vrijdag 31 maart, 2023

Open brief / Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald / Betreffende nieuwsgroepen

Nieuws over fysiotherapie en de fysiotherapeut Forums KNGF Actie Open brief / Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald / Betreffende nieuwsgroepen

Weergave van 9 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #7064
   Avatar fotoHans van Mourik
   Deelnemer

   Geacht bestuur KNGF,
   geachte directie KNGF en
   geacht regiobestuur RGF HMR

   Het communiceren met leden is een vak apart. Daarnaast is er een sterke behoefte om ook onderling met elkaar contact te hebben. Ging je daar voorheen voor dat contact naar een bijeenkomst, de huidige communicatie verloopt nu via Twitter, hyves en email. Een website kan hier een katalysator in zijn.
   De afgelopen maanden is er veel te doen geweest over het verdwijnen van de nieuwsgroepen. Een op zich staand feit waarbij niemand zich had gerealiseerd welke impact dit zou kunnen hebben om een stekker er uit te trekken. Voorzitter Bas Eenhoorn gaat hier in een van zijn weblogs op in.

   Als je twee keer aan een gesloten deur staat kom je geen derde keer
   In mijn onderzoek naar het verdwijnen van de nieuwsgroepen bij het KNGF kwam voor mij steeds duidelijker naar voren dat het communiceren van en met leden niet een belangrijk issue is geweest voor het KNGF bij het opzetten van de website. Dit stond voor 2010 in de planning om te worden gerealiseerd. Bij het opstellen van het programma van eisen voor de nieuwe website stond herstructurering van de Dossiers nummer 1. De interactiviteit stond op het tweede plan. Te zijner tijd zou er wel een forumachtig programma op de website verschijnen. Besturen betekent keuzes maken echter, het is dan vreemd dat je eerst een adequaat communicatiemiddel (de nieuwsgroepen) uitzet alvorens een goed platform in werking te stellen. Het is dan net als een winkel. Als je twee keer aan een gesloten deur staat dan ga je geen derde keer. Dat met het uittrekken van de stekker van de nieuwsgroep voor de vernieuwde site zo’n commotie zou ontstaan had niemand op de afdeling communicatie en de websitebouwer verwacht.
   De KNGF.nieuwsgroepen hebben tot het moment dat de stekker eruit werd getrokken (begin maart) voor veel gebruikers goed gefunctioneerd. Het werd als naslag gebruikt, collega’s te mobiliseren, onderzoeksdoeleinden, uitwisseling van ervaringen met vloerbedekking, patiëntencasuïstiek etc. En het werkte direct. Meestal binnen een halve dag was informatie beschikbaar voor de poster.

   Knipperlicht functie van aan en uit
   Na de eerste schrikreactie half maart is vervolgens het systeem weer in werking gesteld en was voor iedereen het communiceren onderling weer mogelijk. Alleen vanaf 24 april verdwenen de nieuwsgroepen weer voor gebruikers. Zo’n systeem dat regelmatig wegvalt is zoals de stroom, die in een ontwikkelingsland steeds uitvalt.
   Na een terugkomst van mijn vakantie op 11 mei moet op mijn reactie daar dan uiteindelijk een melding op de KNGF-site over komen.
   Continuïteit is van groot belang. Als voormalig regiobestuurder weet ik hoe belangrijk de communicatie met leden is. Meestal hoor je als bestuur pas als er iets fout gaat, maar daar gaat wel een heel traject aan vooraf.

   Uitblijven van adequate oplossing duurt te lang
   Na verschillende malen contact gehad te hebben met de afdeling communicatie van het KNGF ben ik niet geheel overtuigd van de daadkracht om er op korte termijn iets aan de communicatie te doen. De tot nu toe geboden forum middelen van websitebouwer van de KNGF-site zijn van een dermate laag en beperkt niveau dat de voormalig nieuwsgroepgebruikers er van wegblijven. De communicatie van het fysionet.nl doet mij een beetje denken aan het C2000 systeem van politie en hulpverlener. Als je het echt nodig hebt werkt het niet.

   Er zijn alternatieven, waar onder fysioforum. Heel lang heb ik volgehouden dat het forumsysteem het beste onder KNGF geïmplementeerd kon worden. Door het uitblijven van de oplossing is dit door mij niet meer vol te houden en constateer ik; beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald, je moet nu direct die keuze maken. Wil je nog enige forum-klanten overhouden dan dient er binnen enkele dagen een adequaat systeem op de proppen te komen. Of de leden kiezen een door hun zelf gewenst systeem.

