De Algemene Ledenvergadering (ALV) van de NVMT gaf in december 2011 aan dat de civiele effecten en de sociaaleconomische consequenties van het invoeren van de verplichte masteropleiding nader onderzocht moesten worden.
Het bestuur van de NVMT heeft deze opdracht opgepakt, nader onderzoek gedaan en zich door externen laten adviseren. In een uitgebreide brief aan de leden op 1 mei 2012 zijn de resultaten van het onderzoek gepresenteerd. In deze brief is eveneens een verzoek gedaan te reageren naar het bestuur met betrekking tot het genomen besluit, te weten:
Na goede weging van alle bovenstaande voor- en nadelen, is het bestuur tot het besluit gekomen de leden te adviseren dat er geen onderbouwing is om het ingezette beleid ten aanzien van de mastergraad (niveau EKK7) voor manueel therapeuten te veranderen.
Leden hebben per e-mail gereageerd naar het secretariaat van de NVMT. Het secretariaat heeft de e-mailberichten die tot en met 11 juni 2012 zijn binnengekomen, doorgestuurd naar Van Erp Mediation om zo de analyse onafhankelijk en extern te laten uitvoeren. Al deze e-mailberichten zijn door Van Erp Mediation inhoudelijk beoordeeld op ja of nee stemmen en op de aangevoerde argumenten.
Via de link kunt u de rapportage ledenpeiling ‘Talk about a close call’ lezen.
Bron: NVMT
Meerderheid tegen……toch voorzetten beleid SCHANDALIG !! Uitkomst ledenpeiling over verplichte ma… http://t.co/6hNgsqhA
Bestuur gaat zijn eigen weg…… Wil ik wel lid blijven?
Beetje vreemd dat het bestuur de uitkomst van de ledenraadpleging, waarvan de uitkomst meer tegenstanders van de verplichting tot master oplevert dan voorstanders, naast zich neerlegt: “na goede weging”…… Je vraagt je af of er uberhaupt wel bereidheid is (of al was) een ander standpunt in te gaan nemen , dus de wens van de meerderheid !! te honoreren. Maar nee, we gaan een tweedeling creeren waar de zorgverzekeraars dankbaar gebruik zullen gaan maken de “niet masters” niet langer te vergoeden tegen MT tarief. Hetgeen toch al is verlaagd, én beperkt is tot 9x. financieel verdien je de investering dan ook nooit meer terug, Bestuur zou er goed aan doen de opleiding tot master over te laten aan diegenen die dat willen, en het ervoor over hebben. Nieuw opgeleiden zijn al master. Beeld verschuift vanzelf, niemand heeft er dan last van.
Meerderheid tegen…..toch je beleid niet aanpassen??? Uitkomst ledenpeiling over verplichte ma… http://t.co/6hNgsqhA
Je kunt het beste aan Algemene Ledenvergadering uitproepen. dat kun je doen met behulp van een bepaald aantal handtekeningen van NVMT leden.
Het wonderlijke is dat noch in de statuten van de NVMT: (http://nvmt.fysionet.nl/scrivo/asset.php?id=882401) noch in het Huishoudelijk Reglement (http://nvmt.fysionet.nl/scrivo/asset.php?id=1002983) iets vermeld staat hoe je dat moet doen en hoeveel leden dat moeten zijn, terwijl het verenigingsrecht voorschrijft dat leden een extra ALV mogen uitroepen..
Wel staat er iets in over het indienen van wijzigingsvoorstellen.
‘Lets talk about a close call’ , dat zegt het bestuur, maar in de
conclusie ‘advies aan de ALV’ is er geen sprake van een ‘talk’ maar van een besluit…
En het besluit is niet onderbouwd. Ik neem aan – wie allemaal? – dat velen een onderbouwde reactie naar de NVMT gestuurd hebben; je mag [moet] dan een beargumenteerd besluit terugverwachten waarin alle leden van de vereniging zich in kunnen herkennen en ervaren dat de NVMT zorg draagt voor de beroeps-en economische belangen van haar leden. Graag jullie reacties!
Hoi Betty,
Het rapport heet: ‘Talk about a close call’ en niet ‘Lets talk about a close call’.
Klein verschil, maar daardoor bedoelen ze wel wat anders.