NCOI Fysiotherapie?
Nieuws over fysiotherapie en de fysiotherapeut › Forums › Fysiotherapie Studenten Forum › Hogescholen voor Fysiotherapie › NCOI Fysiotherapie?
Tags: bachelor, fysiotherapie, NCOI
- Dit onderwerp bevat 10 reacties, 10 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 10 jaren, 8 maanden geleden door Fysio Twente.
- AuteurBerichten
- 15/02/2012 om 16:59 #15660nunivoDeelnemer
Beste heren, dames,
Graag wil ik me omscholen als Fysiotherapeut. Het lijkt mij een boeiend beroep met een stukje toekomst garantie.
Ik heb mij al aangemeld bij een reguliere HBO, helaas ben ik niet uitgeloot. Nu zie ik NCOI ook de studie fysiotherapie geeft, inmiddels heb ik contact gezocht betreft het aantal contactdagen, zij geven één keer per week les (waarvan 1x maand praktijk en 3x maand theorie) en er wordt verwacht dat er een aantal uur stage wordt gelopen bij twee verschillende praktijken (uiteraard is het laatste vanzelfsprekend). Nu mijn vragen:Is een dag per week wel voldoende om het vak te leren? (zonder de zelfstudie uren)
Is het makkelijk om een leer werkplek te vinden? (dit omdat je zelf een stage / werkplek moet vinden)
Alvast bedankt voor het beantwoorden van deze vragen, er zullen nog enkele volgen.
Met vriendelijke groet,
IvoLink naar algemene informatie en studieprogramma: http://www.ncoi.nl/opleiding/2011-Medische-en-Paramedische-opleidingen-HBO-Bachelor-Fysiotherapie.html
- 17/02/2012 om 18:13 #15673Koen OverdijkDeelnemer
Beste Ivo, ik heb ook mijn twijfels. In mijn studietijd bestond de hbo opleiding uit 3 jaar onder dagelijkse begeleiding van praktijk- en theoriedocenten de stof doorwerken. Door het contact kon je veel ad hoc vragen en dat was ook nodig. De praktijkvakken zoals palperend (tastend) en bewegend onderzoeken en diverse behandeltechnieken (Manuele mobilisaties en massage bijvoorbeeld) zijn m.i. onmogelijk voldoende met een avondje per week te leren. Daarna was er 3/4 jaar stage op 3 adressen die de school had uitgezocht en waar je extra was en niet als hulpkracht misbruikt werd. Dat wil zeggen, men had echt tijd om je aan te leren en in ruil daarvoor werd je dan ingezet bij zaken die je aantoonde te beheersen. De laatste 3 maanden waren voor de scriptie en het eindexamengesprek. Al met al als ik dit vergelijk in wat de NCOI beschrijft, denk ik dat het ze vooral te doen is om je het geld uit de zak te kloppen en als je het met deze vooral zelfstudie niet haalt, je in de steek gelaten wordt. Als desondanks de slagingspercentages hoog zijn ( informeer eens naar hoeveel aanmelders daadwerkelijk hun studie met een diploma bekronen?) vermoed ik dat het niveau van de examens veel te laag is.
- 24/02/2012 om 12:35 #15702GedeoneDeelnemer
Hoi Ivo,
Ik zit een beetje in hetzelfde schuitje. Heb de afgelopen jaren al meerdere opleidingen/instituten geevalueerd. Het is natuurlijk zoeken naar de beste kwaliteit met de grootste flexibiliteit voor de beste prijs. Tot nu toe was ik bij Avans uitgekomen. Fysiotherapie via NCOI had ik nog niet van gehoord. Ik heb al wel wat op hun site gekeken.
Hoever ben jij nu? Wellicht kunnen we wat uitwisselen?mvg,
Gedeone
- 24/02/2012 om 17:07 #15703nunivoDeelnemer
Beste Koen,
Ten eerste bedankt voor je antwoord. Betreft fulltime studie in vergelijking met een deeltijd, hier was ik bang voor, het is een vrij zware theoretisch/praktische studie waar je goede fundement moet krijgen en dat krijg je niet 1,2,3 door 1 dag per week in de schoolbank te zitten, maar lijkt het mij een geweldige studie of is ergotherapie beter in deze vorm hoewel het totaal iets anders is.
Betreft de slagingspercentage, het is een vrij nieuwe studie (accreditatie is nog niet helemaal rond) wel weet ik dat NCOI volgens de richtlijnen werken die door de KNGF zijn opgesteld (weet niet of dit belangrijk kan zijn).
