‘Hoofdpijn kost wereldeconomie 155 miljard euro’

10

Ruim de helft (56,1 procent) van de volwassenen in de EU heeft last van hoofdpijn en/of migraine. Daardoor gaan elk jaar 190 miljoen werkdagen verloren, wat neer komt op een verlies van circa 155 miljard euro.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FysioVacature, de vacaturesite voor de fysiotherapeut

Dat stelt de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) in een speciaal rapport. Zij vinden dat hoofdpijnaandoeningen niet genoeg erkend worden en dat de financiële kosten voor de maatschappij door verloren productiviteit enorm zijn.

“Hoofdpijn en migraine zijn sterk ondergewaardeerd en krijgen vaak te weinig aandacht”, aldus WHO-directeur dr. Shekhar Saxena tegen de Daily Mail.

Slopend
“Dit soort stoornissen kunnen slopend zijn voor veel mensen, waardoor ze niet kunnen werken. Tijdens migraine-aanvallen stelt 90 procent van de mensen huishoudelijke klusjes uit, bijna driekwart heeft maar beperkt vermogen om te gaan werken en de helft van hen gaat helemaal niet aan het werk”, stelt Saxena.

Ongeveer één op de zes vrouwen en één op de twaalf mannen lijdt aan migraine. Het is naar schatting de duurste hersenstoornis voor de samenleving in de EU en de Verenigde Staten.

Serieus
“Regeringen moeten het probleem serieus nemen”, vindt de WHO-directeur. “Leer personeel in de gezondheidszorg meer over hoofdpijnstoornissen en de bijbehorende diagnose en behandeling, en zorg dat er passende medicatie beschikbaar is en deze goed wordt gebruikt.”

Bron: nu.nl
Aangemeld door MT Ben

1 REACTIE

  1. Manuele therapie is op de korte en lange termijn effectiever in het verminderen van de symptomen van CSSH dan behandeling door de huisarts.

    Na 8 weken en 26 weken zagen we een significant verschil in afname van de frequentie van het aantal hoofdpijndagen ten gunste van de manuele therapiegroep (gemiddeld verschil na 8 weken –6,4 dagen; 95%-BI –8,3 – –4,5; effectgrootte 1,6). Het gebruik van pijnstillers daalde in beide groepen, maar verschilde niet significant tussen beide groepen. Na de behandelperiode van acht weken vonden we een significant verschil in de scores met betrekking tot beperkingen in activiteiten en de cervicale bewegingsfunctie ten gunste van de manuele therapiegroep. Bij de follow-up na 26 weken was het verschil in beperkingen in activiteiten en de bewegingsfunctie van de cervicale wervelkolom tussen beide groepen niet meer significant.

    Meer lezen via deze – link –

Reacties zijn gesloten.