vrijdag 31 maart, 2023

Uitslag 2e BLR, wat nu

Nieuws over fysiotherapie en de fysiotherapeut Forums KNGF Actie Uitslag 2e BLR, wat nu

Weergave van 3 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #7031
   Avatar fotoRemco Loykens
   Deelnemer

   Inmiddels is de voorlopige uitslag van de 2e Bijzondere Ledenraadpleging bekend. Het lijkt erop dat het AB de motie met 58 tegen 42 procent heeft overleefd. Blijkbaar waren er in Nijkerk meer gemotiveerde tegenstanders en waren er op het congres ook andere leden die nu wel hun stem uitbrachten. Het AB kan dus doorgaan maar als je het vertrouwen krijgt van slecht 58% van de leden ben je wel aangeschoten wild. Er zijn uiteindelijk door deze hele situatie alleen maar verliezers. Het AB dat een mandaat heeft van “slechts” 58% van de leden, Vote die maanden van inspanning beloond ziet met een afwijzing in tweede termijn en alle fysio’s in Nederland omdat deze onrust de positie en het imago van de fysiotherapeuten schaadt.

   Het is nu zaak om de gelederen weer gesloten te krijgen. Het AB heeft, vooral onder druk van de acties van Vote, ingezien dat de koers moet worden bijgesteld. Dit heeft Bas Eenhoorn tijdens de BLR toegezegd te zullen doen. Ik hoop van harte dat Vote alsnog gebruik maakt van het compromis dat het AB heeft voorgesteld en waarvan hij gezegd heeft dat het nog steeds staat. Wanneer Vote de twee bestuursplaatsen inneemt zal dat voor de overige bestuursleden een prikkel zijn om de toegezegde wijzigingen ook daadwerkelijk door te voeren.

   De voormannen M/V van de Vote groep hebben zich in de afgelopen maanden goed kunnen verdiepen in de gehele problematiek van de eerste lijn. Daarnaast blijkt uit hun enthousiaste inzet voor Vote dat ze bijzonder gemotiveerd zijn de positie van de 1e-lijners te verbeteren. Als de kennis(sen) van Bas Eenhoorn gebundeld worden met het enthousiasme van de Vote vertegenwoordigers dan ontstaat naar mijn idee het sterkste AB dat we in de afgelopen 20 jaar hebben gehad.

   Ik roep het AB en Vote dan ook op over hun verschillen heen te stappen en te kijken naar de punten van overeenstemming. Dan zullen ze zien dat vanuit de overeenstemming voldoende basis ontstaat om de verschillen te overbruggen.

   Tot slot wil ik zowel het AB als Vote danken voor hun inzet in de afgelopen maanden. Zonder die inzet zou de onvrede onderhuids zijn blijven voortwoekeren als een gezwel en zou het KNGF uiteindelijk uiteen zijn gevallen. Nu is de kans om schoon schip te maken en de fysiotherapie de plaats te geven die het verdient.

  • #7078
   Avatar fotoT. Schambergen
   Deelnemer

   Laatste bericht dateert van 06-11-2004, is dit forum nog actueel Moderator ??

   Groet…..Thom

  • #7079
   Avatar fotopwharinck
   Deelnemer

   Ik denk dat de bezem door het gehele forum moet!
   Zo wordt ‘t nooit meer nix Rob!

   groet,
   Peter

  • #7080
   Avatar fotoRob
   Sleutelbeheerder

   @ t.schambergen Aangezien ik nog geen aanwijzingen heb gekregen dat VOTE zichzelf opgeheven heeft ga ik ervanuit dat deze groep nog steeds actief is. Verder: Je reageert op een bericht van een ander maar houd je niet aan het onderwerp. Dit heet: “offtopic”. Je kunt hiervoor beter een nieuw onderwerp starten. (je start je eigen “topic”) Dit past dan overigens weer beter in de categorie “Feedback“. @pwharinck Suggesties hoe te bezemen zijn welkom, je hebt vast goede ideeën. Graag wel in de juiste categorie of anders per mail of Persoonlijk Bercht.

Weergave van 3 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
- Advertentie -