basisfunctieonderzoek lage rug
Nieuws over fysiotherapie en de fysiotherapeut › Forums › Casuïstiek › Orthopaedische aandoeningen › basisfunctieonderzoek lage rug
- Dit onderwerp bevat 3 reacties, 4 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 14 jaren geleden door Anoniem.
- AuteurBerichten
- 17/10/2010 om 19:34 #11111Jannie800Deelnemer
Hallo
Ik ben 2e jaarsstudent fysiotherapie en loop stage in een praktijk. Graag wil ik weten wanneer je passief de bewegingen onderzoekt van de Lage rug (flexie/extensie/lateroflexie/rotaties), ik begrijp dat je atrhrogeen/facettaire klachten hiermee onderzoekt.
Wanneer wordt er in de praktijk de passieve bewegingen van de LWK getest na het actieve onderzoek (bij welke specifieke klachten uit de anamnese etc)?
Ook zou ik graag willen weten welke ‘standaard’ testen vaak gebruikt worden bij het basisfunctieonderzoek van de lage rug na het actieve bewegingsonderzoek (ik bedoel niet de testen die horen bij een mogelijk radiculair beeld of aangrenzende gewrichten), hoe ziet een basis BFO van de LWK na het actieve bewegingsonderzoek er in het algemeen stap voor stap uit bij aspecifieke lage rugklachten? Wanneer onderzoek je gekoppelde bewegingen van de LWK (op basis van welke informatie uit anamnese (met welk doel en wat kun je met de informatie)?
Wie kan hier antwoord op geven?
- 25/10/2010 om 18:03 #11274Instituut D&CDeelnemer
Volgens mij is dit iets waar je heel goed zelf een antwoord op kan zoeken…..
- 15/01/2011 om 07:34 #11275EduardDeelnemer
@InstituutD&C:
Alles kun je zelf uitzoeken, maar toch is het vaak handiger om de weg te vragen in een vreemde stad. Ik weet dat er verscheidene goede oplossingen op deze vraag zijn – kijkend naar gewaardeerde collega’s – en het geven van voorbeelden kan al nuttig zijn. Niet zo kort door de bocht dus.@Jannie800:
Heb je inmiddels antwoorden gehad waar je mee aan de slag kon? - 16/01/2011 om 12:21 #11276AnoniemInactief
Uit je anamnese kan je hypothesen stellen, welke je via een onderzoek kan: bevestigen/uitsluiten/verrijken.
Ik zal zeggen: doe maar ALTIJD een passief onderzoek, voor de extra informatie maar ook omdat je daardoor ook je ‘gevoel’ en vaardigheden kan verbeteren.
- AuteurBerichten
- Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.