fiscaal thema stoelmassage

Weergave van 4 reactie threads
  • Auteur
    Berichten
    • #6485
      Avatar fotofrans vulker
      Deelnemer

      hoi kikker,
      sinds wanneer is stoelmassage fysiotherapie? op welke indicatie? welke richtlijn gebruik je om je handelen te ondersteunen? en stel dat je schoonmoeder een stoelmassage krijgt en jij declareert die massages bij de verzekeraar? wat vind je hier eigenlijk van? ben je naast fysiotherapeut ook bedrijfsfysiotherapeut o.i.d.?
      dit is uiteraard geen antwoord op jouw btw probleem. ik vind dat jij met jouw handelwijze de fysiotherapie te grabbel gooit.
      frans vulker, fysiotherapeut/ergonoom

    • #6486
      Avatar fotoFrancis
      Deelnemer

      frog 62, Dat is een lastige. Even afgezien van wat Frans Vulker hierboven stelt, zit je met het technische probleem dat je handelt op basis van DTF, dus je moet de huisarts informeren, naderhand een eindverslag schrijven en via Vecozo je declaraties indienen. Dat laatste als je contracten met de verzekeraars hebt. Je bent dan niet meer vrij buiten Vecozo facturen in te dienen, zeker niet tegen een afwijkend tarief.
      In geval van een onverzekerde of een FBTO verzekerde, iemand met een restitutiepolis of een buitenlander kun je ook via een factuur declareren, maar je moet ook dan een fysiotherapeutische indicatie voor het behandelen hebben.
      Je stuurt dan een gewone praktijknota naar de werkgever. Of die werkgever het betaald krijgt is wel twijfelachtig, want een verzekeraar keert alleen uit aan zijn verzekerden, niet aan hun werkgevers.
      Je loopt ook het risico dat de verzekeraar zich door deze ongebruikelijke declaratiemethode achter de oren gaat krabben en bij o.m. Achmea/Agis loop je dan het risico van een audit op grond van afwijkend declaratiegedrag.
      Wees dus voorzichtig.

      In vind dat Vulker hierboven te ver gaat door te stellen dat jij de fysiotherapie te grabbel gooit; immers zowel hij als ik kennen jouw specifieke werksituatie niet. Daarnaast vind ik zo’n kwalificatie niet collegiaal.
      Daarbij: het moge het tegenwoordig bon ton zijn af te geven op massage, maar of dat nu op een massagestoel, op een massagebank of op een gewone stoel plaatsvindt, massage is nog steeds een onderdeel van de fysiotherapie, al vind het fitness-fanatieke deel van onze beroepsgroep dat niet.

      Overigens hoef je om iemand op een werkplek te behandelen niet per definitie een bedrijfsfysiotherapeut te zijn. Een generalist kan net als in geval van een behandeling aan huis, ook op een werkplek zijn vak uitvoeren.

    • #6487
      Avatar fotoPyfke
      Deelnemer

      Beste Frog62. Een werkgever kan de stoelmassage afschrijven. voor meer info hierover kun je op de site van TouchPro stoelmassage kijken. Zij zijn hiermee bekend. Het is aan het bedrijf om dit verder uit te zoeken. suc6

    • #6488

      Beste Francis,

      Niet de verrichting sec bepaalt of er sprake is van fysiotherapie.
      Als ik kijk naar het wettelijk kader, ons beroepsprofiel en richtlijnen, kan ik me nauwelijks voorstellen hoe je stoelmassage fysiotherapie kan laten zijn.
      Ik kan me vinden in de kritiek van collega Vulker.
      Dit ‘verwellness-en’ van ons beroep vind ik uiterst kwalijk.

      Met collegiale groeten,
      Peter van der Salm.

    • #6489
      Avatar fotofrog62
      Deelnemer

      Allemaal bedankt voor jullie input , positief als negatief, hoewel fiscaalprobleem niet aan de orde is gekomen.

Weergave van 4 reactie threads
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.