Te hoge premie voor startende fysiotherapeuten

Weergave van 9 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #14828
   Avatar fototehogepremie
   Deelnemer

   Tijd voor actie!!!!!
   Ben jij het zat de hoge premies van het fysiotherapie pensioenfonds? Of wil je zelf bepalen wanneer je pensioen gaat opbouwen en waar!
   Lees dan onderstaande petitie en onderteken hem via deze link:

   http://petities.nl/petitie/te-​hoge-fysiotherapie-pensioenfon​dspremie

   Het is tijd voor actie dus laat wat van jullie horen fysiotherapeuten!!!!!
   Help ons deze actie tot succes te maken stuur dit door naar alle fysiotherapeuten die je kent…….
   Facebook Fysio Pensioen

  • #14830
   Avatar fotoRob
   Sleutelbeheerder

   Beste actievoorder (Kars Menkveld wellicht?)

   Het zou helpen als je hier zou communiceren met je gewone naam ipv. een fictieve of beschrijvende zoals je die nu voert.
   Je zult ook merken dat je serieuzer genomen wordt wanneer je hier je profielfoto weet te plaatsen.

   Via je profiel kun je deze bijwerken.

   Met vriendelijke groet,
   Rob van den Dobbelsteen
   initiatiefnemer FysioForum.nl

  • #14882
   Avatar fotoRob
   Sleutelbeheerder

   APELDOORN/ZWOLLE – In de wereld van de fysiotherapeuten dreigt een generatieconflict over het pensioen. Aanleiding is een vorig jaar aangepaste pensioenregeling waardoor nieuwe fysiotherapeuten twee keer zoveel premie betalen als hun oudere collega’s die al langer het vak beoefenen. Fysiotherapeuten betaalden altijd elf procent pensioenpremie.
   Maar de mensen die dit jaar van de opleiding komen en zich inschrijven betalen 23,4 procent. “Een netto stijging van meer dan honderd procent. En de oude regeling blijft intact voor de fysiotherapeuten die zich voor 1 januari 2010 hebben ingeschreven”, aldus de Zwolse fysiotherapeut Kars Menkveld.

   De regeling werd aangepast omdat het pensioenbedrag dat mensen uitgekeerd zouden krijgen op basis van de oude regeling, te laag is. Veel fysiotherapeuten verzekerden zich bij om toch nog een redelijk pensioen te hebben. Nieuwe fysiotherapeuten krijgen een hoger bedrag als ze met pensioen gaan, zo is de bedoeling, en hoeven zich dus niet meer in die mate bij te verzekeren als hun oudere collega’s.

   Lees verder op http://www.destentor.nl/inbox/hermesinbox/9653254/Conflict-fysiotherapeuten-over-pensioenen.ece

  • #14892

   L.S.,

   Er zou sprake zijn van een generatiecoflict op pensioenniveau indien de premies of risico’s van jongere deelnemers niet naar rato bij hen neerkomen.
   Is dat zo?

   Met collegiale groeten,
   Peter van der Salm.

  • #14931
   Avatar fotokmenkveld
   Deelnemer

   Beste collega,

   Het gaat ons er meer om dat de collega die voor 2011 is ingeschreven redelijk naar eigen keuze hun pensioen op kunnen bouwen. En dat wij fysiotherapeuten die vanaf 2011 zijn gaan werken. Gelijk in de 23,4 procent regeling te recht komen. Ik denk dat de journalist zo de kloof heeft willen neerzetten.
   Maar afgelopen woensdag hebben wij als actie groep om de tafel gezetten met het SPF en DPF. Dit was een zeer geslaagd gesprek. Wij hebben hier meer dan 320 handtekeningen aangeboden. In dit gesprek kwam naar voren dat de oudere garde te weinig pensioen heeft opgebouwd en dat ze dat bij de jonge startende fysiotherapeuten willen voorkomen. Dit vinden wij als actievoerders een korte door de bocht actie. Dus wij pleiten dus voor een andere regeling dan deze.

   Tevens denken wij dat we in fysioland Nederland nog meer problemen hebben dan alleen dit.

   Mvg,

   Kars Menkveld

  • #14935
   Avatar fotoRob
   Sleutelbeheerder

   Hoi Kars,

   Bedankt voor je update!
   Zou je ons hier op de hoogte willen houden van de nieuwste ontwikkelingen?

   En een tip: wanneer je op zoek bent naar salarisinformatie en de Cao ook voor de startende fysiotherapeut: de startende fysiotherapeut

  • #14993
   Avatar fotokmenkveld
   Deelnemer

   Dit is te lezen op de Facebook:

   Gaat onze inspanning beloond worden? 
   We hebben ze in ieder geval aan het denken gezet!
   Klik op de link voor de reactie van het SPF: 
   http://www.fysiopensioen.nl/Pages/Nieuws_20111028_GesprekmetinitiatiefnemerspetitieoverdebasisPLUSregeling.aspx

   Verder willen we iedereen de mogelijkheid geven om de petitie in te zien. Mail hiervoor even naar tehogepremie@gmail.com en wij sturen dan het gespreksverslag toe.

  • #16041
   Avatar fotodemarco
   Deelnemer

   Dit staat op de site van DPF (deelnemersvereniging pensioenfonds fysiotherapeuten:
   Het is belangrijk dat zoveel mogelijk collega’s lid worden van de deelnemersvereniging. wanneer bij de draagvlaktoets minder dan 60% van de collega’s lid zouden zijn, betekent dat de pensioenregeling van ons pensioenfonds ophoudt! De keuze is aan u. Op deze site een aantal vragen om u op weg te helpen uw keuze te maken.

   Dus massaal uitschrijven en dan kan iedereen zelf kiezen wat ie doet.

  • #16055

   De premie van het huidige pensioen is veel te hoog. Ik heb een variabel salaris waardoor ik niet precies weet wat ik die maand aan inkomen heb. Ik werk gemiddeld 25 uur per week.
   Het komt wel eens voor dat ik 15 uur per week werk vanwege een rustige periode. Mocht ik dan een salaris hebben van 1500 bruto (ruw geschat) houd ik ongeveer 1100/1200 euro netto over en na mijn pesioenpremie van 320 euro nog zo’n 880/980 euro over. Hier kan ik toch niet van rondkomen!!!!
   Ik hoop echt dat de premie verlaagd wordt want zo kan ik nooit een hypotheek betalen.
   Als iemand een manier weet om minder te betalen of helemaal van het pensioen af te komen laat het me aub weten! Dit is echt te veel, maar ik weet niet wat ik moet doen. Misschien naar rechtsbijstand??

  • #22068
   Avatar fotoRob
   Sleutelbeheerder

   Een tip trouwens, wanneer je op zoek bent naar salarisinformatie en de Cao ook voor de startende fysiotherapeut: de startende fysiotherapeut

Weergave van 9 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.