FysioPedia is het neutrale online verzamelwerk voor de Nederlandse fysiotherapie en telt momenteel al meer dan 185 artikelen. Op FysioPedia is het mogelijk om informatie over fysiotherapie en relevante zaken te delen.
De website, die op dezelfde software draait als WikiPedia, is openbaar voor iedereen die op zoek is naar informatie. Daarnaast kan iedereen bijdragen aan de groei van een interessante database met artikelen. Daarom zijn we op zoek naar enthousiaste studenten fysiotherapie en domeindeskundigen.
Om mee te helpen artikelen te schrijven, corrigeren en uit te breiden is geen aanmelding nodig, je kunt meteen aan de slag!. Maar wie dat wil kan in een paar seconden een gebruikersnaam aanmaken.
Bevalt het je op FysioPedia, dan ga je je vanzelf meer verantwoordelijk voelen voor dit unieke project. Werken op FysioPedia kan een plezierige bezigheid zijn en veel voldoening geven. FysioPedia heeft geen toelatingsbeleid. In principe kan iedereen aan de encyclopedie werken.
Sommigen vragen zich misschien af wat dat betekent voor de uiteindelijke kwaliteit van de FysioPedia. Bedenk dan dat wellicht juist door die verscheidenheid een zeer acceptabel niveau kan worden bereikt. Omdat de FysioPedia ook experts aantrekt wordt hij inhoudelijk steeds uitgebreider.
Bovendien, mensen die niets van een onderwerp weten blijven er in het algemeen vanzelf vanaf, of gaan lezen en studeren om meer te weten te komen. Zowel academisch gevormde mensen als ieder ander die een positieve bijdrage willen leveren zijn van harte welkom. We hopen dat je er hoe dan ook veel plezier aan zult beleven.
Hier op FysioForum zullen we vaker trefwoorden gaan linken naar artikelen op FysioPedia. Dit gaat semi-automatisch, de software spoort zelf trefwoorden op en zet deze om in hyperlinks.
Bron: FysioPedia
Ik zal proberen mijn steentje bij te dragen. Ik heb mijn medestudenten op de hoogte gesteld en hopelijk zullen ook zij actief gaan bijdragen aan FysioPedia! Super initiatief!
Dat zou heel mooi zijn Niek, als studenten hun weg op FysioPedia gaan vinden.
Fysiotherapeuten en studenten kunnen via nieuwe media nu zelf een platform maken om informatie uit te wisselen.
Prachtig initiatief van Rob van den Dobbelsteen.
groet,
Edwin de Raaij
De pagina´s van FysioPedia zijn “wiki-pagina´s” en een onderdeel van Web 2.0
Hieronder wordt in een kort filmpje (5 min) uitgelegd wat Web 2.0 inhoudt.