Zelf slechte rug, geen fysio kunnen zijn??
Nieuws over fysiotherapie en de fysiotherapeut › Forums › Overige onderwepen/algemeen › Overige onderwerpen/algemeen › Zelf slechte rug, geen fysio kunnen zijn??
- Dit onderwerp bevat 4 reacties, 4 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 17 jaren, 3 maanden geleden door doctorwho.
- AuteurBerichten
- 29/08/2007 om 11:40 #6087gemini11Deelnemer
hallo allemaal,
Ik ben 2e jaars fysiotherapie maar heb al mijn hele leven lang een slechte rug..het schiet er soms in zodat ik echt helemaal niks meer kan. Ook is mijn hele rug stijf en heb ik vaak last van lage rugpijn en rugpijn naast mijn schouderblad. Nou was het de laatste tijd erger geworden en heeft mijn huisarts voorzichtig voorgesteld dat ik heel goed moet nadenken of ik de studie wel wil voortzetten omdat een fysio het fysiek vaak zwaar heeft en dat dat op lange termijn niet echt bevordelijk is voor mijn eigen rug. (er zit ook veel rugklachten en hernia in de familie) natuurlijk schrok ik me dood!! !dodge Nu vroeg ik me af of iemand hier ook wel zoiets heeft meegmeaakt of heeft gehoord bij iemand anders en of ik echt mss het beste met de studie kan stoppen.
Ik zou heel graag iets horen, want mijn leven staat nu een beetje op zijn kop! - 29/08/2007 om 20:14 #6306SmitDeelnemer
Beste Gemini 11,
Natuurlijk schrik je je dood van de suggestie van je huisarts.
Naar mijn mening is het nog veel te vroeg om te overwegen de studie te stoppen.
Ik zou je aanraden om bij een ervaren fysiotherapeut of manueel therapeut aan te kloppen en een behandeling te starten. Uit eigen ervaring is het zeer leerzaam om vanuit cli - 29/08/2007 om 20:28 #6307SmitDeelnemer
Beste Gemini 11,
Ik drukte op een verkeerde toets waardoor mijn bericht werd afgebroken.
Maar dan hierbij het vervolg van mijn reactie.
Leerzaam om vanuit client-perspectief met het vak fysiotherapie kennis te maken.
Ik zou bijna zeggen dat je, indien je met behulp van een behandeling fysiotherapie van je klachten af kunt komen, hetgeen echt geen onmogelijkheid is, je daarmee een groter inlevingsvermogen hebt in wat je toekomstige clienten doormaken. In elk geval als je voor een carriere in de 1e lijn zou kiezen, en daardoor nog gemotiveerder in je vak zou kunnen staan.
Persoonlijk is het mij zo vergaan.
So don’t give up!! - 02/09/2007 om 11:40 #6308Annet SlijkhuisDeelnemer
Beste Gemini,
Op mijn 13e ben ik gevallen en heb ik drie lumbale hernia’s opgelopen. Is voor mij de drijfveer geweest fysiotherapie te gaan doen. Geen moment spijt en inderdaad als je aan de andere kant van het spectrum hebt gestaan kun je je heel goped inleven in het proces van de patient wat voor je werk een essentiele succesfactor is. Wat ik wel heb ervaren is dat het van groot belang is je eigen spiercorset te onderhouden: dat doe ik nu samen met mensen die ook chronische klachten aan de rug hebben en ik heb daarin mijn eigen methodiek (op basis van bestaande principes en theoriëen) ontwikkeld dat mij (en anderen dus ook) prima helpt . Op gewicht blijven is ook belangrijk en veel bewegen ook. Verder is het wel van belang om het tillen van zware gewichten altijd zoveel mogelijk te vermijden. Dat is een extra belasting van de rug,waarvan je haast niet kan voorkomen dat ook je wervels en gwrichten daarin een forse extra belasting te verduren krijgen. Dus geen patienten tillen, maar daar zijn tegenwoordig ook technische hulpmiddelen voor!
Ik ben geen fulltime fysiotherapeut meer, omdat ik watbetreft interesse voor een andere richting heb gekozen, maar zeker niet omdat het fysiek te zwaar zou zijn!
Asl je meer wil weten van wat ik doe om mijn rug in een goede conditie te houden, kijk dan op – link –Succes en gewoon doorgaan dus!
Vriendelijke groet
Annet - 03/09/2007 om 11:40 #6309doctorwhoDeelnemer
Beste aankomend fysiotherapeut,
Tenzij er sprake is van objectiveerbare ernstige pathologie is er weinig reden om niet door te gaan met je studie. Of je moet het achteraf niet leuk vinden en dit als alibi aangrijpen om te kunnen stoppen. Over hernia’s in familie hoef je weinig zorgen te maken hier zit over bij mijn weten geen erfelijke oorzaak aan verbonden. Wat wel belangrijk is, is dat je zorgt dat je lijf als geheel genomen sterk genoeg is. En dat betekend in veel gevallen trainen en zo je belastbaarheid verhogen. Dus niet ontlasten die rug maar juist belasten !
- AuteurBerichten
- Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.