waarbij persoonlijke aandacht centraal staat.

Kijk voor ons hele aanbod op: https://www.uconsultancy.nl/

Door: Carla Uppelschoten, Directeur U-Consultancy

- Advertentie -