De vakbonden in de gezondheidszorg zitten in hun maag met de kwestie Noordzij maar kunnen er niks meer aan doen dat deze PGGM-directeur bijna zes ton meekrijgt als vertrekpremie. Vandaag werd bekend dat topman Noordzij vanwege een verschil van inzicht bij het PGGM vertrekt en als vertrekpremie twee jaarsalarissen meekrijgt
Alle niet-ambtenaren die in de zorg werken, betalen hun pensioenpremie aan het PGGM. Het bestuur van pensioenfonds PGGM bestaat uit vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers. Namens de werkgevers zitten afgevaardigden van AbvaKabo FNV, CNV Publieke Zaak en NU’91 in het PGGM-bestuur.
De Unie Zorg en Welzijn zit niet in het bestuur en reageert dan ook feller dan de andere bonden. Unie-woordvoerder Wim Hovestad: “Ik vind het een ernstige misstap dat het PGGM-bestuur deze regeling met zijn topman heeft afgesproken. Formeel juridisch is er niets meer aan te doen. Maar ik vind dat Noordzij voor zichzelf moet nagaan of dit wel maatschappelijk verantwoord is.”
AbvaKabo FNV reageert milder. Volgens woordvoerder Ingeborg van Kints is het vertrek van de topman niet vanwege wanbeleid en heeft Noordzij gedurende de twee jaar dat hij verantwoordelijk was voor het PGGM goed bestuurd en dat heeft een goed rendement (lees veel geld) opgeleverd. “Dit is de prijs die je betaalt voor topbestuurders. Voor minder geld krijg je zo iemand niet. Maar de vertrekpremie van ruim 5,5 ton, dat is wel een enorme berg met geld. Wij vinden dit heel vervelend”, aldus Van Kints.
Namens NU’91 zegt Aaldert Mellema: “Het mag, twee jaarsalarissen. Maar het blijft wel erg veel geld. Hier is niemand blij mee.” CNV Publieke Zaak verwijst naar de voorzitter van het PGGM-bestuur, Hans Alders. Ook de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, ook vertegenwoordigd in het PGGM-bestuur onthoudt zich van commentaar.
Â
Bron: bijzijn.nl