   Met vriendelijke groet,
   Hans van Mourik, fysiotherapeut

  • #7190
   Avatar fotocentraplaza
   Deelnemer

   Beste Hans, Bedoel je te zeggen dat je geen brood meer ziet in een oplossing van KNGF-zijde? (Herstel Nieuwsgroepen, Verbetering Forum?) En dat je dus definitief naar een ander medium wil (bijv. Fysioforum?)
   Ik deel je mening dat door deze impasse er een leegloop dreigt onder de vaste Nieuwsgroep-bezoekers, maar ik hoop misschien tegen beter weten in, toch op een herstel van die via Outlook te benaderen Nieuwsgroepen. De continuiteit is via die route immers het meest gewaarborgd. Niets ten nadele van fysioforum, maar ook deze kent zijn beperkingen.

   groiet,
   Rob Looman

  • #7191
   Avatar fotoHans van Mourik
   Deelnemer

   Rob,
   Ja, ik zie geen oplossing uit de ivoren toren van Amersfoort komen. Zeker niet op snelheid berust. Deze week stuur ik een brief naar directie, bestuur en mijn regiobestuur in cc naar afdeling communicatie. Geen enkele reactie. Zegt dat voldoende? Daarnaast is het verlies aan vertrouwen en belangstelling door de leden door dat slechte alternatief, dat “misschien” vervangen gaat worden door een beter systeem niet meer op te krikken.
   Groet, Hans

  • #7192
   Avatar fotoRuud Lindenburg
   Deelnemer

   Hans , een reactie komt voort uit een beslissing, een strategie en een doel. De beslissing om de communicatie zo te regelen als het bestuur voor ogen heeft is genomen. Dit KNGF bestuur wil niet communiceren met (lastige) leden. Ze wil haar boodschap uitdragen en wil de leden overtuigen van haar insteek.
   Wat jij wilt is heel iets anders. Verwacht dus geen reactie maar laten we kijken hoe we dit om kunnen buigen. Ruud Lindenburg

  • #7193
   Avatar fotoHans van Mourik
   Deelnemer

   Hoi Ruud,
   Je hebt wel gelijk:
   Het ontbreken van de eisen geeft verwarring
   Het ontbreken van structuur geeft chaos
   Het ontbreken van de juiste cultuur geeft weerstand
   Het ontbreken van de competenties van de mensen geeft wantrouwen.
   Het ontbreken van de middelen geeft frustratie
   Het ontbreken van resultaat geeft nutteloosheid

   Opheffen dus dat KNGF bedoel je, want ombuigen waar naar toe?

  • #7194
   Avatar fotordk
   Deelnemer

   Berste Hans en anderen,

   Ook ik heb het KNGF een e-mail gestuurd om te protesteren tegen het ‘uit de lucht halen’ van de nieuwsgroepen en jullie raden het waarsch al: GEEN REACTIE! Is dat bestuur er nu voor mij of zijn wij er voor haar?

   Rob de Klerk

  • #7195
   Avatar fotoarija
   Deelnemer

   WE ZIJN WEER ONLINE!!!!!

   Groet Arija Zeedijk

  • #7196
   Avatar fotoHans van Mourik
   Deelnemer

   Hoi Arija,
   Wel online maar nog niet gehoord. Ik heb inmiddels een onbetaalde taak om het KNGF bij te sturen. Dit weekend dus maar weer een duidelijke actie naar bestuur, directie en mijn regio.
   Groet,
   Hans

  • #7197
   Avatar fotoWJ
   Deelnemer

   Toch wel toevallig, net na de rondgang RGF-fen over kwaliefy en de beroepsmonitor……………
   Ik ben het met Ruud eens, alleen wil ik dan lastige vervangen door leden met een afwijkende mening
   :-)

   Groet Wouter

  • #7198
   Avatar fotoHans van Mourik
   Deelnemer

   Gele kaart en activiteiten KNGF stomen nu op ! –> discussie verplaats naar een nieuw onderwerp over de gele kaart aan bestuur en directie KNGF

Weergave van 9 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
- Advertentie -