Salaris Fysiotherapeut in Instelling

Nieuws over fysiotherapie en de fysiotherapeut Forums Mededelingen/Feedback Feedback Salaris Fysiotherapeut in Instelling

Weergave van 1 reactie thread
 • Auteur
  Berichten
  • #13374
   Avatar fotoAnoniem
   Inactief

   Ik heb voldende week een sollicitatiegesprek in een revalidatiecentrum. Welk salaris mag ik verwachten met
   6 jaar werkervaring en een afgeronde postHBO sportfysiotherapie?

   Hoe zijn jullie ingeschaald? Ik weet niet goed wat ik kan vragen of verwachten. Het gaat om schaal 55 en het loon gaat van 2200 tot 3495, maar wat is redelijk voor mij?

  • #13412
   Avatar fotoFrancis
   Deelnemer

   Dag Marieke,
   Schaal 55 is een hoge schaal voor een fysiotherapeut zonder leidinggevende taken. Normaliter geldt die schaal voor het hoofd van een kleine afdeling (tot 10 fysiotherapeuten) of een fysiotherapeut die in zijn eentje op een locatie werkt en daar ook verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen op zijn/haar locatie.
   Ik zou er tevreden mee zijn, want de meeste afdelingen geven een fysiotherapeut slechts schaal 50. Kijk ook even hoe hoog verpleegkundigen staan ingedeeld; als je die schalen hebt gezien ben je snel tevreden met de jouwe.
   Dat je sportfysiotherapie hebt gedaan is voor een revalidatiecentrum geen reden je in een hogere schaal (schaal 60, hoofd grote afdeling) te plaatsen. Wèl kun je op grond van je 6-jarige (maar dan ook relevante!) ervaring rekenen op een bepaalde trede/regel in schaal 55. Bedenk: als je jaren in een sportschool hebt gewerkt is dat niet relevant voor een afdeling met spastische kinderen.
   Of sportfysiotherapie bij een revalidatieafdeling een rol speelt hangt af van het belang dat de afdeling heeft bij die specialisatie. Ik kan me voorstellen dat dat belang er mogelijk niet is.

Weergave van 1 reactie thread
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.