Dry Needling

Weergave van 6 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #14704
   Avatar fotoCoenFysio
   Deelnemer

   Ik ben van plan om volgend jaar een cursus Dry Needling te gaan volgen, maar vind het lastig om een keuze te maken bij welke organisatie ik dit ga doen. Ik heb tot nu toe alleen maar internet onderzoek gedaan en kom daarbij in Nederland 3 aanbieders tegen met enorm uiteenlopende programma’s en kostenplaatjes. Zijn er hier mensen die vanuit praktijkervaring een cursusaanbieder aan kunnen bevelen, en waarom dan?

  • #14771
   Avatar fotoA. Chimal
   Deelnemer

   Dag Coen,

   Ik heb de cursus in Amsterdam gevolgd een half jaar geleden. Het is een uitgebreide cursus met genoeg diepgang.

   Succes verder met zoeken!

  • #15038
   Avatar fotorjzwiggelaar
   Deelnemer

   Coen Fysio, waar is je keuze nu op gevallen? Ik heb ook belangstelling voor de Dry needling, maar sta ook in dubio omtrent de keuze van welke van de 3 aanbieders….Wat gaf/geeft voor jou de doorslag?

  • #15093

   Beste allen,

   Ik heb 4 jaar geleden de cursus dry needling in Domburg gedaan en ben momenteel een van de vaste instructeurs geworden van de opleiding. In de afgelopen 4 jaar is de opleiding steeds weer vernieuwd, nieuw cursus materiaal, nieuwe cursusboeken en de meest recente, wetenschappelijke artikelen mbt dry needling worden in de cursus verwerkt. Na een belangrijk stuk theorie wordt er vervolgens ingegaan op de praktijktoepassing van de dry needling, onder intensieve begeleiding van vaste instructeurs, waarmee je vervolgens direct na de cursus dit in de praktijk kan toepassen.
   Zeker een aanrader om de cursus in Domburg te volgen.
   Naast de hoge kwaliteit van de cursus is het natuurlijk erg leuk om tijdens de cursus in Domburg en omgeving te verblijven.

   Voor meer informatie kun je op de site van dry neelding kijken: http://www.dryneedling.nl

   Succes en hopelijk tot ziens in Domburg

   Brigitte Dooren

  • #18144
   Avatar fotoNiels Wijnands
   Deelnemer

   Ook ik ben sinds kort aan het kijken naar een aanbieder voor de cursus Dry Needling, maar kom via internet ook niet veel verder in het maken van een keuze. Wat zijn ervaringen van cursisten en welke aanbieder(s) is/zijn aan te bevelen?

  • #20218

   Beste lezer,

   Voor opleidingen Dry Needling zou ik u graag willen verwijzen naar de leerlijn op de website van Prevenzis. Deze leerlijn Triggerpointtherapie en Dry Needling is ontwikkeld voor Fysiotherapeuten. De totale leerlijn is geaccrediteerd bij het KNGF voor 152 punten.

   http://www.prevenzis.nl

   Wie weet tot ziens!

  • #20236
   Avatar fotoCMHoogendoorn
   Deelnemer

   Beste Coen,
   Natuurlijk reageren de opleidingen zelf maar je wilde het juist van cursisten horen. Ik heb vorig jaar November de cursus bij Dryneedlingskills in Utrecht gedaan. Ik vond het een super interessant en goed onderbouwde cursus, je krijgt in 2 weekenden het hele lichaam met alle belangrijke triggerpoints. Je moet ook een examen doen waar echt wel wat eisen aan gesteld worden. Ik heb deze cursus gekozen omdat het lekker praktisch is. Ik gebruik DN nu dagelijks met veel succes en plezier echt een goede toevoeging aan mijn vaardigheden als fysiotherapeut.

   succes met belslissen Caroline Hoogendoorn

Weergave van 6 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.