@Gedeone: Op dit moment ben ik nog aan twijfelen om deze studie bij NCOI te doen, ben nog iets aan het uitzoeken (heb eem mail naar KNGF en wacht nog op een antwoord). - 07/03/2012 om 09:37 #15774Arjan0625Deelnemer
Ook ik wil dit jaar gaan omscholen. Ik kreeg de tip om de opleiding te gaan doen bij Thim in Nieuwegein. Hoor daar van veel Fysio’s erg goede verhalen over. De open dag, afgelopen zaterdag, heeft me een heel positief gevoel gegeven. Zowel in voltijd als deeltijd te doen. Het enige wat wel zo is is dat de opleiding veel duurder is dan bijvoorbeeld bij HvU of HvA of NCOI. Gelukkig krijg je geld terug van de belastingdienst.
- 14/03/2012 om 14:54 #15794saakadnipDeelnemer
Hallo Ivo,
Heb je inmiddels al bericht van het KNGF over hun bevindingen van het NCOI? Ik zit namelijk in hetzelfde schuitje als jij, ga ik de opleiding doen en zo ja, waar?
Er zijn maar weinig plekken waar je de opleiding in deeltijd kan volgen, dus het is wel belangrijk om een goede keuze te maken.
Thim van der Laan heb ik zowel goede als slechte berichten gehoord. De kwaliteit zou bijvoorbeeld niet in verhouding staan met het collegegeld wat je er betaald. Daarnaast zou voor mij Avans en NCOI de enige opties zijn.
Ik hoop dat je een reactie kan posten! - 20/03/2012 om 17:56 #15817c82Deelnemer
Hoi allemaal,
ik ben blij dat ik dit onderwerp hier tegenkom. Ook ik heb interesse in de opleiding die NCOI aanbied. Ik heb telefonisch contact gehad maar was toch enigzins teleurgesteld. In die zin dat de opleiding nieuw is en dus geen info is mbt slagingspercentage. Dat er niet genoeg aanmeldingen zijn om in Arnhem te starten maar wel in Amsterdam (dat ligt een behoorlijk stuk uit elkaar.)
En ik hoorde dat de aanvraag nog niet verstuurd is mbt accreditatie.Thim heb ik ook bekeken deeltijd. Toch lijkt het me wel vrij moeilijk inpasbaar 2 dagen school/thuisstudie en 20 uur stage per week. Ik werk 26 uur en ben mama van twee kindjes 1,9 jaar en 7 maandjes. Maar ik wil me wel heel graag laten omscholen.
Misschien mensen die ervaring hebben met NCOI of Thim?
Groetjes
- 22/03/2012 om 19:20 #15829StevenDeelnemer
Let op: na afronding van NCOI mag je je nog geen fysiotherapeut noemen, je kunt je hiermee niet inschrijven in het BIG-register. Met Thim en Avans kan dat wel.
- 05/02/2013 om 00:27 #16975mysolDeelnemer
Beste Ivo
Ik volg momenteel de bacheloropleiding fysiotherapie bij de NCOI
Om even kort te antwoorden op jou vragen1 dag in de week is summier. Had liever iets meer gehad. Maar je mag wel zo’n 20 uur of meer aan zelfstudie rekenen. Verder verwachten ze dat je in het eerste jaar al een praktijk zoekt waar je mag mee lopen en waar je de stof oefent die je op de lesdagen hebt gehad (dit valt buiten de 2 stages van 600 uur dus totaal 1200 uur) of de opdrachten kan uitvoeren die je moet maken voor bepaalde modules
je moet zelf zorgen voor een stage. Dit is niet voor iedereen even makkelijk geweest aangezien niet elke praktijk gecharmeerd is van de NCOI en zij destijds de accreditatie nog niet hadden ingediend
Slagingspercentages zijn niet bekend. Wel zijn er erg veel studenten uit het eerste jaar gestopt omdat het erg veel is. Maar goed je kan mijn inziens ook geen fysiotherapeut worden met een studielast van een paar uur per week.
