Driedaagse basistraining Motiverende Gespreksvoering op 10+11 mei en 15 juni '16

Nieuws over fysiotherapie en de fysiotherapeut Forums KNGF Acreditatiecursussen Driedaagse basistraining Motiverende Gespreksvoering op 10+11 mei en 15 juni '16

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #19785
   Avatar fotoFydee
   Deelnemer

   Motiverende gespreksvoering – de weg naar gedragsverandering

   Merk je dat je patiënten/cliënten wel naar je adviezen luisteren, maar er uiteindelijk niets mee doen? Weet je wél wat je cliënten/patiënten anders zouden moeten doen, maar níet hoe je ze zover kunt krijgen om dat ook daadwerkelijk te gaan doen? Ben je geïnteresseerd in technieken om je cliënt in beweging te krijgen?

   Bij bovenstaande vragen gaat het veelal om het veranderen van (gewoonte-)gedrag. Omdat de motivatie om te veranderen een goede voorspeller is van de feitelijke verandering is het belangrijk dat je als fysiotherapeut aandacht besteedt aan de intrinsieke motivatie voor verandering.

   Wat is motiverende gespreksvoering?
   De driedaagse basistraining Motiverende Gespreksvoering bied je de mogelijkheid om samen met je patiënten deze intrinsieke motivatie tot verandering te onderzoeken en te vergroten. Met behulp van de juiste methode kun je ervaringen, verwachtingen en gewoonten stap voor stap helpen veranderen.

   Motiverende Gespreksvoering blijkt een effectieve methode om de motivatie van cliënten actief te ontdekken, exploreren en te ondersteunen. Het is een cliëntgerichte én directieve methode om te bevorderen dat de patiënt intrinsiek gemotiveerd wordt tot (gedrags-) verandering. Je leert in deze basis training deze effectieve benadering in de behandeling/begeleiding van (uitdagende) cliënten/patiënten.

   Gemotiverende gespreksvoering is meer dan enkel het toepassen van een setje gesprekstechnieken. Het is een methode om mensen aan te zetten tot verandering door te praten over verandering met een niet oordelende houding en respectvolle bejegening van je patiënten. De effectiviteit van deze gespreksstijl is middels verschillende (inter-)nationale wetenschappelijk onderzoeken bewezen. De stijl is door vrijwel iedereen aan te leren.

   Praktische informatie

   Data: 10 mei 2016 – 11 mei 2016 – 15 juni 2016

   Locatie : Omgeving Utrecht – nog nader te bepalen

   Kosten : Fydeeleden: € 595 per persoon inclusief lesmateriaal en lunch (exclusief btw) / Niet-Fydeeleden: € 695 per persoon inclusief lesmateriaal en lunch (exclusief btw)

   Je kunt je inschrijven door een e-mail te sturen aan info@fydee.nl. Je ontvangt dan per e-mail een inschrijfformulier.
   Meer informatie is te vinden op http://www.fydee.nl/event/motiverende-gespreksvoering-basistraining/

Weergave van 0 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.