Premies Achmea fors hoger

18

Zilveren Kruis-eigenaar Achmea zal volgend jaar de premies voor enkele aanvullende zorgverzekeringen fors verhogen. Daarbij gaat het om verzekeringen die geen beperkingen kennen, maakte Achmea-directeur Arné van den Boom gisteren bekend.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FysioVacature, de vacaturesite voor de fysiotherapeut

Hoeveel procent de stijging zal bedragen wilde Van den Boom nog niet bekendmaken, maar de plus komt in ieder geval ruim boven de 10 procent uit.

Achmea, een van de grootste zorgverzekeraars van ons land, kon gisteren geen premie-informatie geven over de basisverzekering. De eigenaar van onder meer Groene Land moet wachten op de juiste overheidsinformatie om de ingewikkelde rekensom te kunnen maken. Onlangs publiceerde de veel kleinere DSW wel de premies voor 2008.

Achmea dook in de eerste zes maanden van dit jaar onverwacht in de rode cijfers bij de aanvullende verzekeringen. Er was te veel zorg gedeclareerd. De vraag naar de fysiotherapie was omhoog geschoten.

“Wat vroeger privé werd betaald, werd nu bij ons gedeclareerd. We kregen rekeningen van fysiotherapie uit sportscholen,” aldus inkoopdirecteur en ex-staatssecretaris Melanie Schultz van Haegen.

Bron: FysiotherapieVergoeding

3 REACTIES

  1. Hmmm, Achmea probeert dus de schuld bij ons te leggen. Zou dit nou één van de gevolgen zijn van de wildgroei van “fitness op recept” constructies en het wegvallen van de budgetering ??
    Zou het hele DTF verhaal er ook nog toe doen ? Indien dit zo is dan vrees ik dat andere zorgverzekeraars ook met dit soort argumenten komen waardoor een categorie patienten terug moeten naar de beperkte aanvullende verzekering……
    Kortom, eigen schuld dikke bult ????

  2. Beste Thom,

    Het is voor buitenstaanders niet goed mogelijk om bij de premieberekening van AV’s (= particulier) beuwst gekozen verliezen, in het kader van concurrentie met andere zorgverzekeraarrs, in te zien.
    Bij het moeten laten zien van verlies komt het dan beter uit om
    schadelast de schuld te geven.

    Met collegiale groeten,
    Peter van der Salm.

  3. Beste Thom,

    Inmiddels is er wat meer duidelijk.
    Er waren nogal wat grote zorgverzekeraars met een forse portefeuille particulier verzekerden en hiervoor was een veel groter percentage solvabiliteitsvermogen vereist.
    Dit kwam deels vrij te vallen omdat voor de Zorgverzekering minder vereist was.
    Die grote verzekeraars, waaronder Achmea, hebben dat deels gebruikt om ver onder de kostprijs nieuwe polissen in de markt te zetten.
    Daarnaast werd op voorhand ook voor verlies gekozen door te ruimhartige verstrekkingen en vergoedingen.
    Uiteraard allemaal om in de concurrentie verzekerden te behouden en te winnen.
    De eindigheid hiervan is nu in zicht en wie moet dan de schuld krijgen?
    Premieverhoging en allerlei maatregelen in de sfeer van verstrekkingen/vergoedingen -ook medische keuring vooraf en evt. uitsluitingen, de AV is tenslotte geen publieke verzekering- van de AV’s zijn het gevolg.

    Met collegiale groeten,
    Peter van der Salm.

Reacties zijn gesloten.