Fysiopensioen terug naar basis regeling!
Nieuws over fysiotherapie en de fysiotherapeut › Forums › Mededelingen/Feedback › Mededelingenforum › Fysiopensioen terug naar basis regeling!
- Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 9 jaren, 6 maanden geleden door Pietjepuk.
- AuteurBerichten
- 18/11/2014 om 20:35 #18169Dinand BlomDeelnemer
HERINNERING!!! Wil je af van de te hoge pensioenpremie als fysiotherapeut. JE KAN ER ZELF WAT AAN DOEN…. Door met grote getale 26 november aanwezig te zijn is er wat te bereiken. Spreek je collegae aan en benader je studiegenoten!
T.A.V. alle fysiotherapeuten die onder de basis PLUS regeling vallen.
Op verzoek van ruim 100 leden is op 14 mei 2014 een extra Algemene ledenvergadering georganiseerd.
Tijdens de bijeenkomst hebben betrokkenen argumenten over en weer uitgewisseld. Daarbij bleek dat er veel misverstanden over onze pensioenregeling bestaan. De jonge collega’s benadrukten dat zij mede door de relatief lage salarissen de pensioenpremie als een forse last ervaren. Het ontbreken van een CAO is dan ook een pijnpunt.
Het is echter uit juridisch en fiscaal oogpunt niet mogelijk om blijvend twee verplichte regelingen naast elkaar te laten bestaan. Aangezien deze keuzevrijheid dus niet aan de leden kan worden voorgelegd, kwam vanuit de aanwezigen het voorstel om terug te gaan naar de basisregeling.
Omdat alle leden de gelegenheid moeten krijgen om mee te kunnen praten, deed de voorzitter daarop de toezegging om in de ALV van 26 november 2014 dit voorstel te agenderen. In die vergadering beslissen de leden dan of er over dit voorstel een schriftelijke stemronde volgt.
Bij deze vergadering zal elke stem als een stem gelden (geen rare telling), wil je dus terug naar de basis regeling van het pensioenfonds, wees dan aanwezig op deze vergadering. Het is bekend dat als je goed groepeert er veel te bereiken is bij ALV van de SPF. ELKE STEM TELT. Schrappen in je agenda dus om aanwezig te kunnen zijn.
A.u.b. delen!
- 14/05/2015 om 19:00 #18556PietjepukDeelnemer
Ik wil graag even reageren op de DPF stemmingsronde! Ik heb de stemmingsronde eens goed bekeken. Tot mijn grote ontzetting, en ik denk vele met mij zie ik in de brief een belachelijke en oneerlijke opzet van de stemmingsronde. Deze luidt als volgt:
Basisplusregeling: is de regeling die voor afgestudeerden fysiotherapeuten na 2011 tot stand is gekomen.
Basisregeling: Zijn de mensen die voor 2011 afgestudeerd zijnStemmingsronde: Zijn alle fysiotherapeuten door heel het land maar ook de gepensioneerde! ( eerste vraag die bij mij gelijk opspeelt, wat voor belang hebben de gepensioneerde in dit verhaal?)
Wij krijgen de brief die ik persoonlijk als slecht geformuleerd en verwarrend bestempel. Deze met teksten als IK STEM TEGEN HET VERVANGEN VAN DE BASISPLUSREGELING!
Verder zijn de uitslagen van de Basisregeling als volgt:
Als minder dan 1/3 van alle leden het stemformulier terugstuurt, blijft de Basisplusregeling de verplichte pensioenregeling. Want dat betekent dat ten minste 2/3 van de stemgerichtigde leden akkoord is met het voorstel.
Als meer dan of precies 1/3 van de leden het formulier terugstuurt, wordt de Basisplusregeling de verplichte regeling. Want dit betekent dat minder dan 2/3 van de stemgerichtigde leden akkoord is met het voorstel. Deze manier van stemmen heet ‘opting out’. De regels hiervoor staan in onze statuten. De ALV heeft deze statuten vastgesteld.Ik vind de verdeling 1/3 2/3 bij voorbaat al zeer opmerkelijk. Dit vanwege het feit dat de afgestudeerden voor 2011 al sowieso hun ‘eigen regeling behouden’. Wat voor belang hebben die in het proces wat de afgestudeerden na 2011 moeten betalen? Ik weet het antwoord wel en dat is dat de pensioenpot voor hun verder gespekt wordt. Zij zijn bij voorbaat al zwaar in de meerderheid.
Ik hoop dat mijn mede collagae rekening willen houden met de nieuwe lichting fysiotherapeuten die het al zeker niet makkelijk hebben.
Ben overigens ook zeer benieuwd wat andere mensen van dit vinden?
- AuteurBerichten
- Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.