Met ingang van 1 januari 2006 is IOF-deelname niet meer verplicht om geregistreerd te kunnen worden in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR). Fysiotherapeuten kiezen zelf of en op welk wijze zij punten gaan behalen in het onderdeel kwaliteitsdeelsystemen.
Voor IOF-deelname krijgt men 8 accreditatiepunten per jaar. Deelname aan een IOF-jaarprogramma of het uitvoeren van een eigen IOF-project levert 4 extra accreditatiepunten op. Het is ook mogelijk om, punten te halen met supervisie, refereergroepen en KNGFgeregistreerde netwerken
Overleg met vakgenoten blijft een belangrijk element in het reflecteren op en verbeteren van het handelen in de dagelijkse praktijk. Het IOF kan dan ook blijven rekenen op ondersteuning vanuit de beroepsorganisatie in de vorm van jaarprogramma’s, coachbijeenkomsten, helpdesk, specifieke ondersteuning bij projecten en regelmatige informatievoorziening over alle zaken die met het IOF te maken hebben.
Â
De afschaffing van de verplichting betekent dat aan het eind van 2005 iedereen een beslissing moet nemen of hij of zij doorgaat met het IOF. Deelnemers die het IOF voortzetten, naar een ander IOF willen, een nieuw IOF gaan starten of hun IOF-activiteiten willen beëindigen melden dit bij het regiokantoor.
Wanneer het IOF in dezelfde samenstelling doorgaat, verandert er niet veel en krijgt elke deelnemer volgend jaar 8 punten bijgeschreven.
Bron: KNGF
Zie ook: Wijzigingsvoorstellen VOTE over afschaffen IOF
Nou ervaar ik toch weer onduidelijkheid betreffende het ingaan van de
IOF accreditatie; is het nou 2005 of 2006? Scheelt toch even 8 punten.
Harry.
Lijkt me vrij duidelijk. Vanaf 2006 kun je doen wat je wilt en mag je zelf beslissen; ook of je de punten met het IOF wil verdienen of niet.
Huub.