Druk, drukker, drukst en …. het wordt nog drukker als het aan het KNGF ligt !

Nieuws over fysiotherapie en de fysiotherapeut Forums KNGF Algemeen (KNGF) Druk, drukker, drukst en …. het wordt nog drukker als het aan het KNGF ligt !

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #17484
   Avatar fotoKitty Bouten
   Deelnemer

   Druk, drukker, drukst en …. het wordt nog drukker als het aan het KNGF ligt !

   Wat gaat u doen op de vergadering van uw RGF in november ?

   Het KNGF is druk met de ontwikkeling van Kwaliteit In Beweging (KIB), de opvolger van het desastreus verlopen project Kwalify.
   Vanaf 2015 moet u om in het CKR te blijven het KNGF toestaan digitaal gegevens uit al uw patiëntdossiers te halen. Daarbij horen de scores op vragenlijsten die u bij begin en eind van de behandeling met uw patiënten in moet vullen. Dat worden de PROMS, de Patiënt Related Outcome Measures.

   Aan de hand van de resultaten gaat het KNGF een benchmark bepalen. Als u daarbuiten valt, gaat het KNGF met u in gesprek. U krijgt een verbetertraject aangeboden. Als uw resultaten niet verbeteren, wordt u uit het CKR verwijderd.

   De verzekeraars zijn enthousiast volgens het KNGF. Als het KIB goed opgezet wordt, zouden daarmee in de toekomst de beheersaudits kunnen vervallen, zegt het KNGF.
   De verzekeraars Achmea, CZ, De Friesland en Menzis hebben echter in 2013 echter een eigen stichting opgericht de Stichting KwaliteitsMonitoring Zorg (SKMZ). De stichting heeft als doel de kwaliteit van paramedische zorg inzichtelijk te maken. ”De bestaande Beheersmodel-audit en de Plus-audit gaan we eveneens doorontwikkelen.”

   Het KNGF genereert al weer kosten en weer meer werk voor u zonder dat verzekeraars zich aan het systeem gecommitteerd hebben. Een ezel stoot zich in het gemeen…………!

   En ditzelfde KNGF vraagt u op de komende RGF-vergadering uw stemrecht in te leveren. Als u op de vergadering in november de statutenwijziging goedkeurt, houdt u de volgende rechten over:

   • u mag op babbelbijeenkomsten vertellen wat u ergens van vindt. Het KNGF bepaalt wat zij met uw meningen doet.
   • u mag 1 keer per 3 jaar de 20 leden van de Ledenraad kiezen. Deze 20 leden besluiten op persoonlijke titel over het beleid van het KNGF.
   • als u vindt dat de Ledenraad een verkeerd besluit genomen heeft, kunt u een referendum aanvragen. Daarvoor moet u binnen 4 weken 375 mensen activeren om uw aanvraag te ondersteunen. De uitslag van zo’n referendum is alleen bindend wanneer tenminste 25% van de stemgerechtigde leden hun stem hebben uitgebracht: een kleine 5000 mensen dus. Het bestuur bepaalt hoe het referendum uitgevoerd wordt. In de hele historie van het KNGF heeft bij geen enkele stemming een aantal leden mee gedaan dat in de buurt van de 5000 komt. En de digitale communicatie bestaat toch echt al jaren.

   Het KNGF bestuur vindt het geoorloofd dat zij de huidige statuten wijzigt met 397 uitgebrachte stemmen. Daarvan waren er 317 voor, waarvan een aantal onder de toezegging van maatregelen om de invloed van de leden te borgen. Die toezegging komt het KNGF niet na.

   Het is verontrustend dat een bestuur dat statuten wil wijzigen met zo’n klein aantal uitgebrachte stemmen, daarna zulke extreme eisen stelt aan de inbreng van leden over een enkel besluit.

   De huidige getrapte verenigingsstructuur voldoet niet meer. Dat betekent echter niet dat elke verandering een verbetering is. Integendeel, deze statutenwijziging is een enorme verslechtering van de positie van de leden.

   Op de komende vergadering van uw RGF kunt u deze statutenwijziging nog tegen houden. De statutenwijziging gaat alleen door wanneer twee derde van de aanwezige leden voor stemt.

   Hieronder vindt u de data van de vergaderingen. Als u een machtiging van een collega meeneemt telt u voor 2 !

   Amstel, Meerlanden & Amsterdam13 november 2013
   Groot Gelre14 november 2013
   Groot IJsselland12 november 2013
   Het Noorden13 november 2013
   Hollands Midden & Rotterdam18 november 2013
   Maasvallei18 november 2013
   Midden- en Oost-Brabant13 november 2013
   Midden Nederland14 november 2013
   Noord-Holland18 november 2013
   Randstad West14 november 2013
   Twente en IJsselzoom12 november 2013
   Zuidwest Nederland12 november 2013
Weergave van 0 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.