Noodzakelijke boeken??
Nieuws over fysiotherapie en de fysiotherapeut › Forums › Fysiotherapie Studenten Forum › Studenten prikbord › Noodzakelijke boeken??
- Dit onderwerp bevat 4 reacties, 5 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 18 jaren, 3 maanden geleden door Niek Vink.
- AuteurBerichten
- 24/07/2006 om 13:59 #9933Sanne85Deelnemer
Hallo,
Ik begin in september aan de opleiding Fysiotherapie in Eindhoven. Is er iemand (tweedejaars student(e)) die mij kan vertellen welke boeken ook daadwerkelijk gebruikt worden tijdens de opleiding? Heb inmiddels een studie afgerond waarbij ik veel boeken besteld heb die ik nooit gebruikt heb.
Ik heb de volgende boekenlijst meegekregen:
* PNF-concept in de praktijk (Beckers)
* Medische fysiologie (Bernards)
* Cijfers spreken (Brinkman)
* Diagnostiek in de fysiotherapie (Brouwer)
* Doen en blijven doen (Burgt)
* Zakwoordenboek der geneeskunde (Coelho)
* Neurowetenschappen deel I (Cranenburgh)
* Segmentale verschijnselen (Cranenburgh)
* Beard’s massage (Dominico)
* Competentiemanagement: POP (Grit)
* Elementen van kwaliteitszorg (Hollands)
* Bewegingsleer deel II (Kapandji)
* Spieren (Kendall)
* Vorm en beweging (Lohman)
* Extremiteiten (Mink)
* Het palet van de psychologie (Rigter)
* Atlas van de menselijke anatomie deel I en II (Sobotta)
* Apley’s Concise system of orthopaedics and fractures (Solomon)Ik hoop dat er tweedejaars studenten zijn uit Eindhoven die mij kunnen vertellen welke boeken veel gebruikt worden tijdens de opleiding.
Groetjes Sanne
- 25/07/2006 om 09:35 #9993MerijnDeelnemer
lijkt me ook interresant……
- 02/08/2006 om 10:42 #9994pukkieDeelnemer
Ik studeer bij Thim, maar kan wel aangeven welke boeken interessant zijn om aan te schaffen omdat ik ze zelf heb, al dan niet vanuit de opleiding aanbevolen
. PNF-concept in de praktijk (Beckers)
* Medische fysiologie (Bernards) (wij gebruiken fysiologie van Van den Berg. Ik vind deze zelf duidelijker)* Diagnostiek in de fysiotherapie (Brouwer) (standaard, moet je gewoon eens lezen)
* Doen en blijven doen (Burgt) (idem, beschrijft methode van gedragsverandering zoals die gebruikt wordt in de fysio)
* Zakwoordenboek der geneeskunde (Coelho)
* Neurowetenschappen deel I (Cranenburgh)
* Segmentale verschijnselen (Cranenburgh) (super!)
* Bewegingsleer deel II (Kapandji) (wordt bij ons vaak naar verwezen, ken ik niet echt goed)
* Spieren (Kendall)
* Vorm en beweging (Lohman)
* Extremiteiten (Mink)
* Atlas van de menselijke anatomie deel I en II (Sobotta) (ben ik niet echt weg van, ook niet van de cd. heb zelf laatst de Prometheus atlas aangeschaft. Staat misschien niet alles in, maar in combinatie met de sesamatlas kom je heel ver)
De rest van de boeken ken ik niet.
Boeken als Kendall, Mink en Lohman zijn echte basiswerken. Moet je zeker aanschaffen. Ook Cranenburgh is erg goed. Heeft ook andere boeken geschreven. - 02/08/2006 om 10:59 #9995SammieDeelnemer
Groot gelijk dat je niet alles besteld. Ik heb het eerste jaar in nijmegen gevolgd, en was in het begin ook van plan om de boeken pas te kopen wanneer ik ze nodig had. Maar omdat ik te stom was om de boeken in de bieb te halen, en na een tijdje dingen niet kon opzoeken ofzo, heb ik uiteindelijk (bijna) de hele lijst gekocht.
In je lijst staan veel boeken die goed zijn, maar maar een tijdje gebruikt (b.v.Doen en blijven doen (Burgt)), om iets in op te zoeken: en in eindhoven hebben ze vast ook een mediatheek?Een anatomieatlas is heel fijn, bij mij op school raadde ze ook de Sobotta aan, maar heb pas Prometheus gekocht (een stuk goedkoper) en veel uitgebreider. Persoonlijk zou ik je die aanraden, maar ik heb geen expert erover gehoord :).
Mink is een must, daar staan onderzoeken in van de extremiteiten, samen met veel informatie daarover. Ik heb dat boek veel gebruikt afgelopen jaar.
Over het zakwoordenboek der geneeskunde van Coellho: altijd handig, maar je kan ook googlen?
Vorm en beweging, Lohman: harstikke fijn boek om de anatomie te leren. In het begin beetje lastig (er staat veel in waar je overheen (moet) kan lezen, vooral als eerstejaar. Hier staat de anatomie met beschrijvingen, zodat je het niet alleen van een plaatje hoeft te leren. :)
Dit is ook bij Kapandij, maar ik zou eerst aanraden die eerst te lenen bij de mediatheek, om te beoordelen of je er iets aan zult hebben (geld voor veel boeken natuurlijk ;) ). (toch wel duidelijk informatie over gewrichten).
De rest van de boeken ken ik niet :(
Trouwens, de fysiologie moesten wij halen uit een engels boek (Exersise fysiology, McArdle) ‘omdat dat meteen goed zou zijn voor je Engels’ , maar van andere jaars studenten hoorde ik dat Burgerhout (nederlans boek) veel fijner is. Zelf vind ik in McArdle heel heel heel veel staan, best leuk :).
Dus: ik zou je aanraden om in ieder geval een atlas aan te schaffen, Mink en Lohman (is trouwens ook gelijk het duurste ;) ). De rest van de boeken kan je altijd nog later beslissen of je ze voor de rest van je leven in je boekenkast terug wilt vinden :). (mijn ervaring is dat ik nu veel ‘kleine’ boekjes heb die ik 1 keer gebruikt heb, maar als je het gelezen hebt, weet je wat er in staat ;) )
Oja, en het boek: ‘Dynamiek van het menselijk bindweefsel’ van Morree is ook interesant!
Heel veel succes er mee, en veel plezier met de studie!
groetjes
- 25/09/2006 om 20:32 #9996Niek VinkDeelnemer
Ik ben het wat betreft Sammie zegt eens met het boek van Lohman, ik ben nu 1e jaars en ik vind het lastig te volgen.
Het boek van Burgerhout vind ik zelf een prettiger boek voor mijzelf. Wat ik vaak doe is dat ik eerst het onderwerp bestudeer in Burgerhout en daarna pas het onderwerp in Lohman!
Het is in ieder geval allemaal heel interessant, ik ben zeer blij dat ik deze studie gekozen heb! !amazed
Groetjes
- AuteurBerichten
- Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.