KNGF stuurt patiënten middels KIESBETER.nl het bos in.
Nieuws over fysiotherapie en de fysiotherapeut › Forums › KNGF › Algemeen (KNGF) › KNGF stuurt patiënten middels KIESBETER.nl het bos in.
- Dit onderwerp bevat 4 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 14 jaren, 3 maanden geleden door Koen Overdijk.
- AuteurBerichten
- 28/09/2010 om 09:08 #8580Hans van MourikDeelnemer
Gegevens van fysiotherapeuten op kiesbeter.nl worden automatisch overgenomen vanuit de administratie van het KNGF. Daarnaast wordt er vermelding gemaakt van de verbijzonderingen op basis van de registratie in het deelregister. Voor orofaciaal fysiotherapeuten is geen apart deelregister binnen het CKR. Hierdoor wordt je wel als orofaciaal fysiotherapeut vermeld op de NVOF website, maar niet op kiesbeter.nl en defysiotherapeut.com.
Als het echt “kiesbeter†zou zijn dan moet je op zijn minst daar beter kunnen kiezen én in zoekprogramma’s van het KNGF alle aandachtsgebieden in het vizier worden gebracht. Het zou echte dienstverlening moeten zijn naar de cliënt. Dit mag niet afhangen van een CKR-systeem. Ik heb het dan niet over een manipulatietechniek van de linker oorlel. Maar er zijn wel meer deelgebieden en collega’s die ruime ervaring hebben in hun vakgebied.
Hoog tijd dat KNGF eens meegaat in de klantvriendelijkheid namens hun leden
Op tandheelkundig gebied mag je wel algemeen fysiotherapeuten kiezen, maar uiteindelijk niet door beter te kiezen uitkomen bij een orofaciaal therapeut. Wil je als patiënt echt beter af zijn dan kun je beter gaan Googelen, want met kiesbeter.nl en defysiotherapeut.com is het maar goochelen. - 28/09/2010 om 18:31 #8688RobSleutelbeheerder
Als je een deelregister orofaciaal zou willen, vind je het dan ook prima om hier extra registerkosten voor te gaan betalen? En straks ook een Master-traject te volgen voor dit deelregister?
En welke deelregisters moeten er dan naast de orofaciaal fysiotherapeut ook nog bijkomen?
- 28/09/2010 om 19:02 #8689Hans van MourikDeelnemer
Beste Rob,
Ik betaal al 200 euro’s extra voor deze organisatie NVOF/NVFT inclusief registratiekosten. Dit geld was bedoeld om onszelf op een hoger plan te zetten. Het is overigens ook de bedoeling dat orofaciaalfysio’s hun master halen.Naast orofaciaal kun je veel meer bedenken. Ik weet dat er een grote groep handdeskundigen zijn en eigenlijk kun je simpel de cgraad-lijst aflopen. Maar ook pro-orthesen is zo’n doelgroep, waarbij je heel blij bent dat je niet zo’n enorme geregistreerde klungel (m/v) aan jouw stomp krijgt.
- 28/09/2010 om 19:22 #8690RobSleutelbeheerder
En hoe staat het dan met de plannen voor de musculoskeletale fysiotherapeut? Een discipline waar de manueeltherapeut, sportfysio en de orofasciaalfysio’s samen zouden komen? En weet jij of de website nvof.nl nog de nieuwe huisstijl gaat krijgen? En het adres register – link – een excel waar alle mailadressen in terug te vinden zijn. (extra handig voor spammers)Toevoeging:Dat register wordt waarschijnlijk niet bijgehouden. Het bevat nog een hoog @ fysionet.nl adressen. En deze zijn immers al jaren niet meer in gebruik.
- 04/10/2010 om 10:46 #8691Koen OverdijkDeelnemer
Juist ja. De patiënt zoekt dus geen specialist in de zin van manueeltherapeut of sportfysiotherapeut, maar een specialist voor zijn klacht. De musculoskeletale fysiotherapeut is dus ook weer een nieuw bedacht onzinspecialisme waaraan de patiënt niets heeft, hooguit als afgrenzing van een COPD- of adem-fysiotherapeut , psychosomatisch fysiotherapeut of een hartrevalidatiespecialist. Hoezo, de fysiotherapeut zet de patiënt centraal? Vermelding van de huidige specialismen is dus onzinnig en ik stoor me er daarom ook aan. Het probleem is: hoe weet de patiënt dat die fysio- of manueeltherapeut zich toegelegd heeft op de bijvoorbeeld de hand en pols? Of dat de sportfysiotherapeut veel ervaring heeft bij schouder- arm klachten bij werpers of rugklachten bij roeiers? Aan zulke registratie zou de patiënt veel meer hebben, maar waaraan moet je voldoen voor registratie in zo een deelregister? Nu lijkt dat bij uitstek bij de NVOF het duidelijkst en makkelijkst, dus inderdaad vreemd dat dat niet gebeurd. Maar als je dit door denkt: hebben we dan per gewricht een register nodig? De naschoolse opleidingen zouden ook meer probleem- en klachten georienteerd moeten worden. Zo zou een rugspecialist dus kennis moeten hebben van de specifieke theorie en technieken van de MT, MDT/McKenzie, Mullighan, o’Sullivan de actuele stand van wetenschap en roept u maar. Niet de gehele opleiding zoals nu, maar alleen dat wat voor de rug van belang is. Op zo een opleiding dient het onderwijs dan wel uit eerste hand van de echte gekwalificeerde docenten plaats te vinden en niet zoals nu gebeurd gestolen en gekopieerd met veel kwaliteitsverlies.
- AuteurBerichten
- Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.