VeiligheidNL symposium

Sporten is natuurlijk goed voor zowel de mentale als fysieke gezondheid, maar brengt helaas ook risico op blessures met zich mee. In Nederland komen sportblessures veel voor onder voetballers, hardlopers, tennissers en volleyballers. Denk aan blessures aan de enkels, knieën of schouders. Vaak moeten deze sportblessures behandeld worden en komt de sporter terecht bij een (sport)fysiotherapeut.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FysioVacature, de vacaturesite voor de fysiotherapeut

Om zowel persoonlijk leed als maatschappelijk gevolgen (denk aan kosten, verzuim) tot een minimum te beperken, is het voorkomen van sportblessures essentieel. In de sportwereld wordt daarom steeds meer aandacht besteed aan sportblessurepreventie. Zo organiseerde VeiligheidNL vorig jaar, in samenwerking met ZonMw, Kenniscentrum Sport en Push Braces, het eerste Symposium Sportblessurepreventie. Tijdens dit symposium deelden verschillende toonaangevende sprekers, onder wie prof. dr. Gino Kerkhoffs, drs. Edwin Goedhart en Olympisch schaatskampioen Stefan Groothuis, hun kennis en ervaring rondom het thema sportblessurepreventie.

Kom naar het tweede Symposium Sportblessurepreventie

Dit jaar organiseren VeiligheidNL en partners opnieuw dit symposium. Het Tweede Symposium Sportblessurepreventie vindt plaats op donderdag 2 november 2017 in het Frans Otten Stadion te Amsterdam. Net als in 2016 zullen trainers, sporters, (para-)medici en onderzoekers kennis en good practices rondom sportblessures en sportblessurepreventie kunnen opdoen. Vooraanstaande sprekers zijn onder andere: prof. dr. Rob Ruiter (Maastricht University), dr. Evert Verhagen (VUmc), drs. Karin Thijs (KNVB), René Wormhoudt (KNVB / Athletic Skills Model) en voormalige topwielrenner Steven Rooks. Het Symposium Sportblessurepreventie wordt niet alleen plenair gehouden, maar heeft ook verschillende parallelsessies met live sportdemonstraties. Het middagprogramma wordt afgesloten met een sportblessurepreventiequiz (met prijzen) en aansluitend een netwerkborrel en -buffet.

Keynote speaker

Professor Jan Ekstrand is de keynote speaker. Professor Ekstrand is hoogleraar Sportgeneeskunde aan de Universiteit van Linköping (Zweden) als expert op het gebied van sporttraumatologie en orthopedie, in het bijzonder in het voetbal. Vanaf 1982 voerde hij epidemiologische studies uit over blessures in het voetbal. Sinds 2001 leidt professor Ekstrand het UEFA-systeem voor het monitoren van blessures in het Europese topvoetbal (75 professionele voetbalclubs uit Champions en Europa Leagues). Ook was hij teamarts van het Zweedse voetbalteam en is hij eerste vicevoorzitter van de Medisch Commissie van de UEFA. Professor Ekstrand heeft meer dan 300 peer-reviewed publicaties op zijn naam staan en wordt mede daarom als dé leading speaker omtrent blessures in het topvoetbal gezien.

Doelgroep en accreditatie

Het Symposium Sportblessurepreventie richt zich op professionals in de sport, zoals (sport)fysiotherapeuten, trainers/coaches, medici, onderzoekers en beleidsmakers. Voor het symposium is er accreditatie (4 punten) aangevraagd bij het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie, Sportgeneeskunde Nederland en Vereniging voor Sportgeneeskunde.

Belangrijke informatie en aanmelden

Hieronder vindt u belangrijke informatie voor het symposium. Wilt u dit symposium niet missen? Meld u zich dan nu aan via de website van VeiligheidNL. Daar is ook alle belangrijke informatie terug te lezen.

Datum: Donderdag 2 november 2017 vanaf 13.15 uur
Locatie: Frans Ottenstadion, IJsbaanpad 43, 1076 CV Amsterdam (vlakbij het Olympische stadion)
Kosten: €50,- inclusief aansluitend netwerkborrel en -buffet