Medische website gaf toegang tot duizenden patiëntgegevens

8

Medische gegevens van duizenden Brabanders zouden eenvoudig opvraagbaar zijn geweest via de website van medisch onderzoekscentrum ‘Diagnostiek Voor U’. De informatie was beveiligd met een eenvoudig te raden wachtwoord.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Uitzendbureau voor de fysiotherapeut

Dat meldt Omroep Brabant, dat een tip kreeg van Henk Krol, lijsttrekker van de partij 50Plus. Medisch onderzoekscentrum ‘Diagnostiek Voor U’ doet bloedonderzoek voor onder andere ziekenhuizen en huisartsen, waarbij medici via de webapplicatie Cyberlab laboratoriumuitslagen konden invoeren en inzien. Volgens Krol ontdekte een partijlid dat met een eenvoudig te raden wachtwoord toegang tot het systeem verkregen kon worden en duizenden medische dossiers van Brabanders opgevraagd konden worden.

Uit de medische gegevens zou onder andere opgemaakt kunnen worden of patiënten drugs of alcohol hebben gebruikt, terwijl ook het medicijngebruik inzichtelijk was. De Cyberlab-website is inmiddels ‘wegens een beveiligingsincident’ uit de lucht gehaald. Diagnostiek voor U stelt dat het alle belanghebbenden zal inlichten over de problemen.

Diagnostiek voor U meldt in een persbericht dat de inloggegevens van een bestaand artsenaccount door een ‘individu’ zijn gebruikt. Het onderzoekscentrum stelt dat ‘voor zover bekend’ er geen aanwijzingen zijn dat patiëntgegevens zijn gekopieerd. Daarbij zou navraag gedaan zijn bij Krol en zijn partijgenoot. Het is onduidelijk hoe de inloggegevens in verkeerde handen zijn gekomen.

Bron: Tweakers.net

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.