De boeken en stof die je aangeboden krijgt is van een hoog niveau. Ook aantal erg goede docenten(geven ook op andere hoge scholen voor fysiotherapie les) en het is wat je er zelf mee doet. Hoe gedreven ben je en hoeveel tijd wil je erin stoppen
Van de organistie NCOI ben ik niet heel enthousiast. Je moet veel zelf regelen en je wordt regelmatig van het kastje naar de muur gestuurd
Succes met je keuze
- 05/02/2013 om 22:44 #16976LembasbreadDeelnemer
Hai,
Ik wil toch even reageren. Ik studeer Fysiotherapie aan HSLeiden (ik val nog onder oud curriculum, ze hebben veel verbeterd). Inmiddels ben ik vijfde jaars, een langstudeerder. Ik zou de kans niet willen wagen om én een opleiding te doen met zo weinig contacturen én geen idee hebben of je jezelf wel Fysiotherapeut mag noemen na jaren hard werken.
Zelf heb ik zelfs met een voltijd opleiding met iedere dag les, soms het gevoel gehad dat dingen veel te snel gingen. Geen herhaling van moeilijk stof (andere makkelijke stof werd dan wel weer herhaald). Plus dat ik niet echt anschluss had met medestudenten, hierdoor heb ik weinig samen kunnen oefenen, kon nergens terecht voor uitwerkingen… Dan is alles extra zwaar en extra veel. Zelffs naast de contactmomenten (30 uur les per week soms) met docenten was ik nog vaak in de docentkamer met vragen te vinden.
Fijn aan het NCOI is de grote hoeveelheid stages. Hier zit echter ook een nadeel aan. Stageadressen worden bij ons vanuit de Hogeschool ‘geworven’. Helaas zitten hier ook altijd rotte appels bij. Stageadressen waar je niets mag. Stageadressen waar je de hele dag staat te masseren (niet Evidence Based) zodat je begeleider de administratie kan doen. Of stageadressen waar de stof van school niet aansluit, zoals ik had in bijvoorbeeld een kinderdienstencentrum.
Als je zelf een stage moet zoeken, lijkt mij de controle vanuit school toch redelijk belangrijk. Als je tegen problemen aan loopt kan dit zoveel invloed hebben op je leertraject. Ik merkte dat medestudenten soms veel meer, of juist veel minder, kennis opdeden op hun stage dan ik. Gelukkig heb je dan nog je basis van voltijd les. Maar het niveau verschil groeit wel in de stages. Ook zijn er bijvoorbeeld stagebegeleiders die het roerend oneens waren met bijna alles wat wij leerden.
Dit verhaal wordt steeds waziger sorry. Ik zal even een samenvatting geven:
– Ik zou geen opleiding doen waarvan ik (nog) niet weet of mijn diploma wat waard is.
– Fysiotherapie is niet voor niets HBO+, ik heb periodes gehad dat ik naast de voltijd lessen (30 uur per week ongeveer) ook nog eens 20 uur thuis zat te leren, artikelen te lezen, projecten doen enz. Gewoon onderwijstaken uitvoeren. Gemiddelde werkweek is 40 uur, ik werkte naast die 50 uur school ook nog gewoon. Ik moet wel mijn huur betalen.
– Fysiotherapie lijkt me geen opleiding voor ‘even erbij’, ondanks de vele praktijkonderdelen is er gewoon een theoretische basis die nodig is, en dat kost tijd.
– Ik vind een avond per week of een dag per 2 weken écht heel erg weinig contact met zowel je docenten als studenten.Ik ben benieuwd naar jullie keuze. Maar ik wil dus maar zeggen dat de ‘gewone’ opleiding fysio ook al zwaar zat is.
Groetjes,
JannekeO en ik heb één stagebegeleidster gehad die zich had omgeschoold via Thim. Maar die was wel al verpleegster, dus had al vrij veel basiskennis van het menselijk lichaam. Zij was erg tevreden over Thim.
Maar ik weet dus niet als je werkt in de niet (para)medische sector, hoe het dan gaat. - 28/02/2014 om 20:15 #17723Fysio TwenteDeelnemer
Pas op!
NCOI fysiotherapie is geen opleiding tot erkend fysiotherapeut!
Zoals de opleiding zelf aangeeft leren ze je aan wat fysiotherapie inhoudt. Je kunt dus naderhand niet aan de slag als fysiotherapeut.Je gooit dus een aantal jaren en veel geld weg voor niets.
De opleiding is zo minimaal dat na 1 jaar minder geleerd wordt dan in 1,5 maand reguliere opleiding.Doe het niet!
De opleiding wordt momenteel onderzocht door de onderwijsinspectie!
- AuteurBerichten
- Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.